Capitolul 13

2.1K 158 13
                                    


- Stii cat de mult ne-am ingrijorat? ma intreaba mama, strangandu-si mainile la piept.

Imi dau ochii peste cap, dorindu-mi din tot sufletul sa plec din camera asta. Parintii mei impreuna cu Beta-ul lor imi aruncau priviri severe, iar Dominic statea relaxat pe un fotoliu. Imi mijesc ochii spre el, insa vrajitorul nu imi acorda atentie si isi inchide ochii.

"Chiar nu ai de gand sa ma ajuti?" il intreb eu telepatic.

"O meriti." imi raspunde el.

- Nu mai sunt un copil. Nu trebuie sa cer voie sa plec undeva. zic eu, intorcandu-mi atentia spre mama.

- Si te-ai gandit ca o sa fii bine daca incerci sa lupti singura cu Kylo? Vrajitorul ala e mai puternic decat noi toti impreuna!

- Aveam situatia sub control. Si, oricum, voi ati face acelasi lucru pentru sufletul vostru pereche. spun eu indignata.

- Eu stateam forte bine acasa. zice Dominic.

- Termina! Stii ca nu la tine ma refeream. marai eu.

- Ayame, trebuie sa intelegi ca nu e bine sa pleci din haita fara sa ne anunti. E periculos. zice tata, apropiindu-se de mine.

- Da, da. Macar am aflat niste chestii la care cautam un raspuns si sunt bine. mormai eu si ma ridic in picioare de pe canapea.

- Da-mi un exemplu. zice Dominic.

- Nu e treaba ta.

Ies din living, auzindu-i pe cei prezenti acolo oftand. Si ce daca am plecat in Dagomond? Nu am patit nimic. Kylo a spus ca are nevoie de mine pentru a fi rege, asa ca nu ma poate omori daca vrea acel titlu atat de mult. Incep sa urc scarile spre camera mea si imi afund mainile in buzunare. Ma incrunt cand dau de ceva tare si rece in unul din buzunare. Scot acel lucru, vazand cheia aurie pe care a scapat-o Kylo. Am si uitat de ea! Deschid usa camerei mele, apoi ma asez la birou. Analizez curioasa obiectul stralucitor, pietrele pretioase de pe ea sclipind in bataia razelor de soare. Cheia pare importanta. Lipsa ei probabil ii va da o bataie de cap lui Kylo. Nu imi pare rau pentru el, o merita din plin.

Ating usor cu degetul piatra cea mai mare dintre toate. E de un albastru inchis, ca cerul noaptea. Ma las moale in scaun, simtindu-ma deodata foarte obosita. Tot ce puteam privi era piatra albastra ce stralucea periculos. Toate obiectele din jurul meu incep sa se incetoseze. Clipesc des, incercand sa raman treaza, dar peste cateva secunde cedez si imi inchid ochii.

Cateva momente, totul in jurul meu era negru si intunecat. In scurt timp, diverse obiecte au inceput sa apara. Sau poate ele erau deja acolo, iar eu nu le vedeam. Am zarit mai intai niste pereti din piatra si un candelabru agatat de tavan. Dupa, pe pereti au aparut sabii, pumnale, scuturi si alte arme. Am observat in jurul meu mese gigantice din lemn pline cu foi, desene, carti si niste obiecte ce aratau ciudat. Cateva plante isi miscau frunzele, chiar daca nu batea vantul. Pasesc tematoare in fata, privind uimita toate chestiile necunoscute. Ma simteam de parca sunt intr-un vis. Daca ma gandesc mai bine, asta chiar e un vis. Incep sa merg in fata, trecand pe langa mesele din lemn. Nu aveam idee ce sunt majoritatea lucrurilor de pe ea, asa ca nu o sa le ofer atentia mea. Ma opresc in fata unor rafturi pline de carti. Unele aratau noi, altele vechi, dar aveam impresia ca toate cartile sunt antice. Emanau o aura ciudata si puternica ce ma infiora. Imi ridic mana si ating cu varful degetelor una dintre cartile ce arata noua. In secunda in care ating cotorul cartii, totul din jurul meu dispare. Sunt aruncata din nou in acel abis negru fara sfarsit.

Tresar brusc, deschizand ochii. Privesc frenetic in jurul meu, vazand ca sunt din nou in camera mea, asezata la birou. Cheia aurie este inca in palma mea, insa de data asta nu pare atat de sclipitoare. Imi pun o mana pe piept, expirand zgomotos. Ce a fost asta? Corpul meu a ramas in camera, insa mintea mea parca s-a dus in alta dimensiune. Incaperea aceea e locul unde duce cheia. Dar de ce ar avea Kylo o astfel de cheie? Nu poti atinge nimic in acel loc...

Ascund cheia intr-un sertar, sub niste carti, si ma ridic confuza in picioare. Ma indrept spre pat, insa inghet socata cand vad ce se afla pe asternuturile patului. E acea carte pe care am atins-o, cu coperti acoperite cu piele. Pasesc spre pat si iau cartea grea in maini, analizand-o cu ochi mari. O deschid, rasfoind foile ingalbenite din cauza timpului. Dupa cateva minute de analizat, imi dau seama ca e o carte plina cu diverse vraji. Sub fiecare vraja din pagina e un desen cu un vrajitor ce face respectiva vraja. Cartea asta mi-ar putea fi de mare folos! Citesc cu mare atentie o vraja ce pare sa poata face lucrurile sa pluteasca. O spun in glas si imi intind mana deasupra unei perne. Scantei negre imi apar printre degete. Spre surprinderea mea, perna chiar se ridica incet in aer, levitand in fata ochilor mei.

Zambesc fericita, insa perna cade brusc pe pat dupa un pocnet din degete. Nu eu am pocnit din degete... Inghit in sec si privesc in spatele meu. Tresar, vazand acolo pe cineva. O fata cu parul ca focul. Megan. Fosta logodnica a lui Dominic. Fata ma priveste serioasa, o atitudine foarte diferita de cea zambareata de data trecuta cand ne-am intalnit. Ce cauta aici?

- Dominic e undeva prin casa, daca pe el il cauti. zic eu.

- Nu am venit dupa Dominic. Sunt aici pentru cheia pe care stiu ca o ai. spune Megan rece.

- Ma mir ca stii ce e aia o cheie. pufnesc eu amuzata.

Megan ridica o mana in aer, un pumnal zburand spre mine. Ma las la pamant, pumnalul infingandu-se in perete.

- Cheia e proprietatea lui Kylo. Da-mi-o sau mori. maraie ea.

- Ah, deci lucrezi pentru Kylo. Cat te plateste? intreb eu.

Megan isi strange pumnii enervata. Ranjesc si pocnesc din degete, iar fata este aruncata in perete.

- Pleci fara sa te oblig sau il chem pe Dominic? intreb eu.

Stiu ca aratam patetic in acel moment, insa mai stiam si ca nu o sa pot castiga intr-o lupta cu Megan. Fata ma priveste furioasa si fuge spre mine. Imi deschid gura ca sa tip numele lui Dominic.

- Asta nu o sa se termine aici. ma intrerupe Megan.

Fata dispare din camera, lasandu-ma intr-o liniste asurzitoare. Deci Kylo chiar tine la cheia aia. Ce pacat, nu o sa o primeasca atat de usor!

O Alpha II: Frăția Burns Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum