ölmedim: bakın hala duyuru yapabiliyorum

8.2K 508 552
                                    

Herkese merhaba,

Huh, çoook uzun bir ara oldu farkındayım. Öyle ki artık sizlere bir duyuru yapmak boynumun borcu oldu. Neler oluyor? Neden söylediğim tarihin bu kadar bu kadar sonralarına kadar hala benden ses soluk çıkmıyor, bir bilin istedim.

Öncelikle bölüm adında da göreceğiniz gibi söyleyeyim. Ölmedim. Yaşıyorum ve hala yazmaktayım.

Ve kitap da ölmedi. O da yaşıyor. Basılma işi falan katiyen yatmadı. Uzama meselesi de yayınevinden değil tamamen bu yazıları yazan parmakların sahibinden, benden kaynaklı.

Peki ben ne tür bir ruh hastasıyım da hala, ısrarla önüme altın tepsiyle sunulmuş bir fırsat olan kitabımı basılmış görme şansını tepiyorum? İmzalara gelip siz güzel okurlarıma sarılmak, kitabınızı imzalamak ve ilk sayfasına alfabemizle notlar almak varken neden kafamı kuma gömüp kıyametin gelmesini bekliyorum; hemen anlatayım.

Ben bir GE Rİ ZE KA LI YIM! Ahahaha, tamam o da var ve evet biraz da ondan kaynaklı ama asıl sebep ayrı.

Pek sevgili benim mükemmeliyetçi damarım bir anda tutuverdi ve iş ciddiye binince aşırı gerildim. Hani buraya bölüm atarken Türk dizileri gibi haftada bir şansımıza ne gelirse idi yazdıklarım. Çok büyük bir beklenti yoktu. Ki bence hala da yok, kendi kendime gelin güvey oluyorum. Ama olay kitap boyutuna gelince bir Hollywood filmi statüsüne çıkmam gerektiği hissine kapıldım ve kitabın üstüne düştükçe düştüm. Merak etmeyin bu üstüne titreme, kitabı kusturacak ve kendinden soğutacak bir hale getirmedi. Ama beni fazlasıyla tüketti ve zorladı. Bir yerden sonra klavye karşısına bile oturamaz oldum. Ve oradan sonra da işler iyice benim kontrolümden çıktı.

Buradan sonrasında bu bölümü yeni bölüm umuduyla açmış olup göremeyince 'pff yeni bölüm sandım. yaz artık' diyenler için boş yapıyorum denebilir. Sakince bölümü kapatın ve canınız ne isterse onu yapın. Benim zırvalıklarımı okumak zorunda değilsiniz.

Ehem, ehem; evet devam edelim.

Başta, kitap teklifi aldığım ilk günden yaza kadar bayağı bir kitap okumuş, aynı zamanda wattpade yazmış ve bir yandan da kitap için oluşturacağım yeni akışı ve yeni temaları romana entegre etmeye çalışmıştım. Bu süreç yazısız gerçekleşti ve en sonunda yazmak için klavye önüne oturdum. Tabii bu yazma buhranımla örtüştü, stajdı sorunlardı derken ben yerimde saydım, durdum. Ama ne durmadı biliyor musunuz? Zaman!

Öyle bir zaman geçti ki benim eski üslubumdan eser kalmadı. Artık okumanın ve başka şeyler yazmanın katkısıyla dilim gelişmiş, eski yazdıklarımı okurken de afakanlar basmaya başlamıştı. Yani bir nevi kendi topuğuma sıkıp artık eski yazdıklarımı neredeyse hiç kullanılamaz hale getirmiştim. (Bahsedilen gelişim iyiye yönelik bir gelişimdir. Sadece öncesinden olmam gerekenden fazla kötüymüşüm demeye çalışıyorum. Y.N.)

Konudan ve ilerleyişten bahsetmiyorum. Wattpadden kalan yazılı metinlerden bahsediyorum. Çünkü yeni düzenimde dahi, olduğu gibi burada yazmış olduklarımdan almak istediğim bölümler vardı. Ama onlar şimdiki dilimle hiç uyuşmadığı için, kitapta yamama durmasın diye sil baştan yeniden yazmam artık şart oldu. Yani kitap dosyasının benden çıkıp yayınevinin himayesine girmesi bu nedenle bu kadar çok uzadı. Ve uzamaya son hız devam ediyor.

O nedenle bekleme konusunda sıkıntı yaşayanlardan çok özür diliyorum. İnanın benim için de beklemesi çok zor. Ama içime sinmeyen bir kitabı ne piyasaya sürmeye ne de size aldırmaya gönlüm yok. Sırf bunun için size okumadığınız bir şey yazmak istedim zaten.

Neyse; size kitabın şu anki durumuyla ilgili bir güncelleme vermek istedim. Olayların %70'i değişti. Bunun en büyük sebebi; 'Aşk önemli, aşk her şey, aşk olmazsa olmaz, aşk bir kitabı alırken sorduğum ilk şey!' diye sonunda benim de aklımı çelen bir arkadaşımdır diyebilirim. Tabii size vıcık vıcık bir romantizm yazmadım emin olun. Herkesin kendine has bir stili vardır. Şimdiye kadar okuduklarınızdan benim koyduğum karakterlerin öyle sıradan karakterler olmadığını ve aşklarında bile bir hinlik olabileceğini çıkarabiliyorsunuzdur diye düşünüyorum. İkinci en büyük sebebi de kitabı kestiğim yerin yeterince vurucu bitmediğine inandığım için - ki aslında kitapta en çok heyecanlanılan yerlerden birinde kesiyorum (bunun neresi olduğunu aşağıda açıklıyorum) – daha fazla bomba patlatmak istedim ve buraya geldiğim yerin sonrasında yazacağım şeyleri başa eklemem. Yani emin olun ki olayların çoğunu hala okumadınız. Bir ihtimal yazabilirsem belki okuyabileceksiniz.

Az önce de söylediğim gibi kitabın artık %100'ünü yeniden yazıyorum. Yani olduğu gibi tutacağım olayları da yeniden yazıyorum. Hocalarınızın Vikipedi'den kopyala yapıştır yapmayın, kendi sözcüklerinizle yazın olayını yapıyorum da denebiliri. Kendi sözcüklerimi kendi sözcüklerimle yeniden yazıyorum. Çok saçma oldu, değil mi? Ama durum tam olarak böyle.

Kitabı nerede kestim? Wattpad halinin akıbeti nedir? sorularına gelelim şimdi de. Öncelikle ilk kitap duyurusunu yaptığımda birkaç kızgın okur burada sonunu yazmadan kitabı basman bize saygısızlık olur gibi sözler söylemişti. Bunlara şöyle bir cevabım var: Ben zaten aslında siz okurlarım mağdur olmayasınız diye hikayeyi iki alternatif akışla yazma kararı alıp kitapla wattpadi birbirinden koparmıştım. Güya aynı anda hem kitabı hem wattpadi aynı anda götürecektim. Ama benim sizden bağımsız olarak wattpad platformuna olan inancım tükendi ve programın arayüzü bozuldu. Üstelik daha ben birini yazamazken ikisini bir arada götürmek şimdi bana imkansız gibi geliyor. Ben sizler yeni bir şey okuyabilesiniz diye ağır bir işi omzuma yük ettim. Hep sizin iyiliğinizi düşündüm. Bu nedenle böyle eleştirileri kabul etmiyorum. Kitapta finali vermedin diyorsanız zaten Konsey sonrasında kesiyorum ilk kitabı. Bakın okumuşsunuz işte finalini. Benden tüm serinin sonunu buraya yazmamı beklemeyin. Çünkü kitap olarak en az 4-5 kitaplık bir seri düşünüyorken sonunu burada yazamam.

