16/Nil (2. Kısım)

4.6K 337 43
                                    

***

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

***

Sevdiğim
Önce kemir bu tel örgüleri gövdemden
Geç derimin altındaki tehlikeleri
Yürek kızgın bir kuma devrilmeden
Yokla beni.

Cahit Zarifoğlu

***

Utanarak adama kaçamak bir bakış attığı sırada bunca zaman kendine sakladığı düşünceyi dile getirdi. "Nil demen daha çok hoşuma gidiyor."

Kartal, söylediklerini işittiğinde Nilüfer'i kendine çekip öpmek için duyduğu istekle baş etmeye çalışarak gürültüyle yutkunurken, bakışlarının fark edilir biçimde kızın dudaklarına kaymasına engel olamadı. Eğer ilk seferinde düşüncesizlik ederek öylece öpmemiş olsaydı, şimdi onu tutan hiçbir şey olmazdı ancak bu sefer her ne yapıyorsa doğru bir şekilde yapmak istiyordu. Kızı mı öpecekti? Öyleyse bunu, Nilüfer'in de istediğine emin olduğunda yapacaktı, şimdi değil. Başını, kızın kokusunu daha net bir biçimde duyabilmek için biraz daha eğerken gözlerini kapatarak dişleriyle kuruyan dudaklarının içini ısırdı. Nilüfer'in kokusunda, tam da şu anda benliğini esir alan duyguları sivrilten sinsi bir kimya vardı; öyle ki içten içe adamı mahvediyor, şiddetiyle ruhunu eziyordu.

Başını kararlı bir şekilde geriye atıp yüzünü kızın saçlarının arasından çektiğinde sesindeki tarazlanmayı kontrol altına almayı umarak "Nil," diye mırıldandı. Parmaklarıyla yavaşça saçlarının ucuyla oynarken Nilüfer'e kaçamak bir bakış attı. "Eve gitmek zorunda mısın?" İsteyerek yüzsüzlük yapacağını, dahası kızı zor durumda bırakacağını biliyordu ancak yine de devam etti. "Benimle kalsan olmaz mı?"

Nilüfer, bunları söylerken adamın ses tonunda ayırt etmekte zorlandığı duygu karmaşası nedeniyle karar vermeye çalışarak derin bir nefes aldı. Beklenti, çaresizlik, heyecan, tedirginlik, korku, tereddüt, nefesinin kesilmesine neden olan derin bir sevgi, özlem ve tutku, bir isim vermekte zorlandığı pek çok duyguyla birlikte ruhunun kördüğüm olmasına neden oluyordu. Tam kaburgalarının arasındaki noktaya olanca şiddetiyle çarpan tuhaf bir his nefesinin kesilmesine neden olurken, elini göğsüne bastırıp kalbini yoklamamak için kendini zor tuttu. Kuruyan dudaklarını ıslatırken bir eliyle saçlarını kulağının arkasına iterek Kartal'a kaçamak bir bakış attı. Bütün gece burada oturamayacakları aşikârdı. Üstelik adamın evi, daha önce gitmediği bir yer değildi.

Düğünün yapıldığı mekân evlerine çok uzak olduğu için, zaten bu gece bir arkadaşının yanında kalacaktı. "Tamam," diye cevap verdi sessizce.

"N-Ne?" Kartal, sessizce geçip giden süre boyunca reddedileceğine kendini o kadar inandırmıştı ki Nilüfer'in cevabını ilk anda anlaması mümkün olmadı. Kaşlarını çatarak bakışlarını Nilüfer'in yüzüne dikti. "Nasıl?"

SevdakederHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin