Bölüm 2

87.6K 4.3K 263
                                    

Azra elindeki gazeteye bakarak gülümsedi

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Azra elindeki gazeteye bakarak gülümsedi. Birkaç gün önce hakkında kötü haberler çıkaran gazetede bu sefer de bir resmi ve hakkında oldukça olumlu uzun bir yazı vardı. Azra yazının sonuna bakıp yazan kişinin ismini okudu. 'Erkam Akınay' adı hiç tanıdık gelmiyordu. Ancak bu kişi kimse kendisi hakkında birçok şey araştırmış olmalıydı.

"Akşamki daveti unutma" diyen ablasına bakan Azra gülümseyerek "Kıyafetim bile hazır abla" dedi. Genç kadın kahvesini yudumlarken "Yine mi o gazete?" dedi Elif.

Azra kaşlarını yukarıya doğru kaldırıp "İnanmayacaksın ama sanki özür diler gibi hakkımda olumlu bir yazı yazılmış" dedi. Ablasına gazeteyi uzatıp yazıyı gösterdi.

Elif yavaşça yazıyı okudu. "Harika bir yazı." dedi Elif büyümüş gözleriyle. Azra ablasını onayladı. "Kesinlikle." diyerek memnuniyetle kahvesini içti. "Tarık'ın nişanlısı çok kızdı mı?" diye sordu Elif birden. Genç kadın iç çekerek "Evet. Neredeyse yüzüğü atacakmış. Sanırım Tarık ile daha az görüşmeliyim" dedi Azra. İçinden yalan haberi yapan gazeteciye küfür ediyordu. "Bir şey soracağım ama kızma" dedi Elif birden. Merak ettiği bir şeyi soracağı gözlerinden belliydi.

"Sorabilirsin kızmayacağım" dedi Azra kendinden emin bir şekilde. Elif meraklıca "Haberi yapan gazeteciyi gördün değil mi?"dedi ve ekledi. "Yakışıklı mıydı?" diyerek sustu. Azra ablasına anlamsız bir bakış attı. Gözlerini kapatıp gazeteciyi gördüğü anı hatırlamaya çalışıp adamın yüzünü düşündü.

Buğday tenli, kahvenin koyu tonlarında saçlara sahipti. Yüz hatları keskindi. Giydiği kazaktan vücudunun atletik bir yapıya sahip olduğu belli oluyordu. Yüzünde şaşırmış bir ifade vardı.

Azra gözlerini açıp "Dışarıda görsen ilgini çekebilir" dedi kısaca. Elif gülerek "Demek yakışıklıydı." dedi. Azra umursamaz bir tavırla "Onu bir daha görmeyeceğim için mutluyum" dedi. Elif hızlı bir yanıt verdi.

"Nereden biliyorsun?" diye sordu. Genç kadın kendinden emin bir tavır ve sesle "Müdüründen gerekli azarı yedikten sonra yanıma bir metre dahi yaklaşamaz" dedi.

Azra doğru söylüyordu. Rıfat ona yaklaşmayacaktı. Ancak Erkam kadını bırakmaya niyetli değildi.

Genç adam bugün oldukça şıktı. Önemli bir davet için fotoğraf çekimi ve röportaj yapmayı umuyordu. "Erkam" diyerek yanına gelen müdürüne bakan adam fotoğraf makinesini eline aldı.

"Bugünkü davette iyi iş çıkar. Bugünkü spor yazını okudum. Azra Hanım için özür dilemiş gibi olmuşuz. Bunun için teşekkürler" dedi müdür. Rıfat'ın babası olmasına rağmen Erkam'ı da çok sevdiği gözle görülüyordu. "Teşekkür ederim efendim." dedi Erkam mütevazı davranarak. Müdürün gitmesiyle kartını takan Erkam arkadaşlarına gittiği haberini verip ofisten ayrıldı.

Bugün kariyeri için bir dönüm noktası olabilirdi. Arabaya binip davetin olacağı yerin adresini alan Erkam yola çıktı.

Azra kıyafetini giyip aynada kendisine baktı. Saçını hangi şekle sokması gerektiğini düşünüyordu. Toplu bir saç bu elbiseye uyum sağlardı. "Kuaför ne zaman gelecek?" diye sordu saate bakıp. O sırada ablası ile içeriye her zamanki kuaförü ile girdi. "Tam zamanında" diyerek sevinen Azra ufak koltuğuna oturup istediği saç şeklini tarif etmeye başladı. "Toplu dursun ama öne de sarksın" diyerek kuaförün dediğini anlamasını umdu.

Kanatlı DüşlerHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin