Bölüm 46 - Sabotaj - (DÜZENLENDİ 🌝)

482 16 5
                                    

Saatler 05:00 PM'i gösterdiğinde hakem düdüğünü çaldı ve maçı resen başlattı. Endişeli olanlar sadece oyuncular değildi. Taraftarlar, hakemler, takım koçları ve hatta spikerler bile son derece gergindi. Bu gerginlik, taraftarlar arasında erkenden başlayan atışmalardan, hakemlerin pür dikkat oyuncuları izlemesinden, takım koçları arasındaki ölümcül bakışlardan ve spikerlerin nerdeyse hiç yorum yapamayışlarından anlaşılıyordu.
İlk yirmi dakikanın geride bırakılmış olmasına rağmen maçın başındaki gergin durum tazeliğini korumaya devam ediyordu. İki takım kıyasıya mücadele verirken, Predators topa hakim olma üstünlüğünü koruyordu. Ouzou bir kontratak şansı yakalayabilmek için Erika'ya kritik ama isabetli bir pas gönderdi. Böylesi kritik bir pasın başarıyla sonuçlanmasına özellikle Barça taraftarlarından gürültülü hayret nidaları yükseldi. Erika topu kaptığı gibi hızlandı. Riven da boşta olduğunu belirtmek için ona el salladı. Shou onları izlerken uygun zamanın geldiğine karar verdi:
-Zırh delici vuruş!" diye bağırdı. Ryuuji orta sahada destek için koşuyordu. İçinden:
-Yerinde bir karar. Aferin kaptan!" diye geçirdi.
Shou'dan komutu alan Erika, topu havalandırarak Riven'a pas verdi. Riven gelen topa rovaşata vurdu.
Bu bilindik tarzda bir vuruş değildi. Topun geliş açısına göre vücut hareketlerini şekillendiriyor ve ayağıyla topa olağan bir hız kazandırarak vuruyordu. Böylece top, neredeyse durdurulamayacak kıvama geliyordu.
Kaleye doğru ilerleyen şut, Barça kalecisi daha ne olduğunu anlayamadan gole dönüştü. Bütün Japonya aniden ayaklandı. Alkışlar ve tezahüratlar açılan devasa Japon bayrağı ile taçlandırıldı. Shou ve arkadaşları manzarayı göğüslerini gere gere izlerken Barça taraftarlarından küfürler ve her türlü kötü davaranış yağıyordu.
Kota Riven'ın omzunu sıvazladı. Gülümseyerek:
-Enfesti." dedi. Riven ise cevap vermedi.
30. dk...
Predators'ın attığı gol Barcelona takımını bir nebze olsun hayal kırıklığına uğratmamıştı. Aksine hırslandırmış, Predators'ın üzerine daha ağır taarruzlarla yüklenmelerine neden olmuştu. Haliyle sert oynamaya başlamış, yaptıkları fouller artmıştı.
İlerleyen dakikalarda Predators takımı korner vuruşu kazanmıştı. Ryuuji kullanacaktı. Destek için ceza alanında Angelina, Aoto, Kota ve Riven vardı. Erika da onların biraz ilerisindeydi. Ryuuji, şaşırtan bir kararla topu Erika'ya pasladı. Predators oyuncuları Ryuuji'nin böyle yapacağını bildiği için hazırlıklıydı. Shou eş zamanlı olarak bağırdı:
-Spiral!!"Onayı alan Predators oyuncuları uygun hareket alanlarını çoktan açmıştı bile. Gol kaçınılmazdı. Topu alan Erika, oraya yetişen Ouzou'ya pas verdi, Ouzou da Reika'ya... Reika bir müddet topla ilerledi. Ona doğru yaklaşan adamları umursamadan Kota'ya pas gönderdi.
Onların böyle uyum içinde paslaşması L.Messi'yi şaşırttı. Aklına takım arkadaşları ile arasındaki uyum geldi.
Bu sırada Kota uygun açıyı yakaladığını düşünüp kaleye şut çekti. Ancak kaleci şutu elleriyle önledi. Barcelona taraftarlarına derin bir "oh" ceksede bunun için erken olduğunu, Erika kaleciden dönen topa vurup gol atarak göstermiş oldu. 43.dk'da gelen gol, Predators'ı rahatlatırken Barça için son ümitleri de hızla tüketiyordu.
Japon taraftarları tekrar sevinç cümbüşüne büründü. Bu arada İspanya taraftarlarının sabrı taştı. Ellerindeki sert cisimleri sahaya doğru fırlatmaya başladılar. Bunlardan biri Ryuuji'nin koluna, öteki Angelina'nın kafasına denk geldi. İkisi de oldukları yere çöküp, ağrıyan uzuvlarını ovuşturmaya başladılar. Fakat İspanyol taraftarların durmaya niyeti yok gibiydi. Bu kez yanıcı cisimlerle maçı sabote etmeye devam ettiler. Hakemler, oyuncuları daha fazla zarar görmemeleri için güvenli bir yere alırken İspanyol taraftarlara 'durun' maksadında elleriyle işaret yaptılar. L.Messi ise olanları büyük bir hoşnutsuzlukla izledi.
Tüm bunlar olurken İspanya taraftarları yirmili yaşlarda bir adam endişeli gözlerle Predators oyuncuları arasındaki birini izliyordu:
-Umarım önemli bir şeyin yoktur ufaklık." diye mırıldandı. Seyirciler arasındaki Bay Furuya da aynı hisleri oğlu için duyuyor, bir yandanda İspanyolları ayıplayarak süzüyordu.
Hakemlerin tüm müdahalelerine rağmen saldırgan taraftarlar öfkelerini şiddetle kusmaya devam ediyordu. Yanıcı ve katı cisimler, su şişeleri, ayakkabılar, patlayıcılar -!- vb. tehlike içerikli aletlerle stadyumu anında oynanamayacak hale getirdiler. Üstüne birde sağnak yağış bastırınca görkemli stadyum çöplüğe döndü. Durum böyle olunca maçın diğer yarısının bir hafta sonra seyircisiz oynanmasına karar verildi.

GINGA E KICK - OFFWhere stories live. Discover now