Peri Kızlar

29.9K 2.6K 461
                                    

Çatırdayan alevlerin sesiyle birkaç dakika sessizce orada bekledik

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.



Çatırdayan alevlerin sesiyle birkaç dakika sessizce orada bekledik. Ardından avlunun kemerli koridorlarının altından adım sesleri yükseldi ve bir anda karşımızda iki cadı duruyordu. Birinin kısa konili bir şapkası varken diğerininki katlamalıydı. Kısa ve bodur olanı yeşil diğer uzun ve kemikli yüzlü olanı siyah bir cüppe giyiyordu.

Yeşil olanın yüzü koca bir gülümsemeyle genişledi. "Merhaba, Erin değil mi? Ah, yeni soyların bu kadar erken gelmesi alışık olduğumuz bir durum değil. Fiona'nın tez canlılığı işte. Neyse, ne önemi var değil mi? Tüm bu deneyime erkenden başlayıp alışacaksın. Oryantasyon dahi iki gün sonra başlıyor ama eminim sen o zamana kadar kendini meşgul edecek bir şey bulabilirsin. Ama tabii, her şeyden önce Vhartlox Cadı Akademisine hoş geldin."

Bir anda her şey gözümde daha büyük bir ciddiyet kazanırken mutlulukla dudaklarımı kıvırdım. "Teşekkürler. Hoş buldum, iyi ki de geldim."

Yeşilli devam etti. "Burada olmaktan mutluluk duymana sevindim. Bu okulda başarılı olabilmek için en önemli şey buradan keyif almaktır zaten. Şimdi, tüm hazırlıklar tam olmasa da odan hazır. Fiona sana kendi yatakhanesine gitmeden önce eşlik edecektir. Bu akşam güzelce bir uyu, dinlen. Yarın müdiremiz eminim seninle konuşmak isteyecektir. Şahsi algılama, her öğrencisiyle bir buluşma ayarlar ve emin ol ki şuanda ajandası baya bir boş. Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar genç cadı. Ha, bir de; kendimi tanıtayım. Ben Profesör Gilda, botanik eğitimine giriyorum. Bu yıl tam kredili bir dersimiz olmasa da size süpürge konusunda yardımcı olacağım."

Yanında durup tüm zaman boyunca ifadesini değiştirmemiş ciddi kadın konuştu. Ses tonu o kadar ağır ve insanın içini bayıyordu ki kendimi göz devirmemek için zor tuttum. "Evet, evet. Profesör Gilda'nın da dediği gibi, hoş gelmiş ol. Erkenci gelmiş olman inan zerre kadar umurumda değil. Bu akademinin belli başlı kuralları var. Bunlar diğer öğrencilerle beraber ileride size anlatılacak. Şimdi tek başına olduğun için sana bir ön bilgiyi eminim Fiona verecektir. Her ne kadar kendisi bu iş için en uygun aday olmasa da kendisi senin danışmanın. Bu duruma gelmişken, Bayan İsyankarmeşe, lütfen hareketlerinize dikkat edin. Yer altı köstebeklerini kurtarmak için okulumuzun iksir stoğunun yarısını harcayamazsınız. Böyle bir bilgi verilmesini gereksiz buluyorum ancak sanırım siz hala doğru ile yanlışı ayırt edemiyorsunuz. Bayan Handerson, size geri dönecek olursak. Ayakaltında dolaşmayın. Burada onca cadı işini yapmaya çalışıyor olacak. Son olarak ben cadılık tarihi hocanız Profesör Pherillon. Beni Profesör Gilda'nın aksine sık sık göreceksin. Her neyse. Yatma saati geçeli çok oldu. Hadi odalarınıza."

Fiona gülümsedi. "Tabii Profesör Pherillon. Siz hiç merak etmeyin. Sorunsuz birkaç gün geçireğiz. Ayrıca o köstebekler soyu tükenmekte olan çok değerli bir Afroz tozu üreticisi tür olduğu için Cadı Konseyi Vharlox'u onur ödülüne layık görmüştü. Yanılmıyorum değil mi? Neyse, size iyi geceler."

Hekate'nin Kızları - KitapWhere stories live. Discover now