33 - Felix

4.8K 74 3
                                    

När var du kär senast?
Hahahahahha

Jag gäspade den mörka måndagseftermiddagen när jag gick mot mitt hus. Jag fimpade ciggen och sparkade in den i det glesa buskaget som omringade den stora villan. Inomhus såg det varmt och mysigt ut men jag visste såklart att det egentligen var motsatsen.

Jag öppnade dörren och möttes direkt av irriterade röster och fnysningar. De var inne i en dålig period igen, mamma och pappa.

"Magnus, kan du bara sluta tänka på dig själv för en jävla sekund?"

"Vad fan menar du med det? Är det själviskt av mig att vilja stanna här hemma och laga mat till min familj?!"

"Jag hämtade på fritids varje jävla dag förra veckan, och vart fan var du? Va?!"

Jag suckade och stängde dörren hårt log för att de skulle höra mig. De tystnade. Mamma stack in huvudet i hallen.

"Felix. Hej." sa hon men jag gav inget svar. Jag sparkade av mig skorna och hängde upp jackan.

Pappa klampade snart ut i hallen och började klä på sig. Jag själv gick mot trappan men mammas smala kalla hand tog tag i min arm. "Varför luktar du cigaretter?"

"Fan vet jag."

"Har du börjat röka?!" Som om hon brydde sig. Hon var bara hetsig kring allt nu.

"Lägg av!" Jag drog tillbaka armen.

"Ge dig, Cecilia." röt pappa. Han drog på sig sin jacka och mamma gav honom en sån sur jävla blick att det bokstavligt talat måste brännas i honom.

Jag klampade upp för trappan och pappa klampade ut från huset. Och mamma stod kvar och var en jävla bitter fitta, som vanligt.

Emma, 17.08:
Träffas ikväll? 

Jag stirrade på sms:et lite längre än vad jag vanligtvis brukade innan jag svarade.

Felix, 17.09:
Visst, vid nio typ?

Jag undrade varför Emma plötsligt var så på. Bara för en vecka sedan hade hon varit förbannad på mig, men efter hon förlåtit mig hade hon velat träffats, bara hon och jag. Jag fattade inte.

Hur som helst, efter middagen och efter en dusch så tog jag min crossmoppe i brist på ork att gå eller tålamodet att vänta på en buss.
"Borde du verkligen åka moppe nu, Felix?" frågade mamma innan jag drog.

"Varför inte." muttrade jag och slog igen dörren.

När jag kom hem till Emma var klockan kvart i nio och hon var klädd i små pyjamashorts och ett tajt linne. Jag märkte att hon fortfarande hade smink på sig och att hon doftade av en kemikalisk parfym. Fast vilken jävla kille tänker ens på sånt? Frågade jag mig själv innan jag följde med Emma ner till sitt rum.

"Vi är i mitt rum!" sa hon till sin mamma innan vi gick ner.

"Ville du något speciellt när du skrev, eller?" frågade jag när jag slog mig ner på hennes säng. Här hade jag suttit flera gånger förut, men aldrig helt ensam med henne en vanlig måndagkväll. Jag var oftast här på helgerna när jag hämtade upp henne eller efter skolan när jag var uttråkad.

"Nej." skrattade hon och satte sig ner på sängkanten. Hon drog upp ena benet på sängen medan det andra hängde utanför. Hon la en slinga av sitt hår bakom örat. "Jag tänkte bara att vi inte hängt, bara du och jag på väldigt länge. Tänkte att vi kanske kunde kolla film eller något?" sa hon och tog fram sin dator.

ask.fm | f.sDär berättelser lever. Upptäck nu