46.

2.2K 54 2
                                    

CARMEN

Pozorovala jsem Sydney, která se s pomocí asistentky snažila dostat do svých princeznovských svatebních šatů, byla jsem bohužel dost daleko na To, abych jí pomáhala vybírat.  Její šaty měli upnutý korzet což zvýraznilo její poprsí, byl ozdoben třpytivými filtry, sukně byla obrovská a za Sydney se i maličký kousek táhl, do vlasů jí byla vzasena korunka se závojem, který spočíval zatím na zadní části. Zachytila jsem její pohled, oči byli plné slz, ale nedokázala jsem říci jakých slz. Přistoupila jsem blíže s úsměvem na rtech: ,,jsi nádherná nevěsta Sydney." Ujistila jsem jí, zabodla svůj  pohled do obrovského zrcadla a sjela svou délku, přikývla s úsměvem: ,,jsem si jistá, že mi to sluší." Ujistila sama sebe s polo úsměvem. Začínala jsem si myslet, že naše ledová královna pomalu roztávala už neměla pocit zrady z tohoto provdání. Asistentka opustila místnost a nechala nám soukromí. Obdivovala jsem vzhled své sestry, když v tom se ozvalo jemné zaklepání, otočila jsem se a spatřila matčinu ustaranou tvář: ,,mohu?" Přikývla jsem. I Sydney po ní střihla rychlým pohledem: ,,Kouzelná jsi." Řekla matka s úžasem a přistoupila k mé sestře, kterou políbila lehkým polibkem na čelo. Bylo sice smutné, že matka přišla pozdě, ale když už byla tady, tak to znamenalo, že co nevidět bude obřad. 

,,Bojím se." Zaskuhrala Syd. Mé obavy se naplnily: ,,zvládneš to." Ujistila jí matka s vřelým úsměvem.

Někdo zaklepal, ale nevstoupil. Což znamenalo, že to musel být nějaký muž. Matka odešla otevřít: ,,Ano Jasone?" Zpozorněla jsem: ,,je čas si jít sednout, přišel jsem si pro Carmen." Jeho hlas byl tvrdý a majetnický.

,,Budu tam s tebou zlato." Objala jsem jí lehkým objetím, abych nezničila její vzhled a s posledním pohledem zmizela k Jasonovi.

Přichytila jsem se nabízejícího se rámě a společně s ním šla dlouhou chodbou: ,,proč jsi tvůj bratr vybral mou sestru?" Optala jsem se. Jasonův výraz byl stále stejně kamenný, také jsem nahodila společenskou masku: ,,otec chtěl, abychom se oženili oba dva, prý to posilní naše vztahy, tvá sestra měla jen smůlu, že si jí Jaxon vybral." Jeho hlas měl jiné zbarvení. Neměla jsem k tomu co dodat, takže jsem raději mlčela. Došli jsme ke schodišti: ,,jsi ráda, že budeš mít svou sestru v New yorku?" Řekl tiše: ,,Samozřejmně." Pousmála jsem se sofistikovaně, protože nás už lidé mohli vidět.

Dole jsme se srazili s Jaxonem, který měl černou košili, černé sako a černé kalhoty. Byl celý v černém. Na jeho tváři se pohrával ďábelský úšklebek, těšil se?   ,,Je tady?" Optal se ačkoliv to musel vědět, snažil se ujistit, že mu neutekla. Přikývla jsem neschopná slov, bolest se znovu ozvala, začínala jsem se bát o své miminko.  Jason zpozorněl a pomalým krokem mě vedl  na terasu k sedadlům. Usadili jsme se v přední řadě. Snažila jsem se o sofistikovaný úsměv, ale Jasona nic nepřesvědčilo.

*

Jaxon stál před námi a Sydney vcházela uličkou s otcem po boku, byla opravdu nádherná.

Otec předal její ruku Jaxonovi, který bez zaváhání uchopil to co bylo jeho. Odhrnul závoj a odstoupil si sednout k mé straně.

*
Obřad byl krásný, Sydney se mi zdála chvílema šťastná a naopak. Blížil se večer a můj stav se zhoršoval. S pomocí mé matky jsem vstala, zapřela se o stůl a prohledala všechny přítomné. Má sestra tančila s mým manželem a Jaxon se svou matkou. Otec zamířil mým směrem: ,,co se děje?" Zůžil oči: ,,mám bolesti." Dlaň jsem přitiskla na vrh mého bříška. ,,Mám obeznámit Jasona?" Ozvala se matka. Zakroutila jsem záporně hlavou: ,,nebudeme ho rušit."

Otec se objevil po mém boku a vedl mě pryč z dění. Zapírala jsem se o stěnu a o mého otce. Po tvářích se kutálely horké slzy. Otec mě uchopil do náruče a rychlým krokem opouštěl sídlo. ,,Hej." Ozval se známí křik. Otec zpomalil, ale nezastavil: ,,Co se stalo?" Jeho hlas měl nápor nejistoty a ochrany: ,,Má bolesti, vedu jí do auta a  do nemocnice doufejme." Otec zněl zděšeně.  ,,Jistě, jdeme!" Vyštěkl Jason a my se ocitli venku. Jason otevřel dveře auta a otec mě strčil dovnitř.  ,,Pojedu za vámi." Řekl jistě: ,,ne, Sydney má svatbu." Řekla jsem sýpavě, Jason zavřel dveře. A objevil se vedle mě: ,,tvá sestra se za chvili odebere do své ložnice." To jsem vědět nepotřebovala.

The Crawfords family✔️Where stories live. Discover now