81 - Felix

3.7K 62 0
                                    

Varför så arg 24/7
vill

Det var lördag kväll, och för omväxlings skull var jag inte ute på, krökte, träffade kompisar eller liknande. Jag låg hemma i vardagsrumssoffan, i ett hus som kändes tommare än någonsin. Pappa var hemma, och han nattade det sista syskonet för ikväll. Mamma bodde fortfarande i lägenheten inne i centrum.

Felix, 21.23:
Är du fortfarande arg

Michelle, 21.24:
Men vad tror du jävla idiot

Jag suckade och skrev in ett sms, men raderade det. Skrev igen, men raderade.

Igår hade varit ett stort jävla kaos. Jag hade blivit så jävla full på den där festen hos Joel, och jag hade ringt dit Michelle. Och hon kom faktiskt. Men i hennes rum droppade hon en bomb som jag aldrig någonsin hade förväntat mig. Ända sedan hon berättade det har bilderna aldrig lämnat mitt huvud.

Jag kände mig så jävla dum. Alla gånger jag pratat med Oscar om Michelle, och han låtsas att han inte har någon koppling alls till henne. Men egentligen har de två legat, Michelle var varit Oscars långt innan hon var min.
Alla de gånger Michelle och Oscar pratat med varandra på fester, när de pratat om något jag inte förstod. Men nu var allt glasklart på något sätt.

Fast jag fattade fortfarande ingenting. Hur har de kunnat hålla det hemligt? Varför hålla det hemligt? För att Oscar hade en flickvän? Han borde ha sagt något till mig i alla fall. Jag är hans bästa jävla vän. Men han sa inget, inte ens efter Michelle flöjt med mig hem den där gången.

Egentligen borde det vara jag som ska vara arg på Michelle, men nu verkar det vara tvärtom. Hon vill inte ens skriva med mig. Hon tycker jag är idioten här.

Jag skrev in "Varför blir du alltid lack över småsaker?", "Men lägg av, ska jag be om ursäkt för att du låg med min bästa kompis?? vart är logiken?", "Okej, förlåt att jag retade dig igår men jag känner mig jävligt lurad av er båda." Men jag raderade allt och började om.

Felix, 21.30:
Ok va sur då

Jag suckade åt mig själv, varför ska stoltheten alltid komma i vägen? Att bråka med Michelle är inget jag vill, jag vill att hon ska skratta med mig, skämta med mig och luta sig emot mig. Men bråk mellan oss två verkade vara oundvikligt. Varför kunde vi inte bara skita totalt i varandra hädanefter? 

Jag suckade, väntade på svar från henne men jag visste att inget skulle komma. Hon var arg. Jag var också arg. Jag var nog argare.

Oscar, 20.08:
Vrf har du inte svarat idag?? Fortfarande bakis? Hahahahah

Oscar, 20.08:
Seriöst du va så jävla full igår, mår du bra?

Oscar, 21.39:
?? Ett gäng är hemma hos mig nu, du kan ju svänga förbi om du har lust

Oscar, 21.39:
Eller är du död?

Jag slängde mobilen till andra änden av soffan. Det sista jag ville var att umgås med Oscar ikväll. Jag ville hellre vara med Michelle än med honom, även fast hon också var delaktig i lögnen.

Borde jag berätta för honom att jag vet? Att jag vet att han ljugit för mig i flera månader? Eller ska jag låtsas som ingenting, för jag vet att det är det Michelle vill?

ask.fm | f.sWhere stories live. Discover now