3. Garden

1.1K 70 3
                                    

Words 1110
****
Saavumme puutarhaan. Se on suuri ja todella kaunis. En ole oikeasti varmaan koskaan nähnyt mitään näin kaunista. Tätä on vaikea kuvailla sanoin. Ja täällä minä saan työskennellä. Tämä ei voi vaan olla totta.

"Mitäs pidät?" Madison kysyy ja keskeyttää minun haaveiluni. Käännyn hymyillen katsomaan häntä ja nyökkään.

"Tämä on ihana. En voi uskoa, että saan oikeasti tehdä täällä töitä."

"Jep. Tämä olisi ihana työpaikka. Houkuttelisi enemmän, kuin salin lattioiden siivoaminen." Madison sanoo ja kävelee syvemmälle puutarhaan. Minä seuraan häntä ja minun pitää ihastella joka kohtaa. En vaan saa tästä tarpeekseni.

"Tämä on minun lempikohtani." Madison sanoo ja pysähtyy. Minäkin pysähdyn ja katselen ympärilleni.

Ruusuja.

Kaikenvärisiä. Tummanpunaiset vievät kumminkin huomioni. Olen aina pitänyt punaisista ruusuista ja nyt niitä on edessäni aivan tajuton määrä.

"Eikö olekin kaunista?" Madison kysyy ja minä nyökkään jälleen. Mihin taivaaseen minä olen oikein päässyt?

"Tämä... tämä on ihana paikka. Tänne minä tulen aina rauhoittumaan ja nollaamaan ajatukset. Täällä mieli lepää." Madison sanoo ja koskettaa hellästi yhtä punaisista ruusuista.

"Oletko sinä ollut täällä miten pitkään?" Kysyn ja Madison kääntyy katsomaan minua.

"Kaksi kuukautta. Tosin kaikki sanovat, että kun kohtaan kuninkaan.... se on todennäköisesti lähtö." Madison sanoo ja kohauttaa olkiaan.

"Miten niin?"

"Hän on ilkeä ja julma. Kukaan ei kestä sitä. Vaikka häntä ei näkisi.... hän silti aiheuttaisi vaikeuksia. Siksi kukaan ei ole kestänyt puolta vuotta pidempään."

"Onko sinulla ollut ongelmia?" Kysyn ja Madison pudistaa päätään.

"Ei. Ei vielä. Kyllä sinäkin tulet sitten näkemään. Minusta tuntuu, että hän on ottanut työkseen muiden elämän pilaamisen. Hän kirjaimellisesti on rakastajiensa kanssa suurimman osan päivästä. Sitten hän tekee hommia, eikä kenenkään mielestä hyvin."

"Siis ihan oikeastikko?"

"No näin minä olen kuullut. Kyllä tosin kaikki toitottaa, että hän tekee hommansa. Minusta Christian olisi paljon parempi kuninkaaksi." Madison sanoo huokaisten.

"Kuka on Christian?" Kysyn ja Madisonin suu loksahtaa auki.

"Siis missä sinä olet oikein elänyt? Christian on prinssi! Kuninkaan veli! Etkö sinä oikeasti tiennyt sitä?" Madison kysyy ihmeissään ja minä pudistan päätäni.

"Sinulla on paljon opittavaa." Hän sanoo ja pudistaa pienesti päätään. "Mennään nyt kumminkin jatkamaan kierrosta.

Minä nyökkään ja lähdemme pikkuhiljaa pois puutarhasta. Kurkkaan vielä nopeasti ruusuja, ehkä malta odottaa, että pääsen työskentelemään täällä huomenna.

****

"Osaathan sinä nyt tulla tänne ja liikkua muutenkin täällä?" Madison kysyy ja istahtaa sängylleen.

"Enköhän minä osaa." Vastaan hänelle ja katson ikkunasta ulos. Alkaa pikkuhiljaa hämärtyä ja minun oikeasti väsyttää aika paljon.

Madison on koko päivän näyttänyt minulle linnaa ja selitellyt sääntöjä. Hän on myös kertonut, että ketä ihmisiä kannattaa varoa. Ketkä ovat ilkeitä tai muuten vaan todella ärsyttäviä. Niitähän muuten riitti.

Just one tear//IN FINNISHWhere stories live. Discover now