11. Trip 2

869 57 22
                                    

Words 1115
****
Minulla menee hetki, että sisäistän Williamin sanomat sanat. Siis mitä ihmettä hän juuri sanoi? Käännyn katsomaan Christiania, joka näyttää yhtä järkyttyneeltä.

"Mitä-" aloitan, mutta kuningas rupeaa puhumaan päälleni.

"No.... me taidettaan tästä mennä lepäämään matka oli aika pitkä." Hän sanoo ja hymyilee miehille.

"Minä saatan teidät huoneeseenne. Christian voi saada huoneen teidän huoneen vierestä. Teidän tavarat tuodaan ihan kohta perässä." Richardiksi nimetty mies sanoo ja minä auvon suutani, kun kala kuivalla maalla.

"Teidän huoneeseen? Anteeksi mitä?" Saan viimein kysyttyä ja mulkaisen kuningasta.

"Kai sinä haluat nyt kihlattusi kanssa nukkua samassa huoneessa?" Richard tiedustelee, enkä kerkeää taaskaan vastaamaan hänelle mitään.

"Tottakai hän haluaa." William vastaa ja rutistaa minua kovemmin itseään vasten.

"Et ilmoittanut, että ylimääräinen vieras on tulossa. No... onneksi te olette pari, niin voitte nukkua samassa huoneessa." Richard selittää ja johdattaa meidät talon yläkertaan.

Käännyn katsomaan Christiania hädissäni, mutta hän näyttää käyvän kiivasta mietintää pääkopassaan.

"Tässä teidän huoneeni. Tuo seuraava on Christianin. Illallinen on seitsemältä. Nähdään silloin." Richard sanoo ja häviää. Kuningas työntää meidät huoneeseen ja napsauta oven kiinni. Christian jäi toiselle puolelle, mutta kuulen hänen myös menevän omaan huoneeseen.

"Mitä hemmettiä? Olen sinun kihlattusi?" Huudan kuninkaalle ja tämä hymähtää. "Voisitko selittää?"

"Nuo miehet eivät pidä minusta. He ovat jo monta vuotta arvostelleet minun taitoja hallita tätä valtakuntaa. He pitävät minua tunteettomana ja vastuuttomana."

"Ihanko totta? Miten he voivat edes kuvittele jotain sellaista? Että sinä olisit muka tunteeton ja vastuuton?" Kysyn muka hämilläni ja isken käden suulleni.

"Siispä meidän pitää valehdella, että olemme kihloissa. He oppisivat pitämään ja kunnioittamaan minua hiukan enemmän."

"Minä en todellakaan rupea leikkimään mitään sinun rakasta. Minä siivoan huoneesi ja teen töitä puutarhassa. Siinä kaikki."

"Se taitaa olla jo myöhäistä. Vai mitä itse tuumit?" Kuningas kysyy ja riisuu viittansa pois. Mikä tarkoitus edes sillä on? Eikö siinä tule kuuma? Miksi hän edes pitää sitä?

"Ei todellakaan ole. Tästähän uutiset leviävät muualle ja kaikki saavat tietää. Minä en todellakaan halua tätä."

"Se on juuri hyvä, että kaikki saavat tietää." Kuningas sanoo ja minä katson häntä hämilläni.

"Ei! Se ei ole! Minä en todellakaan suostu olemaan mikään sinun lutkasi! Sinä voit unohtaa sen. Etsi joku toinen!" Huudan hänelle ja lähden huoneesta ovet paukkuen.

En olisi ikinä uskonut, että uskaltaisin huutaa hänelle. Heti kun lähdin huoneesta minua oikeasti pelotti. Hänellähän on kaikki valta. Hän voi periaatteessa tehdä mitä vain. Hän voi tappaa minut. Tai mikä kauheampaa.... hän voisi tappaa Alicen.

Koputan masentuneena Christianin oveen ja hän avaa oven melko nopeasti.

"Saanko tulla sisään?" Kysyn ja hän siirtyy edestäni pois. Kävelen peremmälle ja huomaan huoneen olevan samanlainen, kun tuo viereinen.

"Tämä on ihan hirveää." Sanon välittömästi ja istahdan yhteen nojatuoliin. "Kuulitko, kun minä huusin hänelle?"

"Joo. Arvelin tosin kaiken myös itsekin. Olen pahoillani." Christian sanoo ja istuu viereiseen nojatuoliin.

Just one tear//IN FINNISHWhere stories live. Discover now