2. Bölüm: "Ateş Krallığı"

5.7K 377 102
                                    

🌙

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

🌙

Aden ölmeden önceki üç gün,

Her zaman hareketli olan kale bugünlerde oldukça sessiz ve kasvetliydi. Bu topraklarda kasvet her zaman olurdu ancak bu defa sebebi kralın ölüm döşeğinde olmasıydı. İnsanlar tedirgindi; yerine geçecek kişiyi deli gibi merak etmekle birlikte çoğu tapınaklara koşup dualar etmeye başlamıştı bile. Başa gelecek yeni kralın merhametli olması için ateşin ruhuna ve tanrıçasına yalvarıyorlardı. Senelerdir çektikleri azabın biraz azalması bile onlara yetecekti. Ellerindeki her şey devlete aitti ve ağır vergiler ödüyorlardı. Üstelik karşı çıkanlar öylesine acımasız cezalara çarptırılıyorlardı ki kimsenin isyan edecek cesareti yoktu.

Bu tedirgin bekleyişin en büyüğü Kutsal Ateşin Muhafızları arasındaydı. Birkaç gün içinde içlerinden biri kral olacak ve başa geçecekti. Başa geçemeyenler ise ya krala kan yemini edip ona sadık bir hayat yaşayacak ya da öleceklerdi. Ancak hepsi biliyordu ki içlerinden kral olanı diğerlerini bir tehdit olarak göreceği için yaşamalarına müsaade etmeyecekti. Yaşamak ve herkesin istediği o konuma yükselmek için birlikte büyüdükleri arkadaşlarını öldürmek zorunda oluşları bazılarının canını sıksa da hepsi için aynı şey geçerli değildi. Gözünü kan bürüyenler kral olmak için her şeyi yapmaya hazırdı.

Ateş Krallığı yüzyıllardır krallarını Ateş Muhafızları arasından seçerdi. Doğan her erkek çocuğu kontrol edilir, içlerinde ateşin gücüne sahip olanlar kaleye alınırdı. Burada her alanda eğitilirler ve ateşi kontrol etmeyi öğrenirlerdi. Vakti geldiğinde krala hizmet ederler ancak kraliyet ailesinde ateşe hükmedebilen yoksa hepsi birer kral adayı olurdu. Ateş Krallığında güç sahibi olmayan kimse başa geçemezdi. Krallıklar arasında en savaşçı olanlar onlardı. Savaştan kaçmaz; savaşı bekler, savaşı isterlerdi.

Kraliyet ailesinde uzun yıllardır dışarıdan biri kral olmadığı için bu defa herkes merak içindeydi. Asil kanda doğan son varis büyük bir günah işleyerek ölmüştü ve ondan sonra doğan hiçbir asil kanlı ateşe hükmedememişti. Kraliyet ailesinin değişecek olması başta o ailenin mensuplarını tedirgin ediyordu. Kaderleri yeni kralın ellerinde olacaktı ve muhtemelen ya sürülecekler yada öldürüleceklerdi. Hiçbir kral yanıbaşında duran bir tehditle yaşamazdı.

"Kutsal Ateş bizleri korusun," Kraliçe ellerini çenesinin altında birleştirmiş dua ediyordu. "Bizi koruyacak olsaydı ben Muhafız olarak doğardım anne, boşuna dua etme." Kadın korkuyla yanıbaşında duran ve pencereden dışarıyı izleyen oğluna baktı. Genç adam her zaman asi olmuştu. Asil kandan olup da Muhafız olarak doğmadığı için dışlanmış, özellikle babası tarafından küçük görülmüştü ve bu nedenle inancı zayıflamıştı. Ateş onları koruyacak olsaydı o doğarken korurdu.

"Adri, bu şekilde konuşmaman gerektiğini biliyorsun," Elini oğlunun omzuna koyup yavaşça sıktı. "Ateş bizleri her zaman korur, biliyorsun." Adri annesine boş bir şekilde baktıktan sonra bakışlarını yine pencerenin dışına, aşağıda talim yapan Kutsal Ateş Muhafızlarına çevirdi. Hepsini tanıyordu ve hepsinden nefret ediyordu. Kral olmak onun hakkıydı ancak yapabildiği tek şey kendi ve ailesinin canı için onlara yalvarmak olacaktı. Birkaç gün içinde babasının öleceğini herkes biliyordu. Ateş Birliği kurulacak, Muhafızlar birbiriyle savaşacak ve bir kişi galip gelecekti. Sinirle gözlerini yumdu.

VESTA SERİSİ I- Kırık Kilitler (KİTAP OLDU)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin