Mektuplar Yolda! KİTAP OLUYOR!!!!

11.1K 750 928
                                    

...

Aa...

Şeeeyy...

...

Sürpriiiiiiz!!

Yanlış okumadınız, Vhartlox Cadı Akademisi Serisi kitap oluyor!!!!!!!!  

...


Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Nasıl başlayacağım konusuyla ilgili hiçbir fikrim yok çünkü bu haberi aldığım gibi sizinle paylaşamama gibi can sıkıcı durumlar söz konusu oldu. Hatta bu olayın olmasının üstünden o kadar zaman geçti ki aynı heyecanı şu an hissedemiyorum ama sizi biraz o zamanlara götürüp bu duyguyu hatırlamaya çalışacağım.

Canhıraş bir şekilde bina projesi yetiştirmeye çalışan bir yazar çizelim. Önceki derse gitmemiş ve çok ama çok az zamanı kaldığı için kararlar bağlamak üzere. O an çıkmazsa işini yetiştiremediği gibi derse de geç kalacak. Birinden üç saat önce mesaj gelmiş, biri çünkü isim vermiyoruz, şşhhh, ve telaş içinde olan yazarınız sonra bakarım diye geçiştirmiş. Şimdi o kadar bunalmış ki mesaja cevap veriyor ve o da ne?! Bu bir kitap teklifi ve bu zamana kadar geri çevirdiklerinden değil, kafasında da 'evet böyle bir yerden olursa olsun' diyeceği bir yerden. Eli ayağı birbirine giriyor, hani bayağı bayağı, kolu bacakları çekiliyor. Utanmasa cevap için ses kaydedecek, o kadar heyecan yapıyor. Bina grubundan arkadaşını arıyor hemen. 'Canım ben çok hastayım ya. Derse gelemiyorum. Hocaya iletirsin.' diyor. Evet, evet. Bunu yapıyor çünkü bu olaydan sonra hayatta gitmez o derse. İmkanı yok. Önce bunun gerçek mi şaka mı olduğunu anlamalı. Ve karnındaki yanmanın geçmesi için en az iki saat var.

Ohh. Tamam. Hatırladım. İşte böyle bir şeydi.

Haydi atalım o zaman çığlıkları. Bir iki zıplayalım, belki Bippiri^bo'ların Plastica albümünden bir şarkı söyleyelim. Çünkü canlarım içimiz içimize bir beden küçük artık, alışverişe gidiyoruz!!! Raflarda bize göz kırpan Powerpuff Girls tarifindeki malzemelerin birebir aynısı kullanılmış bir şey olacak. Çok çok çok yakında, onu ellerimiz arasına alacak ve Lion King'deki o ikonik sahneyi matbaadan yeni çıkmış bu sıcacık kitaplarla canlandıracağız. Hazır mıyız? Tamam, tamam; çok da galeyana gelmeyelim var daha zamanı ^^ (Yeni bölümün geleceği tarihi net belirleyemeyen ben size ne kadar zamanı olduğunu söyleyecek değilim çünkü artık benden bağımsız gelişen şeyler varken kat'iyen söz veremem. Yine de kafanızda az buz canlansın diye daha birkaç ayı var diyebilirim.)

Size bu haberi verebilmek için ne kadar uzun zamandır bekliyordum bilemezsiniz. Çünkü bu durum sandığınızdan fazla süredir gündemde ve ben süreci daha da uzattığım için duyurusunu yapmamam istendi. Dolayısıyla da bir süredir kitap konusu açıldığında, yorumlarda 'keşke kitap olsa' denildiğinde defalarca kez üç maymunu oynamam gerekti. Olayı size tüm çıplaklığıyla anlatamıyorum çünkü hala biraz zamanı var ama en kısa zamanda, çok çok çok güzel bir şekilde, ellerinizde serinin ilk kitabı Hekate'nin Kızları'nı tutacağınıza emin olabilirsiniz.

Tüm yazım süreci boyunca benimle birlikte olanlar bilir. Ben bana teklif gelmese bile basılı kitap için ayrı bir metin hazırlamayı kafama koymuştum. Bu süreç benim kontrolümde olmayan bir şekilde hızlandırıldı ve bir anda arkada ek iş olarak yapacağım kitap olayları birinci önceliğim haline geldi ve Wattpad'deki yazım hızım yavaşladı.  Ama tabii ki bunu size söyleyemediğim için siz benim yazmayışımı haylazlığa, üşengeçliğe ve kopukluğa yormaya başladınız. Oysa ben bir süredir iki işi aynı anda yapmaya çalışıyordum ve şimdi öyle bir zaman dilimine geldim ki kendimi tamamen kitap işlerine kanalize etmeliyim ve bir süre buralarda olamayacağımı söylemek zorundayım. Ama sakın ha, ortalıktan kaybolmayın! Dosyamı tamamlayıp teslim edeyim, hayırlısıyla bir edisyona girsin, tekrar sizlerle olacağım. Birlikte kitap basılmadan önce gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz. Söylediğim gibi, bu bir seri ve biraz uzun olacak bir seri. O yüzden finali vereceğim demiyorum çünkü 'Hangi final?', değil mi? Bir de Kule'yi okuyanlar bilir; benim finallerim heyecanınızı durultup sizi diğer kitap gelene kadar rahat bir bekleyişe sokmaktansa tırnak kemirtecek türden finaller oluyor. O yüzden ilk kitabı nereden kestiğimi ve ona neyi ekleyip bu etkiyi verdiğimi ya da ikinci kitabın sonunun ne olduğunu bilmemek sizin için daha iyi. Ama garantisini veriyorum burada okuduklarınız ve okuyacaklarınızın hepsi kitapta olmayacak; kitapta okuyacaklarınızın buradan çok farklı ve beklenmedik olaylarla dolu olduğu gibi.

Yayın evini tabii ki hemen duyurmayacağım. Onun duyurusunu yapacağım zaman bilin ki kitabın satışa sunulmasına çok az kalmış demek olacak. O yüzden sabredin, bekleyin ve tahminler yürütün. Ama ne beni ne de şüphelendiğiniz yayın evlerini taciz edin, zamanı gelince zaten öğreneceksiniz.

Kitap süreci benim için sadece yazımla sınırlı kalmayacak. Çizim yeteneğimi sayfalar üstünde de görmeyeceğinizi, multimedyayı mistikleştirdiğim gibi bir kitabın içini de şenlendirmeyeceğimi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Tanrı aşkına, daha yeni yazı fontuna dönüştürülmüş kendi alfabemiz bile var. Nedenini hiç düşünmediniz mi? Sizi daha önce kağıt üstünde hiç deneyimlemediğiniz bir okuma deneyimi bekliyor.

Söylenecek, bahsedilecek o kadar çok şey var ki... Şimdi ne yeri ne zamanı diyelim. Arada sırada çıtlatacağım ipuçları ve güzel paylaşımlarımla desteğini sürdürebileceğiniz instagram hesabımı yine iliştireyim şu sona. Daha bir canlı yayın yapmaya fırsat bulamasam da sizlerle konuşacak ve sorularınızı çok yakında alacağım.
@ekinkoch

Bir duyurumda müdireme Anadolu cadılarına göndereceği mektupları hazırlatmıştım. Şimdi umarım size daha mantıklı geliyordur. Çünkü çok yakında o mektupları elinizde tutuyor olacaksınız. Ve bir imza gününde karşılaşırsak, hepsinin arkasına özenle isimlerinizi yazacağıma emin olabilirsiniz.

sizi çok seven, karnında kelebekler uçuşan, sevincinizle heyecanı daha da artacak olan, sizden daha çok sabırsızlanan ve gün üstüne gün sayan yazarınız;
la-di-dayaçenkitapmıçıkarıyorçunjellyfish~

Hekate'nin Kızları - KitapWhere stories live. Discover now