Yeraltı Kaplıcaları ve Hamamları

27.2K 2.4K 433
                                    

Yeraltı Kaplıcaları ve Hamamları biraz uzun süren bir macera olduğu için iki parçaya bölmek zorunda kaldım. İkinci kısmı kısa sürede gelecek.

Vol 1

Üstümüze hafif bezimsi kumaştan çıplaklığımızı örtmemize yetecek bir tür toga vardı

Ops! Esta imagem não segue nossas diretrizes de conteúdo. Para continuar a publicação, tente removê-la ou carregar outra.




Üstümüze hafif bezimsi kumaştan çıplaklığımızı örtmemize yetecek bir tür toga vardı. Tüm mücevherlerimizi ve sahip olduğumuz diğer takıları - bileğimdeki zincirler dışında - çıkarmış ve aşağıdaki küçük odada Freya'nın da bize katılmasını bekliyorduk.

Çıplak ayaklarımız nemli yere basarken sarkıt ve dikitlerle kaplı odada Mila krizini hatırlayan yoktu.

İçinde olduğumuz yer çok otantik, doğallığının yanında çok da mistik bir görünüşe sahipti.

Sıcak havayla karışıp ılımış hava hiç olmadığı kadar temizdi ve solurken sadece ciğerlerimi değil ruhumu da ferahlatıyordu.

Önümüzdeki kısa boylu, yere gömülen işlemeli taştan kapı Yeraltı Kaplıcaları ve Hamamlarının girişiydi. Öğrendiğimiz üzere zamanında burası bir yüzey mağarasıymış ve içinde ikiz ejderler yaşarmış. Bir tanesi bildiğimiz ateş üfleyen ve uçan ejderken diğeri bir okyanus ejderiymiş.

Bu yeraltı mağarasının hem soğuk hem sıcak suları varmış, nedeni de ateş ejderi ve okyanus ejderinin ayrı yerlerde yaşamasıymış. Ateş ejderi sıcak yeraltı sularına yakın dururken okyanus ejderi kendine doğal kaynak sularını uygun görmüş.

İlk başta bir okyanus ejderinin neden tatlı su içerisinde okyanustan uzakta yaşadığı merak edilmiş. Sonradan aslında bu suların dünyanın dört bir yanındaki okyanuslara büyülü geçitlerle bağlı olduğu ortaya çıkmış.

O zamanlarda daha Vhartlox Cadı Akademisinden eser yokken akademinin kurucusu bir keşif esnasından mağarayı bulmuş. Mağaraya inen ve gezen kurucumuz İsobel Katrançıkın ejderlerle karşılaştığında ne yapacağını bilememiş ama hiçbir zarar vermek istemediğini de belli etmiş.

Ejderler onlara hemen saldırmayan bu genç cadıyı sevmişler ve konuşmaya başlamışlar. Alında baya şikayetçi oldukları bir durum mağaralarının çok açıkta olmasıymış. Daha İsobel'den önce sayısız savaşçı ve maceraperest gelip ejderleri rahatsız etmiş çünkü.

İsobel bir süre ejderlerle o mağarada kalmış ve yaşamış. Bu sürede Mimar Cadı olan Katrançıkın mağaraların ilk odalarını inşa etmiş.

İsobel'in bu yeteneğine hayran kalan ejderler ondan mağaranın üstüne bir yapı inşa etmesini istemişler. Öyle ki ejderleri gizleyip kolay kolay rahatsız edilemez hale getirecekmiş.

Ejderler yüzünden büyü gücüyle dolup taşan bu toprakları kullanmak isteyen İsobel Katrançıkın Vhartlox'un temellerini atmış ve ejderlerle dost olmuş.

Hekate'nin Kızları - KitapOnde histórias criam vida. Descubra agora