Emily - Psychologický rozhovor

79 3 0
                                    

Po tak psychicky náročném pondělku jsme prospala téměř 13 hodin. Ani jsme si nevšimla, že mi Michelle v 0.24 volala, následovala sms: Mám novinku, ale až ráno! Dobrou. M.

Do salónu dorazím o něco dřív, hned jak mě Zayn uvidí, rozběhne se ke mně: 

„Ahoj zlato, představ si, včera jsme se šli s Jeffrym projít a potkali jsme Louise, kupoval nějaký šperk,“ vychrlí ze sebe.

Zaynův salon je obrovský, neposkytují tu pouze kadeřnické služby, ale i kosmetiku, masáže, saunu a posilovnu. Zayn začínal z ničeho, ale postupně se vypracoval a nyní patří k nelepším ve městě, své klienty si může dovolit vybírat. S Michelle jsme ho potkaly už před lety. Chodil s námi na základní školu, jeho rodina se do Londýna přestěhovala odněkud z venkova, ale protože se už tenkrát nechoval jako typický kluk, neměl to jednoduché se spolužáky. Když jsme ho vzaly k sobě do skupinky na hodinách výtvarné výchovy, byl nám neskonale vděčný. Je to skvělý společník a výborný kamarád.

Ve dveřích se konečně objeví Michelle.

„Zdravím vespolek, jak se dnes máte?“ zahlaholí.

„My? Spíš ty, zlatíčko. Povídej nám, co je nového,“ zamrká nadšeně Zayn.

„Louis mě požádal ruku a já souhlasila,“ řekne. Na důkaz svého tvrzení nám před obličeji zamává rukou, na které se blýská zásnubní prsten.

„Ukaž mi ten zázrak na tvé ruce. To je nádhera a ten diamant, jak je velký,“ rozplývá se Zayn.

Zkoumavě se na Michelle podívám, tváří se sice radostně, ale něco jí vrtá hlavou. K pořádnému rozhovoru se dostaneme, až když už jsme učesané a Zayn nás pozve k sobě domů na oběd.

„Dělal jsem jen takový lehký salát s kuřecím masem, ale je báječný, jestli se můžu takhle pochválit.“ Typický Zayn.

„Báječný,“ řeknu a čekám, až se konečně dozvím, co Michellle trápí.

„Vybal to,“ řeknu jí narovinu.

„Není co,“ ošívá se.

„Víš, že poznám, když tě něco trápí. Tak mi to řekni.“

Svěří se nám se svými starostmi, které se týkají svatby.

„To je ale hloupost, nemá to co společného s tím setkáním s Harrym, že ne?“ řekne Zayn.

„Jak tě to napadlo?“ řekneme s Michelle obě současně.

„Konfrontace s někým takovým může být tvrdá, je to naprostý opak toho tvého dokonalého politika. Máš pocit, že bys sis měla ještě užívat, než se z tebe stane slušná manželka?“ Útok psychologa Zayna. Se zájmem se otočím na Michelle.

„To je přeci blbost, jsem spokojená. Navíc s Harrym jsme se viděla jen jednou, myslíš, že mě mohla srážka s tím člověkem tolik rozhodit?“

„Těžko říct. Podle mě, ti to vyhovuje tak jak to je, zvykla sis na to, jak žiješ a zatím se necítíš na to, abys na tom něco měnila. Vždycky si říkala: Nikdy se vdávat nebudu! A když, tak ne dřív jak ve 30! Teď je ti 25, připadáš si na to mladá. Nemusíte se přeci brát hned zítra, můžete klidně počkat,“ pokrčím rameny.

„Na tom něco bude, ale já bych do toho šel hned,“ zasní se Zayn.

„Promluv si o tom s Louisem, můžete spolu přeci mluvit o všem. Je to lepší než mu dát košem a na Harryho kašli, je to jenom don Juan, co si potřebuje něco dokazovat, není potřeba, aby sis zničila jedním omylem celý život.“

 

Clarke&Clavier - Pro(v)dáno/Cz - 1D storyWhere stories live. Discover now