Bölüm 40 - Hastane - (DÜZENLENDİ 🌝)

821 22 9
                                    

Güneş tamamen batmıştı. Karanlık gök yüzüne hükmediyordu. Sadece ağustos böceklerinin sesi duyulan caddedenin kaldırımlarında Erika ve Reika yürüyordu. Birkaç dakika önce olanlar iki kız arkadaşı çok üzmüştü. Özellikle Erika perişan vaziyetteydi. Zihninde beliren olumsuz soru işaretlerini cevaplayamıyordu. "Ya Angelina'nın durumu iyice kritikleşirse? Ya onu bir daha göremezse?!" Angelina'yı orada yanlız bırakıp eve döndüğü için zaten suçluluk duygusundan ölüyordu. Reika da Angelina için üzülüyordu ama, Erika'yı teselli edebilmek için kendini güçlü olmak zorunda hissediyordu.
Yollarına devam ederlerken Reika elini Erika'nın omzuna attı:
-Erika... İyi misin?" diye sordu. Erika aniden durdu ve tutmakta zorlandığı göz yaşlarını serbest bıraktı. Erika titreyen sesiyle:
-Reika ben hastaneye, Angelina'nın yanına gideceğim. Onu öylece bırakmak içime sinmiyor. Onun yanında olmalıyım." dedi. Reika heyecanla Erika'yı onayladı:
-Aslında ben de içimden aynını geçiriyordum. Saat geç oldu, muhtemelen ailelerimiz bize çok kızacak ama bence en doğrusu bu olur." Erika Reika'nın kendisini onayladığını duyunca sevindi. İki kız gerisin geri koşarak metrobüs durağına kadar ilerlediler. Henüz kalkmakta olan metrobüse binip hastanenin yolunu tuttular.

<><><><><>••••<><><><><>

İlaç kokulu ve ıssız hastane lobisinde dört genç oturuyordu; Furuya kardeşler ve Riven... Yaklaşık bir saattir yoğun bakımda olan Angelina'dan haber bekliyorlardı. Ve yine bir saattir hiçbirinin ağzını bıçak açmıyordu. Sessizlik orucunu Ryuuji bozdu:
-Bu kız panik atak hastası olduğunu bilmiyor muydu ki ? Ne diye bindi roller coastera aklım almıyor." diye yakındı. Ouzou uykusundan yeni uyanmıştı. Uzun uzun esnedikten sonra:
-Ne bileyim ben? Pöff!.. Bu Angy'den haber çıkmayacak. Gelin eve dönelim."dedi. Ryuuji ve Riven aynı anda çıkıştı:
-Olmaz!" Kota da onları destekledi:
-O bizim arkadaşımız Ouzou. Aynı şey bizim başımıza gelseydi eminim o da beklerdi." Riven perişan bir ses tonuyla:
-Benim yüzümden..." diye yarı fısıldadı. Ouzou sırıttı:
-Birileri Angy'ye ilgi duyuyor anlaşılan. 'Benim yüzünden' falan... Ne oluyoruz Riven?" dedi alay dolu ses tonuyla. Riven kızdı:
-Ben ciddiyim Ouzou, benim yüzümden Angelina şu an burada!" dedi. Ryuuji, herkesin aklını bulandıran soruyu sordu:
-Nasıl?" Bunun üzerine Riven, roller coastera binmeden önce hatırladıklarını anlattı

•••

Angelina, Riven hariç tüm çocuklar roller coastera binerken:
-Oh, Tanrım... Ben gelmesem iyi olacak." dedi. Riven yerini almak üzereyken Angelina'yı duydu ve hemen yanına gitti:
-Hey, sorun ne?" diye sordu. Angelina kızardı, sakladığı bir şey var gibiydi:
-Bak, sana söyleyeceğim ama bu aramızda kalacak. Ben böyle adrenalin hormonumu tavanlayacak aletlere binemem. Çünkü doktorum yasakladı. Kriz geçiriyorum, bazen durumun kritikleşebiliyor. Şimdi doktorumu dinlemeyip size katılırsam eğlencemiz benim yüzünden mahvolur." dedi. Riven gülümsedi, Angelina'yı elinden yakaladı ve oyuncağa doğru çekiştirmeye başladı:
-Bahsettiğin zamanlarda ben yoktum. Şimdi ben varım, seni korurum. Hadi ama bana güven." diye ısrar etti. Angelina gülümsedi:
-Öyle diyorsan...

