25.

2.7K 66 4
                                    

CARMEN

Společně s matkou a Sydney jsme posnídaly.  ,,Máte nějaké plány s babičkou?" Usmála se matka na mračící Syd, která stále protestovala nad naší tradicí. ,,Projít nějakou nově otevřenou galerii." Odpověděla Sydney stroze. Na vidličku jsem napíchla kolečko banánu.  ,,Stejně nechápu proč nemohu trávit čas se svou sestrou, jiné dívky by nakupovaly a zařizovaly tyhle věci spolu." Odsunula se od stolu a zamračila se na matku, udivil mě tón jejího hlasu, Syd byla vždy ta poslušná a hodná holčička.  ,,Jenže ty nejsi jako jiné dívky, jsi dáma v tomto světě, takže se podle toho taky chovej. "  matka zvýšila svůj jemný hlas, věděla Jsem, že bude zle.

Hodila jsem po Sydney svůj prosící pohled, aby odešla bez kousavého komentáře, který právě ležel na špičce jejího jazyka.  Podívala se na mě nerozeznatelným pohledem a odešla pryč. Matka se ní déle nezaobírala pouze vstala: ,,měly bychom jít." Zkontrolovala čas a chytla se mé paže.

Nastoupily jsme do černého mercedesu a vyjeli na trasu.

*

,,Máme na výběr odstín broskvové, lilek, citrón, hodně vybledlá růžová  a pak klasicky bílá." Usmála se milá asistentka svatebního salónu. Stejně mi to bylo jedno, nezáleželo na tom. ,,My měli broskev. " pousmála se vlídně Barbara.  ,,Já bych šla do té bílé." Ujasnila jsem asistence, která si vytáhla tužku a napsala něco na kus papíru.  ,,Takže mohu Vám to vyzdobit různými styly. " podala mi podklady na její perfektní práce, které tvořila s malým albem. 

První měl přímo uprostřed fotku svatebních prstýnků a s různými třpytky okolo, v celku obyčejné. Druhý podklad měl uprostřed fotku milenců a lemovaný rám falešnými diamanty a láskyplnými citáty.  Třetí podklad byl ozdoben štříbrnou stuhou na mašli a na dvířkách nápis: I love you. Vypadalo to kouzelně, navíc měla jsem opět tu maličkou naději v tom, že se přeci jenom mé manželství obejde bez zbytečných ignorací a pláče. 

,,Ten třetí podklad se mi líbí opravdu hodně." Pousmála jsem se, matka mi ho doslova vytrhla dychtivě z rukou a následně se usmála: ,,Skvělé!"

Debatovaly jsme ještě o spoustě nedůležitých maličkostí, třeba jakou bude mít ta svatba barvu apodobné blbosti.  

Když v tom se ozval výstřel, který zničil skleněnou výlohu, Damon ihned začal vracet úder a matka si mě stáhla blíže k sobě.

,,Bojím se." Zamumlala jsem směrem k mé matce, která se chovala až moc ochranářsky.  

Další zásah od nepřítele se setkal s mou paží, vykřikla jsem a zachytila se za paži, která byla v jednom ohni.
Motala se mi hlava a mé šaty byli pomaličku pokrývány krupějemi od krve. ,,Zlato, jsi v pořádku?" Uslyšela jsem vzdálený hlas, který jsem jen tak tak rozeznala od mé matky.  ,,Notak, komunikuj." Znělo ještě víc vzdáleně.

Můj zrak se zamlžil a mé tělo se sesunulo na chladnou podlahu.

SYDNEY

Sundala jsem svůj lehký kabát, když v tom do dveří vtrhl Damon s mou sestrou v náručí, matka se za nimi zlomeně táhla.

Můj puls zrychlil, přispěchala jsem ke své matce a pomohla jí k pohovce, ihned jsem přešla ke své  sestře, která měla obvázanou ruku a čelo spocené.
,,Co se stalo?!" Vykřikla jsem nechápavě a zděšeně: ,,B-byly jsme.... v-v tom svatebním salónu, a o-oni stříleli." Vykoktala ze sebe matka.

Damon mě odstrčil od mé sestry. Přistoupila jsem k matce a přikryla jí huňatou dekou.  Zaběhla jsem do kuchyně a natočila studenou vodu a nalila bylinkový čaj, který jsem odnesla do obývacího pokoje. 

,,Toto je pro Carmen." Ukázala jsem sklenici s vodou a matce předala její čaj, aby se uklidnila.

The Crawfords family✔️Where stories live. Discover now