laatste deel

652 27 9
                                    

~een week later~

Roos p.o.v. het is heel druk in huis, overal zijn mensen die ik niet ken. En Rachel, zij is er ook. Ik zit op een stoel en naast mij zit mama er zijn twee kapsters die nu ons haar aan het doen zijn. Ik weet niet waar papa is. Ik kijk naar mama's haar, wat is dat mooi! "Krijg ik ook zo mooi haar?" Mama begint te blozen en de kapster moet lachen. "Ik ga het proberen!"
Als even later ons haar goed zit word Mama helemaal opgemaakt, ze ziet er echt heel mooi uit! Ik loop naar Rachel, haar haar is ook gedaan en ze ziet er ook super mooi uit. "Mag ik mijn jurk nu aan!?" Rachel lacht naar me, als ze lacht heeft ze kuiltjes ik haar wangen. "Zometeen nog even wachten." ik zucht en ga op de bank zitten "maar ik wil niet wachten!" ze schiet in de lach. "Wat ben jij ongeduldig! Kom je even mee?" nieuwschierig sta ik op en loop ik achter Rachel aan. Mama gaat samen met een andere vrouw naar boven, ik ken ze niet maar ze zijn wel aardig!
Rachel opent de deur van haar auto en pakt er wat uit, nieuwschierig probeer ik mee te kijken maar ik kan niks zien. Dan draait ze zich om en laat een tekening zien. "Die was je nog vergeten!" "ooh je hebt mijn tekening meegenomen!!" op de tekening staan Papa en Mama, Mama heeft een mooie witte jurk aan en Papa een pak. Omdat ik niet wist hoe een bruiloft er uit ziet heb ik hartjes als achtergrond getekend, toen ik bij Rachel was heb ik er lang aan gewerkt. "Die wilde je toch aan Eva en Floris geven?" ik knik heftig en Rachel stopt de tekening weer in haar tas. "Zal ik hem mee naar binnen nemen? Dan blijft het nog een verrassing." ik knik en huppellend ga ik weer naar binnen.
Eenmaal binnen komt Mama naar beneden, ze heeft haar jurk aan en ziet er super mooi uit! "Wow Mama, je lijkt wel een prinses!" ze lacht en kijkt onzeker naar haar jurk. "Ga je ook naar boven Roos? Dan mag jij ook je jurk aan, ik ga alvast weg jij mag met Rachel mee." ik knik en ren de trap op. Eindelijk mag ik mijn jurk aan! Ik sta al lang met mijn jurk in mijn handen als Rachel komt aan lopen. "Zal ik je even helpen lieverd?" ik knik en geef de jurk aan Rachel ze helpt me en even later sta ik in mijn jurk voor de spiegel. "Roosje ik ga ook even mijn jurk aan doen, wacht je hier even op mij?" ik knik Mama heeft al verteld dat ik samen met Rachel de ringen naar Papa en Mama mag brengen en dat Rachel de zelfde jurk als ik heeft.

Even later zit ik naast Rachel op de voorste rij in de kerk. Papa staat vooraan en ineens klinkt er applaus, ik draai me om en Mama komt in haar jurk de kerk in lopen. Naast haar loopt Marion. Toen ze op school dingen vertelde over bruiloften vertelden zeiden ze dat normaal daar de vader moet lopen, maar in Mama's geval gaat dat niet. Als ze voorin de kerk naast Papa staat begint de andere man te praten. "Blijven jullie elkaar trouw tot de dood uw scheidt?" ik weet niet precies wat dat betekend maar Mama en Papa knikken en kijken elkaar verliefd aan.

Eva p.o.v. best zenuwachtig sta ik voor aan in de kerk. Floris heeft een geruststellende blik in zijn ogen en als ik daar naar kijk word ik gelijk rustig, 'het komt wel goed' is in zijn ogen te lezen. "Neemt u Floris Wolfs tot uw wettige echtgenoot?" ik slik, nu is het moment waar ik al zo lang op wacht maar waar ik ook al zo lang bang voor ben. "Ja, ik wil!" nu word ik toch wel echt zenuwachtig. Wat als het zelfde gebeurd als met Frank!? "Neemt u Eva Magdelena van Dongen tot uw wettige echtgenote?" ik hou mijn adem in, Floris opent zijn mond om wat te zeggen angstig kijk ik om me heen, er is niks te zien. "Ja, ik wil!" ik wacht, er gebeurd naast al het geklap en applaus niks. Ik lach en begin te huilen van geluk. Roos loopt samen met Rachel naar voren en geeft ons de ringen aan. Floris schuift mijn ring voorzichtig om mijn vinger, ik doe het zelfde bij hem. "Dan mag u nu de bruid kussen!" ik krijg vlinders in mijn buik door de zenuwen. Ik voel zijn zachte warme lippen op die van mij en meteen ontspan ik. Vanaf nu hoef ik nooit meer bang te zijn want Floris zal me beschermen, vanaf nu zal ik nooit meer zenuwachtig zijn want Floris stelt me gerust vanaf nu zal ik nooit meer ongelukkig zijn want Floris is voor altijd bij me en bij hem ben ik de gelukkigste vrouw van de wereld! Hij stopt de kus en Roos komt bij ons staan. "Mama, Papa? Deze tekening heb ik voor jullie gemaakt!" Roos laat ons een hele mooie tekening zien waar wij duidelijk opstaan, ik in mijn trouw jurk en Flo in zijn pak. "Wow, super mooi! Dankjewel lieverd!" We worden met z'n drieën op een mooie foto gezet die we na de bruiloft mee naar huis krijgen. We knuffellen met zijn drieën, en er worden weer veel foto's genomen. Nog één keer geef ik Flo een kus en ik fluister ik zijn oor: "dit is de beste dag van mijn leven! Want er is no life without love!"

Dit was mijn verhaal, ik hoop dat jullie het een leuk/mooi verhaal vonden. Natuurlijk komt er een deel 2! Bedankt dat jullie mijn verhaal hebben gelezen en voor alle lieve reacties:) xxx

No life without love (flikken maastricht)Where stories live. Discover now