•••

Furuya kardeşler Riven'ın anlattıklarını hayret içinde dinledi. Bir süre yine sessizlik oldu. Sessizliği bu defa Riven bozdu:
-İyileşse bile onun yüzüne asla bakamam." dedi. Kota kuzenini teselli etme gereği duydu:
-Abartma, tam olarak senin suçun sayılmaz" Ouzou devam etti:
-Kendini suçlamayı da kes. Bu bir işe yaramıyor." Az sonra hastaneye henüz varan Erika ve Reika onların yanındaydı. Erika:
-İşe yaramayan nedir?" diye bir çeşit 'merhaba' cümlesi kurdu. Onları fark eden erkekler selam verdi. Reika sordu:
-Gelişme var mı?" Ouzou kısa bir özet geçti:
-Hayır. Annesiyle babası geldi. Bu arada Koç da burada. Üçüde bize güzelce sövüp içecek bir şeyler almaya gittiler." dedi. Erika sinirlendi:
-Ama biz bir şey yapmadık. Amacımız eğlenmekti." diye çıkıştı. Oraya henüz gelen Elizabeth Diamond Erika'nın yanında bitti:
-Amacınız kızıma zarar vermekten öteye gidemez." dedi ve içeceğinden bir yudum aldı. Erika sıçrayarak Bayan Diamond'a döndü:
-A...ama..." Elizabeth onun sözünü kesti:
-Angelina'nın arkadaşı olduğunu sanıyordum Bayan Takatou. Fakat gördüğüm kadarıyla yanılmışım. Halbuki onu korumanız gerekirdi. Yanılıyor muyum?" diye sordu. Erika sadece elleriyle yüzünü kapadı ve tuvalete doğru koştu. Ouzou öfkelendi:
-Kızınız on altı yasında Bayan Diamond, bebek değil. Onu kendi sorumluluklarını bilen bir kız sanıyorduk." dedi. Bu sözler Elizabeth'i çildırttı:
-Bu ne hadsizlik!" diye alçak sesiyle kızdığını belirtti. Araya Riven girdi:
-Bayan Diamond, olanların sorumlusu benim." dedi ve bildiklerini ona da anlattı. Elizabeth Riven'ı dinlerken akan göz yaşlarını mendiliyle kuruttu. Hiddetle bağırdı:
-Tanrım... Kızım Furuyalardan daha ne kadar çekecek?!" Riven da sinirlendi:
-Bunun Furuyalarla ilgisi yok!" dedi. Elizabeth mızmız bir bebek gibi Riven'la inatlaşıyordu:
-Fakat yinede onların kanını taşıyorsun değil mi? Uğursuz Furuya! Kızımla bir daha asla yakından veya uzaktan temasa geçemeyeceksiniz!" dedi ve oradan uzaklaştı. Ouzou, Elizabeth'in arkasından ağzına öğkünürken Riven orayı terk etti. Üzüntüsüyle yanlız kalmak istiyordu.
Az sonra Glimmer, Sofia, Shou ve Aoto da geldiler. Hep beraber birbirlerini teselli ettiler. Shou arkadaşlarının neşesini yerine getirdi. Riven hariç hepsi gülümseyebiliyordu. Yinede Angelina için beklemekten başka bir şey yapamadıklarını hatırladıkça kederleniyorlardı.

GINGA E KICK - OFFWhere stories live. Discover now