31. Dezvaluiri

7.8K 385 57
                                    

Amely inghitise in sec si incepuse sa mangaie agitata blanita ghemotocului.
Avea sa afle in sfarsit ce se intamplase de fapt? Avea o banuiala, ii era clar ca Megan il ranise, dar nu putea crede ca o inima franta are asemenea rezultate.
Ea avea inima franta chiar in acel moment, dar cu toate acestea, nu o luase razna si nu incepuse sa isi verse frustrarea la intamplare.
Astepta de mult acest adevar, dar spera ca Hayden i-l va spune, ca i se va destainui odata ce il va scapa de acest dezechilibru, nu se astepta sa afle in astfel de cirumstante.
La ce se gandise? Finalurile fericite erau doar in cartile pe care ea le citea sau in filmele siropoase pe care obisnuia sa le vizioneze, visand si ea la o iubire ca in povesti. Nu se gandise niciodata ca ar putea fi o poveste de groaza.

- Te ascult, Armand, spune intr-un final, oftand si mutandu-si privirea spre barbat.
Acesta parea ca se straduieste sa isi gaseasca cuvinte pentru a-i explica.

- Nu doar Megan a provocat...asta. Ea a fost insa, principala vinovata. A fost prima lui iubita. Mama lui nu a acceptat-o niciodata, o credea o usuratica profitoare, insa a incercat sa o tolereze, de dragul lui. Hayden nu a ascultat niciodata de parerile celor din jur. Era foarte tanar si credea ca avea lumea la picioare. Credea in Megan. Adevarul este ca talentele ei in actorie sunt remarcabile. L-a avut la degetul mic. Megan nu provenea dintr-o familie buna, de fapt, nu primise mai nimic de la parintii ei, insa atitudinea ei...parea de milioane. Haine scumpe. Parfumuri scumpe. Excursii scumpe. A invatat sa faca rost de acele lucruri, prostind oameni asa ca Hayden. El era un om bun, visator. Stiu ca nu iti vine sa crezi, dar Hayden Black pe care l-ai vazut acum, nu a existat inainte. Era cu totul un alt om. Megan..insa..a fost intotdeauna o lipitoare cu multe impresii.

- Cred ca asta am observat si singura. Nu despre Megan vreau sa stiu. In privinta ei sunt destul de lamurita, il intrerupe Amely ce simtea ca se sufoca asteptand sa auda toata povestea. Nu se simtea comfortabil in aceea casa, nu cand Hayden putea sa se trezeasca oricand.

- Lasa-ma sa termin. Trebuie sa intelegi totul, ii cere, apoi continua sa ii povesteasca. Hayden organizase o petrecere, chiar aici la conac. Parea o petrecere ca oricare alta, insa intentiona sa o ceara de sotie pe Megan, in fata tuturor. Cum am spus, era tanar si indragostit nebuneste, isi dorea sa o surprinda pe lipitoare. Doar ca cel surprins a fost chiar el. Cu cateva luni in urma, se certase cu tatal sau si ei bine.. pedeapsa tuturor copiilor bogati este sa nu mai primeasca bani, lucru ce o nemultumise pe Megan. Asa ca a țintit mai sus. De ce sa isi mai bata capul cu un fiu risipitor, cand poate lua direct de la sursa? A reusit sa il seduca pe tatal sau. Nu pot sa zic ca a fost o misiune prea grea, faptul ca domnul Black a fost un aventurier pe tot parcursul vietii, nu a fost tocmai un secret pentru nimeni, nici macar pentru doamna Black.

- Poftim? Pe tatal lui Hayden? Dumnezeule, e mult mai josnica decat am crezut.

- Oh, nu ai idee. Chiar cand avea de gand sa o ceara de sotie, ea disparuse. A cautat-o in toata casa si cand a gasit-o...poti sa iti imaginezi. A deschis usa biroului si a dat peste iubita lui, cu fusta trasa si sanii dezgoliti, chiar deasupra tatalui sau. A fost socat. I-a privit cateva minute bune. Muzica era puternica si nici macar nu l-au observat cand a intrat. Hayden a aruncat cu inelul in Megan si a inceput un intreg scandal. Tatal sau a inceput sa ii reproseze ca isi gaseste doar femei usuratice si se lasa prostit de orice profitoare si i-a spus ca ar trebui sa ii multumeasca fiindca i-a aratat ce femeie tinea langa el. Bineinteles, imvitatii s-au strans acolo, apoi vestea a ajuns si la mama lui Hayden, care a facut un infarct, vazand intreaga scena si a murit. Megan si-a luat hainele si a disparut o perioada, iar tatal lui Hayden a plecat imediat dupa inmormantarea sotiei lui. Si-a luat o rezerva de bani si i-a lasat restul lui Hayden, apoi a disparut. Hayden a avut o cadere psihica odata cu moartea mamei sale. Nu si-a revenit de atunci. Nu si-a respectat tratamentul si ei bine... ai vazut urmarile. Nu este un om rau, Amely, doar ca a luat-o pe calea gresita. Are nevoie de cineva sa il ajute. Are nevoie de tine.

- Eu... eu nu cred ca mai pot face asta. Nu vreau sa mai raman aici. Am incercat, Armand. Chiar am incercat...dar cred ca tot ce a fost bun in Hayden, s-a stins de mult, ii spune stergandu-si lacrimile din colturile ochilor.
Desi povestea era induiosatoare si simtise mila pentru Hayden, nu era suficient. Ea nu mai putea sa repare mizeria din viata lui. Nu se simtea intr-atat de puternica, nu cat sa ii faca fata lui Hayden si starilor sale schimbatoare. Ce vazuse mai devreme o speriase. Ii era frica de el si de ce ar putea face.

- Te rog, du-ma de aici! Nu vreau sa fiu aici cand se trezeste. Nu vreau sa mai aud de Hayden. A fost suficient pentru mine!

•••••••••••••••••

Ati aflat acum povestea lui Hayden :)
Ce credeti ca se va intampla? Se vor mai intalnii cei doi?

Cele 8 Păpuși (18+)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum