Bölüm 6

55.5K 2.8K 148
                                    

Genç kadın kendi kendine konuşuyordu

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Genç kadın kendi kendine konuşuyordu. Bugün için buz pistine kimseyi almamaya karar vermişti. Erkam saat kaçta geleceğini söylememişti. Her an gelebilme olasılığı vardı. Azra normal giyinmişti. Siyah dar paça bir pantolon ve kahve bir kazak hoş görünmesini sağlamıştı.

Kolundaki saate bakıp çantasını eline alıp, küçük aynasını alıp saçını düzeltti. Göz makyajını biraz fazla abartmış gibi bir his vardı içinde. Zorla da olsa bu bir randevuydu. İyi giyinmeli karşısındaki erkeği etkilemeliydi.

Açılan kapının sesiyle telaşlanan Azra aynasını hızlıca çantasına koydu. Erkam bugün için izin almıştı. Sabah erkenden kalkmış, öğlene kadar evde oyalanmış, akşama doğru nihayet buz pistine gelmişti. Uzun zamandır bir kadınla çıkmıyordu. Aslında Azra ünlü biri sayılırdı. Erkam bunu daha önce hiç denememişti. Yine de güzel olacağını düşünüyordu. Azra ile düşüncelerinin uyuştuğu bir gerçekti.

Derin bir nefes alıp ilerleyen genç adam buz pistinin bulunduğu yere geldi. Kapıyı yavaşça iten Erkam içeriye girip ışıkların aydınlattığı dev salona bakmaya başladı. Boş halı ürkütücü duruyordu. Buranın insanlarla dolu olduğunu düşünmek onu mutlu ediyordu.

Azra'nın oturduğunu gören genç adam yavaş adımlarla ilerledi. Azra yutkunarak ayağa kalktı. Gülümseyerek Erkam'a doğru dönen genç kadın birden şaşkınlığa büründü.

Erkam'ın giyinimi farklıydı. Kahve tonlarında bir kazak ve siyah pantalon genç adamı bambaşka göstermişti. Azra şaşkınlıkla kekelemesini engelleyemeyerek "M-Merhaba" dedi. Erkam gülümseyerek "Merhaba" dedi.

"Farklı görünüyorsun" diyen Azra açık sözlü davrandı. Bu onun temel özelliklerindendi. Yalan söylemeyi sevmezdi. İçinden geldiği gibi davranırdı. "Beni hep takım elbise ile gördüğünden garip gelmiş olmalı." dedi Erkam düşüncesini belli edip. Azra onu onayladı. Genç çift oturduğunda bir süre sessizlik yaşandı. Bu sessizliği bozan Azra oldu. Nedense konuşma ihtiyacı duymuştu. "Yakında olimpiyatlara gideceğim." dedi düşünceli bir şekilde.

Erkam buz pistine doğru bakıp "Elinden geleni yapacağına eminim." dedi. Röportajda Azra'nın söylediğini şimdi ona karşı kullanıyordu. "Seni randevuya çağırdığım için beni yanlış anlamadığını umuyorum." dedi Azra birden. Bunu içten bir şekilde söylemişti. Erkam bakışlarını ona doğru çevirdi. Bir anlığına gülümsedi. Erkam gülümseyince yanağında ufak bir kısım içe doğru çöktü. Bu ufacık bir gamzeydi. Daha önce dikkatini çekmemişti.

Belki de Erkam'ın gülüşü dikkatini çekmediğindendi. "Yanlış anlamalı mıyım?" diye sordu Erkam. Azra Erkam'ın yanağına bakmayı kesip önüne döndü. Başını hafiften öne doğru eğip, ayaklarını hareketlendirdi. "Ablam birbirimizi tanımamız gerektiğini düşünüyor." dedi.

Genç adam Azra'nın yaptığı gibi yaptı. Başını eğip ayaklarını hareketlendirdi. "Peki sen ne düşünüyorsun?" diye sordu. Azra'nın düşüncesi önemliydi. Biriyle zorla randevuya çıkmak saçmaydı. Genç kız ayağa kalkıp yeşillik gözlerini Erkam'a dikti.

Kanatlı DüşlerHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin