❌ 36. BÖLÜM ❌

1.5K 115 42
                                    

Hayattaki tehlikelerden korkma. Hayattaki tehlike sen ol.

SANCAR'IN ANLATIMINDAN;

Uyuyamıyordum.

Lanet yatak bu gece çivi doluydu sanki. Her zaman yattığım yatak rahatsız, kendi odam ise boğucu geliyordu. Yatakta saçma sapan dönmeyi bırakıp yorganı sertçe itip ayağa kalktım. Odamdaki büyük camın önüne geçip kolumu pervaza koyarak yaslandım. Ne diye uyuyamıyordum sanki! Ne olmuş yani hemen yan odada yatıyorsa? Anlık gelen sinirle yaslandığım pervaza vurup balkona çıktım. Havanın soğuk olmasını umursamadan sandalyeye oturup, masanın üzerindeki paketi kendime çektim. Içinden aldığım sigarayı dudaklarıma sıkıştırıp çakmakla ucunu alevlendim. Acı nikotini hırsla içime çekiyor aynı hırsla da geri bırakıyordum. 

Gazel geri gelmişti ve ben hariç herkesle arasını az da olsa düzeltmişti. Hastanede onu ziyarete gittiğimiz gün herkesle konuşmuştu, tam ben konuşacaktım ki bayılmıştı. O günkü cesaretimi bir daha da asla toparlayamadım, halâ da öyle. Bir yanım git konuş derken bir yanım susup bekle diyor. Ona büyük haksızlıklar etmiştim bunun farkındaydım ama bunları nasıl düzelteceğim hakkında en ufak bir fikrim bile yoktu. Amcamın Gazel'i gönderdiği gün kendi kedime yemin etmiştim.

Kaç yıl geçerse geçsin, hangi koşullarda olursam ya da olursa olsun, saat sabahın bir körü de olsa 'beni burdan al' derse, hiçbir hesap sormadan gidip onu ordan alacaktım.

Kendime bu yemini sürekli söylemiş, unutmama imkan vermemiştim. Ama Gazel beni hiç bu duruma getirmemişti. Beni hiç arayıp sormamıştı. Hep beklemiştim. Onun aramasını, bana belki de muhtaç olmasını istemiştim. Belki bencillikti yaptığım ama alt tarafı abisinden yardım istemesini istemiştim. Ama o yıllar geçmesine rağmen ne beni, ne Pusat'ı, ne Korel'i ne de amcamı aramamıştı. Orda neler yaptı bilmiyordum. Başına neler gelmişti en ufak bir fikrim dahi yoktu.

Seneler sonra geri gelmişti. Bu sefer de bize karşı durmuştu. Bizim yanımızda olması gerekirken gitmiş o Giray piçinin yanında durmuştu. Benim küçük siyahlar prensesi kardeşim şimdi karanlıklar kraliçesi olmuştu ama ben bunların hiçbirinde yanında olamamıştım. Elimdeki sigarayı sinirle söndürüp ayağa kalktım. Balkonun trabzanlarını sıkıca tutarken geçmiş bir kez daha gelmişti aklıma.

Anne ve babamızın öldüğü gün amcam apar topar Gazel'i yurt dışında göndermişti. O gün amcamın adamlarının onu tutan kolları arasında bana bakmış ve yalvarmıştı. O gün ilk defa ağladığını görmüştüm küçük prensesimin. Gözlerimi sıkıca kapatırken, kulaklarım uğuldamaya başlamıştı.

Abi kurtar beni.

Yardım et ne olursun, abi.

Götürmelerine izin verme beni, ayırmasınlar bizi.

Abi bırakma beni.

O gün bana o kadar bağırmıştı ama ben hiçbir şey yapmadan öylece ona bakmıştım. O bugün bu hallere gelirken ben yine öylece seyirci kalmış, onu sadece izlemiştim. Gözlerimin aydınlanması ile gözlerimi açıp etrafa baktım. Şafak sökmüş,  güneş doğmuştu. Balkondan ayrılıp içeriye girdim. Bugün biraz erken idman yapmaya başlasam iyi olacaktı yoksa vücudumdaki bu siniri atamayacaktım. 

Odamdaki giyinme odasına girip hızla üzerimi değiştirdim. Altıma tayt üzerine sporcu şortu giyerken üzerimde sadece kapşonlu vardı. Spor ayakkabılarımı da giyip odadan çıktım. Hemen yan tarafımdaki kapıya öylece bakarken, daha fazla beklemeyip bodrum katına indim. Içerden gelen sesler ile yavaşlayıp kapıyı yavaşça açtım. Deri olan kum torbasına inen darbeler ve sallanan zincirlerin sesleri tüm odayı doldururken içeriye girdim. Gazel arkası bana dönük olacak şekilde önündeki kum torbasını yumrukluyordu. Kulağındaki büyük kulaklık sayesinde beni duymazken rahatça onu izledim. Altında benimki gibi tayt-şort vardı. Üzerinde kapşonlusu vardı. Aynı şeyleri giydiğimize mi şaşırsam yoksa bu kadar güçlü yumruk attığına mı bilmiyordum. Bir süre daha yumruk attıktan sonra biraz geriye çekilip kum torbası ile arasına birkaç adımlık mesafe bıraktı. Kollarını savunma pozisyonunda tutarken bu sefer bacağını kaldırıp ard arda tekmeler atmaya başlamıştı. Kendince saydığı setleri bitirip arkasını dönmüştü ve döndüğü gibi de onu izleyen beni görmüştü. Kulağındaki kulaklıkları çıkarıp bana bakmaya devam etti.

SOĞUK SEMT   Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin