2. Kitap: Testament of Youth

364 23 72
                                    

Kardeşlik [kar-deş-lik] [isim] İng. brotherhood.

1. Kardeş olma durumu, uhuvvet.
2. Kardeş kadar yakın sayılan kimse, yakın dost.
3. Birlik, beraberlik.

Zaman geçtikçe her şey değişir. Bu, hayatın vazgeçilmez döngüsüdür. Akreple yelkovanın kovalamacası ve mevsimlerin birbiri içine geçişleriyle birlikte, hiçbir şey aynı kalmaz.

Peki ya arkadaşlık?

Arkadaşlığın bağları en fazla ne kadar güçlenebilir, ve ne zamana kadar sağlam kalabilir? Artık adam olmuş yedi oğlan, bu sorulara cevap verebileceğine inanıyor olabilir, ancak her biri nihayetinde ne kadar yanıldıklarını fark edecek. Nostalji ve macera hissi bir kez daha çağıracak, ve onlar da karşı koyamayacak kadar güçsüz olacaklar.

Özellikle de, kardeşlerine ihtiyacı olan değerli bir arkadaşlarının isteği üzerine.

***

Merhaba! Dediğim gibi, uzun bir yaz tatilinin ardından duyuruya geldim. İkinci kitap Testament of Youth'ı çevirmeyeceğim.

Nedenini spoiler vermeden anlatamayacağım. O yüzden burada uyarayım, ben orijinalini okurum, ya da bilmek istemiyorum diyenler (çünkü bunu öğrenince hikayenin sonunu kafanızda değiştirmiş olacaksınız) için SPOILER!!! Yukarıdaki de yazarın giriş notu.

Hala okumaya devam ediyorsanız gelin anlatayım.

Kötü sonla bittiği için. Evet, maalesef berbat ötesi bir sonla bitiyor. Ve asıl sorun bu değil, asıl sorun başından itibaren size bunun duygu yüklemesini yapıp her bölümde böyle bir şey olursa karakterler için nasıl kötü bir son olur onu göstermesi. Okurken bu kadar da cani olamaz, herhalde o şekilde bitmez diyordum o yüzden umursamıyordum ama finalde şoka girdim.

Kötü sonu sizin için tek bir cümle ile anlatamam o yüzden özet geçeceğim. Zaten yeterince uzun olacağını düşünüyorum o yüzden detayları katmayacağım ama siz satır aralarına yorum yapıp sorabilirsiniz.

Hani Butterfly klibinde gittikleri, bir prologue çekimleri var. İlk kitapta I Need You dan esinlenmişti, bu kitapta da şu videodan esinlenmiş:

Şimdi, hikayeye brotherhooddan bir sene sonra devam ediyoruz. Bu sürede karakterler iyileşiyor falan sonra tekrar okullar kapanıp yaz tatili başlayınca herkes nostalji hissediyor bu sene içinde pek görüşmemişler vs. sonra asıl büyük ve kader değiştirici olay oluyor. Taehyung babasını öldürüyor.

Babası, nasıl öldürdüğü ve Tae'nin ailesi detaylı bilgi için buraya sorabilirsiniz. Uzatmamak için yazmıyorum.

Aradaki bir senede kim neler yaptı için buraya sorabilirsiniz.

Sonra tabii bizimkiler onu yanına alıyor videodaki gibi Tae telefonla arıyor ama herkes panik, daha doğrusu herkes farklı tepkiler veriyor. Hepsini yazmayı çok isterdim ama uzatmayacağım. Asıl Tae burada, tüm fic boyunca düzelmeyecek şekilde delirmeye başlıyor. Ve birkaç bölüm boyunca cinayetin sonuçları falan işleniyor. (Mesela Jungkook, namjoon ve seokjinin cesedi gömmesini en ince detayıyla anlatıyor)

Brotherhood | [Türkçe Çeviri]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin