Emily - Seznamovací pexeso

62 2 0
                                    

Při odchodu ze soudní budovy mi zazvoní mobil, volá mi moje drahá máti, důvody ke konverzaci má hned dva, první, aby mi vynadala, že se peru na veřejnosti, druhý, pořádá s Vivienne a Elizabeth, večírek pro všechny svobodné lidi ze slušných rodin.Takže budu nucena se jít opět družit, prima nápad.

Aby to bylo zajímavé, budou nám rozdány obrázky, ženě a muži, ti dva se budou muset najít, něco jako pexeso, zajímalo by mě, kdo tuhle šílenost vymyslel. A abych si to nestihla rozmyslet, je to pro jistotu už dnes večer. S náladou přiměřenou večernímu programu zaťukám na Michelle.

„Zdar, tak co, už ti volala máti?“ zašklebím se ode dveří.

„Si piš, a protože jsem se s Louisem údajně rozešla, budu aktivní účastník.“

„Stejnak to mají už vymyšlený, mám tě vyzvednout, nebo se sejdem až tam?“

„Radši se pro mě stav, mohla bych si to rozmyslet. Mimochodem, jak Harry ví, kterou čokoládu mám nejradši, náhoda?“ zeptá se.

„Ptal se, čím by ti udělal radost, trefil se ne?“

„Jo, donesl mi i oběd.“

„Je to prostě cukroušek,“ zamrkám na ní a odejdu. Vybavím si Harryho obličej a k němu slovu cukroušek, musím se tomu zasmát, to vážně sedí.

Rozhodně si s přípravou dám záležet, nechci zase poslouchat, že to záměrně sabotuju. Na černých krajkových šatech nevidím nic špatného. Vyzvednu Michelle, která pro změnu zvolila šaty v pudrové barvě. Snaží se tvářit nadšeně, my obě se snažíme, předem víme, že tahle párty nebude nic úžasného a společně se vydáme k Buckley´s.

„Děvčátka, jsem tak ráda, že jste tady,“ směje se na nás Vivienne u vchodu.

„Ahoj, Vivienne,“ pozdravíme ji sehraně.

„Tady jsem Vám připravila obrázky, Emily, drahoušku, po tom článku se k tobě bude moc hodit a to samé platí i pro drahouška Michelle,“ podá nám dva obrázky a pokyne rukou k sálu.

„Co máš za obrázek?“ zeptám se Michelle.

„Kopačky, překvapuje tě to? Co ty?“

„Já mám boxerskou rukavici, vidím, že Vivienne je vážně originální.“

„Určitě jí to dělá zvrhlou radost, je to babizna, nikdy jsem jí neměla ráda, už tenkrát jak jsme hrály to představení o zdravé výživě a já byla pórek, tys byla co, pamatuješ si to?“

„Mrkev,“ zasměju se při vzpomínce na ty příšerné kostýmy.

„No, tak já jdu hrát pexeso, nebudu zase poslouchat, že se nezapojuju,“ řekne mi Michelle a odejde. Zachovám se stejně, ale předtím vyrazím na bar, na tohle se potřebuju napít. Objednám si sklenku bílého vína a odevzdaně se rozhlédnu po sálu. 

Clarke&Clavier - Pro(v)dáno/Cz - 1D storyKde žijí příběhy. Začni objevovat