Yukarıdaki cevaptan çıkarımlarımız;

İlk kitabı Konsey sonunda kesiyorum. Ama asıl bombayı artçı iki bölümde patlatıyorum ve bu kısımları daha önce hiç okumadığınıza emin olabilirsiniz.

Wattpad'e geri dönüp edisyon evresinde size buradan da yazmaya devam edeceğimi söylemiştim. Ama dosyayı teslim etmem bu kadar uzarken buraya bir türlü dönemedim ve artık da dönmek istemiyorum. Hayat yüküm katlanarak artarken yazmaya verebildiğim mesai giderek azalıyor. Bu yazma zamanım bu kadar değere binmişken ve o süreçte tükenmişlikten tek kelime yazamıyor halde değilsem doğrudan ikinci kitabın yazımına başlamak istiyorum. Çünkü dediğim gibi akışları değiştirdim ve artık buraya yazacağım şeylerin çoğu kitaba uymuyor olacak. O nedenle kendime fazladan iş çıkarmak istemiyorum.

Bunun yerine edisyon sürecinden çıkacak kitabın içinden kesitler paylaşarak bahsettiğim yeninin ne kadar 'yeni' olduğunu göstermeyi düşünüyorum. O nedenle hala beklemede kalmaktan usanmamış birileri varsa onlara duyurulur bu.

Wattpad'e sonrasında dönme meselesi ise ayrı bir muamma. Evet, yine sözler vermiştim ve yine sözümde duramadım. Zamanla çok inançlı olduğum wattpad beni hayal kırıklığına uğraşmaya başladı ve platformun işleyişinde bir takım düzeltilmeyen sorunlar oluştu. Artık burada yazmak istemiyorum bu nedenle. Kule'cilerden çok özür diliyorum ama Kule'yi ve Tırmanış'ı ve üçlemenin sonuncu kitabı eğer mümkün olursa, ki büyük ihtimalle olacak, ileride elinize alıp okuyabileceksiniz. (Bu diğer kitaplarım için de geçerli ama öncelik Kule'de) Onu da baştan aşağı yenileyip öyle basacağım ve bir daha bir kitabı hazır olduğumu düşünmüyorsam yazmayacağım bu gibi sorunlarla karşılaşmamak için. Aynı zamanda bazı kısa romanları da Tumblr gibi platformlarda paylaşabilirim burası yerine. Onun bilgisini almak için instagramımı takip edebilirsiniz. En stabil kaldığım yer orası şu an.

Yani; özetlemek gerekirse benim için badireli ve zorlu bir süreç oluyor. Ama altından kalkacağım. Bunca emek ve terden ortaya çıkmış bu kitaba da artık tüm kalbimle inanıyorum. Belki şu zamana kadar bu denli değildi, ama şimdi kalbimin her zerresiyle bu böyle. Onun sıcaklığı sayfalara yansıyacaktır. Hiç satmasa bile içimin rahatlığı ve doğru şeyi yapmış olmanın verdiği huzurla ben yine de mutlu olacağım.

Siz de mutlu olun.

Artık benim kalemimde aramayacak olsanız bile hayatınızdaki büyü daimi olsun.

Beni bırakmayıp yanımdan, yolumdan ayrılamayacak olanlar da; size gülücüklerden ve içtenlikten başka bir şey vaat etmiyorum. Ama her zaman vaat edilenden daha fazlası var, azı değil. Dediğim gibi mektuplar yolda. Siz sahiplerini bekliyor.

Bunun gerçek olması sadece benim elimde ve yapacağım. Bu sefer yapacağım ve kitabımızı hep beraber kucaklayacağız. Yüzümüzü sayfalarına gömeceğiz. Bu anın hayali en karanlık günlerimi bile aydınlatıyor.

Sevgilerim ve mürekkebimin rengarenk damlalarıyla,

yazarınız; la-di-dajellyfish ~ 

Hekate'nin Kızları - KitapDonde viven las historias. Descúbrelo ahora