6. King

1K 65 5
                                    

Words 1106
****
Pitkä mies seisoo edessäni ja hänellä on kruunu päässään. Oletan hänen siis olevan kuningas.

Christian oli tosissaan, kun sanoi, että hänen veljensä on adoptoitu. Kuningas näyttää ihan erilaiselta, kun Christian.

Hänellä on paljon tummemmat hiukset. Melkein mustat. Hänen silmänsä ovat tummanruskeat. Nekin ovat melkein mustat. Ainakin tässä valossa se näyttää siltä.

Kuten jo sanoin. Hän on pitkä. Siis ihan oikeasti pitkä. Luulen, että olen häntä johonkin kaulaan. Ehkä jopa vaan olkapäähän. Vaikea sanoa. Enkä todellakaan ole menossa seisomaan hänen viereensä ja mittailemaan meitä.

"Teidän ylhäisyys." Tajuan viimein sanoa ja niiaan pienesti. Tämä on todella noloa. Olisi pitänyt tehdä se heti, kun huoneen ovi avautui.

"Kuka sinä olet?" Hän kysyy ankaralla äänellä ja säpsähdän hieman hänen äänensävyään.

"Teidän uusi palvelija." Saan sanottua ja mies edessäni on hetken hiljaa. Hän kävelee ohitseni ja kuulen hänen ottavan jotain.

"Victoria tosiaan kertoi minulle. Kun palaan takaisin on parasta, että tämä huone on siisti." Kuningas ärähtää ja lähtee huoneesta pois. Hän ei ole hyvällä tuulella tai sitten hän vain on tuollainen. Niinkuin minulle on kerrottu.

****

"Alexandra." Kuulen Victorian kiljahtavan takanani ja käännyn väsyneenä ympäri. En tiedä oliko tämä hyvä valinta. Minun olisi ehkä sittenkin pitänyt vaan jäädä keittiöön. Tämä huoneen siivoaminen on todella raskasta. Varsinkin, kun minua pelottaa, että saan kuulla kuinka huonosti olen sen siivonnut.

"Hmmm..." mumisen ja hieron väsyneitä silmiäni. Haluan vaan kylpyyn ja päästä nukkumaan. En ole ikinä ollut näin väsynyt ja uupunut.

"Voisitko millään mennä tarjoilemaan päivälliselle?" Victoria ja kysyy minä pudistan päätäni.

"En. Minua väsyttää oikeasti ihan hirveästi." Sanon.

"Sinulle maksetaan tuplana. Meillä ei ole tällä hetkellä ketään muuta." Hän kertoo ja minä rupean miettimään. Voisin lähettää sen kaiken rahan äidille ja Alicelle.

"Hyvä on."

"Hyvä. Kiitos." Victoria sanoo ja tarttuu kädestäni. Hän lähtee vetämään minua kohti keittiötä ja kuljen hänen perässään.

"Pese kätesi ja seuraa vaan muita tarjoilijoita. Äläkä sitten puhu mitään. Viet vaan ruoan, okei? Sitten pääset nukkumaan." Victoria sanoo ja minä nyökkään.

Lantustan pesemään käteni ja kuivaan ne. Seuraan muita tarjoilijoita ja tunnen sydämeni lyövän vähän kovempaa. Minua ei yhtään huvita mennä tänne väsyneenä.

Suuret ovat aukenee ja eteeni aukeaa hieno ruokasali. Kuningas istuu pöydän päässä ja Christian hänen oikella puolella. Pöydässä istuu kolme muuta miestä, joita en tunnista. Olisiko jotain kuninkaan ns. Oikeita käsiä.

"Alexandra! Mikä suo tämän suuren kunnian?" Christian kysyy ja kaikki kääntyy katsomaan meitä kolmea tarjoilijaa. Mitä minun pitäisi sanoa? Victoria sanoi, että en saa puhua mitään.

Minä vien annoksen Christianin nenän eteen ja poistun taka-alalle.

"Minulla on järjestelyt kesken, mutta uskon, että pääset siivoamaan huonettani viimeistään ylihuomenna." Christian sanoo ja hymyilee hiukan. Minä väläytän myös pienen hymyn ja huomaan kuninkaan vilkaisevan meitä.

"Mistä sinä puhut?" Hän kysyy ja osoittaa kysymyksenä veljelleen.

"Pyysin Alexandraa siivoamaan minun huonettani. Sopisiko sinulle, että hän tulee jo huomenna?" Christian tiedustelee veljeltään ja kuningas laskee katseensa lautaseensa. Pian hän kohottaa kumminkin katseensa takaisin veljeensä.

Just one tear//IN FINNISHWhere stories live. Discover now