Capitolul 42: Salvare la limită

12.4K 818 70
                                    

Capitolul patruzeci și doi,,Salvare la limită"

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Capitolul patruzeci și doi
,,Salvare la limită"


,,Deschide-mi ochii,

Spune-mi cine sunt.

Lasă-mă să-ți aflu secretele,

Făra inhibiții, făra păcate."

      Iau o gură mare de aer înainte să pășesc în exteriorul liftului către camera din care niciun sunet nu se aude, însă știu foarte bine că este doar liniștea dinaintea furtunii. În spatele ușii se ascunde o adevărată elită de femei din înalta societate, o elită formată din soțiile și fiicele partenerilor de afaceri ai familiei Moretti, mai exact femeile din familie cele mai importante ale Siciliei, deasupra cărora domnește comisia, condusă de tatăl lui Alessandro

    Am urât din totdeauna această întrunire lunară la care iau parte doar femeile, chiar dacă are scop caritabil. Se poate numi ONG cu scop de ajutorare a celor mai puțini norocoși din zonele sărace ale Siciliei, însă la această întâlnire, în cele câteva ore pe care le petrecem împreună, în aceeași încăpere, fiecare dintre aceste doamne se ocupă prima și prima dată de consolidarea imaginii în societate și vor prin orice mod să intre în grațiile doamnei Aletta. Astfel, soții lor ar intra în grațiile domnului Erminio, aducându-le multe plusuri în fața lumii întregi. 

    Bunăstarea oamenilor de rând este obligația bărbaților familiei, obligația bărbaților ce conduc o anumită zonă. Fiecare dintre ei trebuie să se ocupe ca oamenii să ducă un trai decent și să îi ajute atunci când au nevoie, în orice domenii, însă, cu timpul, această responsabilitate a revenit femeilor din familie. Bineînțeles, cu sprijinul capului familiei, însă demersurile și discuțiile necesare au loc în cadrul acestor ședințe. Mama lui Alessandro, fiind soția celui care conduce acum întreaga regiune siciliană, este cea care conduce acest ONG și cea mai respectată dintre femeile din înalta societate, la fel cum soțul său este printre bărbați.

    Astăzi, la finalul lunii, este ziua în care are loc o altă întâlnire de acest gen la care sunt și eu nevoită să iau parte, căci sunt soția unui Moretti și, totodată, nora lui Erminio și a Alettei Moretti. Un fior acut îmi străbate coloana vertebrală atunci când mă gândesc că, în curând, eu voi fi cea care va conduce ședințele acestea, deoarece tatălui lui Alessandro se va retrage de la conducere, iar astfel el va fi cel care va conduce comisia. Și automat, eu voi ocupa locul mamei sale. Acest lucru o deranjează la culme pe femeia din dreapta, care nici măcar nu mă privește, dar nu este decizia mea și nici a ei.

    Nu vreau un dușman ca Aletta Moretti, căci știu foarte bine de ce este capabilă, mai ales atunci când își dorește ceva sau când este nervoasă, însă nici eu nu mai sunt Amadora de acum cinci ani. Nu am să o mai las să mă calce în picioare, nu când eu voi fi cea care va ajunge la putere după ea, chiar dacă nu-și dorește să părăsească acest loc. Nu vreau să conduc pe nimeni și nimic, însă știu că această poziție îmi poate fi de folos în războiul meu cu Alessandro.

Fugind de destin - FINALIZATĂWhere stories live. Discover now