Capitolul 9

2.1K 170 35
                                    


Privesc cu ochi mari hartia imaculata din mana mea. Ce ar trebui sa insemne asta ? "In lumina lunii oglinda straluceste , din pacate , fata din ea nu mai traieste". E o ghicitoare. Privesc in sus confuza la fata lui Dominic. Inghit in sec atunci cand observ cat de aproape e de mine. Am si uitat de el ! Baiatul se departeaza incet si ia hartia din mana mea , citind-o incruntat. Furia se vede clar in ochii lui. Il analizez , mintea mea ducandu-se departe. Doamne , era sa ne sarutam ! De ce naiba am stricat momentul ? Oare ne-am mai sarutat vreodata ? Imi scutur capul rapid , obrajii mei devenind tot mai rosii cu fiecare secunda trecuta. Ar trebui sa ma concentrez la ghicitoarea aparuta din senin in palma mea.

- Dominic , cum a aparut hartia aici ? intreb eu.

Baiatul maraie enervat si strange hartia in pumn , scantei negre sarind dintre degetele sale. In cateva secunde , tot ce a ramas in palma sa e scrum.

- Tu ce crezi ? intreaba el , mergand spre usa.

- K-Kylo ? ma balbai eu tematoare.

Exact in acel moment , cateva tipete se aud afara. Ma indrept rapid spre geam , auzind pasii lui Dominic departandu-se de mine. Privesc ingrijorata cum mai multi varcolaci fug spre o casuta de langa padure. Iau o gura mare de aer si ma intorc pe calcaie , iesind din camera. Incep sa fug de-a lungul holului , coborand in graba scarile. Il vad pe Josh la parter mergand ingrijorat spre usa , insa il ocolesc rapid si ies afara. Merg in directia in care pleaca restul varcolacilor. Inca nu stiu haita atat de bine. Observ ca toti s-au strans in jurul a ceva. Ma apropii , facandu-mi loc prin multime. Inghet de frica atunci cand vad ce se afla la picioarele mele. E o fata ce pare de varsta mea , insa... e moarta. Din gura si nasul fetei se scurge sange , iar in tot corpul are infipte cioburi de sticla. Prin minte imi trece ghicitoarea lui Kylo. Oglinda. Fata. Nu mai traieste.

Imi strang mainile in jurul corpului , simtind cum imi tremura degetele si genunchii. Varcolacii trec pe langa mine , vorbind intre ei in soapta si luand trupul fetei de pe iarba. Eu raman pe loc , privind petele de sange ramase pe sol. Kylo ma vrea pe mine si pe Dominic. De ce ataca varcolaci nevinovati ? Imi musc buza , simtind lacrimi in ochi. Cu ce i-a gresit saraca fata ? Simt o prezenta in spatele meu , insa nu ma intorc. Dominic isi aseaza palmele pe umerii mei , strangandu-i usor in semn de consolare.

- E vina mea. zic eu ragusita.

- Nu e vina ta. Kylo e in spatele atacului. spune baiatul.

- Mai bine ma ataca pe mine. Asa macar ma simteam mai bine. mormai eu.

- Esti nebuna ? Stii foarte bine ca nu as lasa nimic sa ti se intample ! zice Dominic , privindu-ma incruntat.

- Nu poti fi mereu alaturi de mine. spun eu , punandu-mi mainile pe solduri.

Desi mi-ar placea sa fie...

- Huh , chiar ? Nu ma testa !

Oftez si ma departez de el , vrand sa merg spre vila. Mirosul mortii persista in aer si simteam ca daca o sa stau aici , o sa vomit foarte curand. Dominic ma apuca deodata de brat si ma trage inapoi. Il privesc confuza. Baiatul isi pune mainile pe obrajii mei si isi apropie fata de a mea , lipindu-si buzele de ale mele intr-un pupic scurt. Imi maresc ochii socata , devenind treptat o rosie umblatoare.

- Aproape am si uitat de sarut ! Apropo , nu uita ca iti pot citi gandurile. surade Dominic , facandu-mi cu ochiul.

Baiatul imi arunca o ultima privire , apoi se intoarce pe calcaie , mergand in directia opusa. Imi strang pumnii enervata.

- Nu gandeam alea despre tine ! strig eu rusinata.

- Sigur , Ayame. Cum spui tu. rade baiatul.

* * *

Cateva ore mai tarziu stateam tolanita in pat , gandul fiindu-mi la sarutul cu Dominic , cand ceva ciudat a inceput sa se intample. Urechile imi erau infundate , iar ochii mei nu puteau focaliza nimic din camera. Ma ridic in sezut , dandu-mi parul dupa ureche. Clipesc confuza , insa obiectele din jurul meu continuau sa fie tot mai incetosate. Imi incrucisez mainile la piept , gandindu-ma daca sa il chem sau nu pe Dominic. Nu ma durea nimic , deci de ce naiba aveam sentimentul asta ciudat ?

- Ayame...

Tresar cand aud vocea ragusita langa mine. Privesc speriata in jurul meu , insa nu vad pe nimeni. Inghit in sec , strangandu-mi pumnii.

- Ayame. Salveaza-ma...

Ma incrunt , ochii mei umplandu-se de lacrimi. De ce mi-e atat de cunoscut acest glas ? Imi pun o mana peste piept , inima mea batand nerabdatoare.

- U-Unde esti ? ma balbai eu , privind frenetic in jur.

- Dominic te minte. Intoarce-te la mine.

Imi strang pumnii , incepand sa ma enervez.

- Dominic nu minte. Unde esti ? intreb eu , glasul fiindu-mi sigur de data asta.

Un ras straniu se aude peste tot in camera. Glasul e altul , unul pe care chiar il cunosc. Kylo. Imi musc obrazul frustrata. Il aud , dar nu il vad. E oare invizibil ?

- Unde as putea fi , prostuto ? Domi m-ar simti daca as fi in casa.

- Esti afara ? marai eu.

- Ceva de genul.

Ma ridic in picioare si ies rapid din camera , fugind din nou pe hol. Peste cateva secunde am ajuns afara. Ma indrept spre padure. Daca Kylo ma vrea , nu are decat sa ma infrunte. Varcolacii din haita sunt nevinovati pentru conflictele dintre noi. Expir zgomotos si trec pe langa trunchiurile inalte ale copacilor , vantul batand spre mine cu putere de parca ma avertizeaza sa nu inaintez. Pufnesc scurt si continui sa merg. Tot ce pot sa fac e sa sper ca nu merg spre o moarte sigura.

Peste cateva minute m-am oprit intr-un luminis micut. Locul parea sumbru. Imi afund mainile in buzunarele hanoracului , asteptand. Si apoi l-am vazut. Pe Kylo , sprijinit de un copac , zambindu-mi ironic. Afara incepea sa se intunece , nori negri adunandu-se pe cer. Privesc vrajitorul incruntata.

- Oh , haide ! De ce ma privesti asa ? Inca nu ti-am facut nimic. spune Kylo.

- Mi-ai distrus haita. Daca asta inseamna nimic pentru tine , atunci ce inseamna ceva ? intreb eu.

- Ah ! Aproape am uitat. Ti-am adus o surpriza din haita ta. Priveste in spatele tau !

Ma intorc confuza. Observ la cativa metri de mine un baiat inalt , cu par castaniu si ochi caprui. Privirea ii este rece , iar fata inexpresiva. Il analizez cu ochi mari. Apoi imi amintesc brusc. Totul.

- DAWSON !?

O Alpha II: Frăția Burns Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum