KAN

2K 120 6
                                    

Sınıfa girdiğimde içeride Olca'yla beraber sadece bir kaç kişi vardı, Olca beni görür görmez yanıma gelip sarılırken benim gözlerim Ayaz'ı arıyordu ama görünüşe göre daha gelmemişti.
" Ah Almila iyi misin ? "
" Evet Olca sanırım dün şeyi gördükten sonra... " Bir an için ne diyeceğimi bilememiştim ve gözlerimin önüne tekrar kızın cesedi gelmişti. Olca ise beni anlamış gibi gözüküyordu ki elimi tutarak beni sıraya oturttu.
" Sanırım dün bayılmışım neyse ki beni eve getirmişsiniz, teşekkür ederim. "Ben minnettar bir şekilde Olca'ya bakarken Olca bir hayli şaşırmış şekilde bana bakıyordu.

" Almila... Seni biz getirmedik, o kalabalık arasında seni kaybetmiştik. " Ne ? bu nasıl olabilirdi ki ?
" Ama annem beni yatağımın üzerinde uyurken bulmuş eğer siz beni getirmediyseniz kim getirdi ? " Lafımı bitirmiştim ki tam o sırada Ayaz sınıfa girmişti, bir kaç saniye için göz göze gelmiştik ki arkasından en yakın arkadaşı Özgür belirmişti. İkisi sıralarına oturmak yerine kapıda ayakta dikilmiş heyecanlı bir şekilde konuşuyorlardı, Ah keşke ne konuştuklarını duyabilseydim ama mesafe çok uzaktı. Ayrıca sınıfa giren her kızın Ayaz'a selam verdiğini de görebiliyordum sadece Elif hariç. Elif'i gerçekten kıskanmıyor değildim , muazzam güzellikte bir kızdı ayrıca asıl kıskandığım şey ise Elif kendisini umursamadan geçerken Ayaz'ın verdiği tepkiydi. 
" Tabi ya Elif gibi bir kız varken neden bana baksın ki ? "
" Saçmalama Almila ! " Olca bana kızarak bakarken ben az önce sesli düşündüğümü yeni farketmiştim.

5 dakikanın ardından hocayla beraber bütün sınıf gelmişti ve şimdi Ayazla yan yana oturuyor sayılırdım, ben ona bakmamak için tüm gücümü kullanırken Ayaz bana eğilerek sessizce konuşmuştu.
" Neden sana bakmayayım ki ? " Ayaz'ın lafıyla neredeyse küçük dilimi yutacaktım, dediğim şeyi nasıl duymuş olabilirdi ki ? o sınıfın bir ucundayken ben başka bir ucundaydım, bu neredeyse imkansızdı.
" Anlamadım ? " Salağa yattığım her halimden belli olarak cevap verirken Ayaz o muhteşem gülümsemesiyle bana bakıyordu.
" Yakında anlarsın. " Ayaz gülerek kendini çekerken Matematik hocamız konuşmaya başlamıştı.
" Üniversite sınavınıza 2 sene kaldı arkadaşlar ama görüyorum ki hepiniz bitik durumdasınız acaba size 4 işlemi öğreterek mi derse başlasam ? "
" Hocam 4 işlem zor olmaz mı büyük patlamadan başlasaydınız evrenin nasıl var olduğunu öğrenirdik ? " Özgür'ün lafıyla Ayaz bile neredeyse kahkaha atmıştı, bütün sınıf gülme krizine girerken hoca tekrar konuşmuştu.
" İstersem babanla annenin seni nasıl yaptığından  başlarım Özgür. " Bütün sınıf bu sefer gülmekten yerlere yatarken Özgür bozulmuş bir şekilde başını eğmişti.

Zil çaldığında bütün sınıf yemekhaneye doğru hücum etmişti, Giray heyecanla " Çok acıktım " derken Elif " Bende öyle " diye yanıtladı.
" ben 1 yıldır diyet yapıyorum yinede istediğim vücuda sahip olamıyorum kız her şeyi yiyor ama dünyanın en güzel vücuduna sahip bence bu haksızlık. " Ezgi haklı olarak dertlenirken Giray onu hızlıca kucağına alarak dudaklarına bir öpücük kondurdu.
" Bence senin vücudun herkesten daha güzel. " Ah ne güzel bir ilişkileri vardı , benim gibi kızların her zaman uzaktan izleyeceği bir ilişki.
Yemekhaneye girdiğimizde bu kasabaya geldiğimden beri yaşadığım şaşkınlıklara bir yenisi daha eklenmişti. Okul yemekhanesinde değilimde 5 yıldızlı bir otelin yemekhanesinde gibiydim, neredeyse her türlü yemekten çeşit çeşit vardı, tanrım bu okulun sahibi kim böyle ? Normalde çok yemek yiyen biri değildim ama tabağımı tamamen doldurduktan sonra bizimkilerin olduğu masaya geçtim. Hevesle ağzıma büyük bir et parçası atmıştım ki Ayaz ve Özgür yanımıza gelerek masaya oturmak için izin istediler.

' lütfen bu olmuş olmasın, ağzımda bir yemeği hayvanca yerken Ayaz'a yakalanmamış olayım. ' Ama her şey için çok geçti, Ayaz masamıza otururken ben ağzımdaki koca parçayı çiğnemeden yutmaya çalışıyordum. Niye böyle şeyler hep benim başıma geliyor ? Aşık olduğum insanla sevgili olmayı geçtim bari ona karşı rezil olmayayım. 
" Abicim... kardeşini mi özledin yoksa başka bir nedenden dolayı mı masamıza oturdun ? " Olca ve diğerleri bana bakarak sırıtırken ben utanarak Ayaz'a bakıyordum ama o bakışlarını Mehmet'e çevirmişti.
" Tabi ki senin için kardeşim çevrende bir çok akbaba var. " Ayaz'ın lafıyla Mehmet'in sinirlendiği her halinden belli oluyordu ama Ayaz'a öldürücü bakışlar atmaktan başka bir şey yapmadı, ben ise ilk defa Ayaz'a gıcık olmuştum. 

" Olca kendini koruyabilir sana ihtiyacı yok ! " Laflar bir anda ağzımdan dökülürken Ayaz dahil herkes şaşkınlıkla bana bakıyordu Özgür ise bir kahkaha atmıştı.

" Bu kızı çok sevdim, eski sevgilin gibi çok... " Özgür daha lafını bitirememişken yaptığı salaklığı anlamıştı. Ayaz'ın bakışlarına bakarsak bunu kesinlikle söylememesi gerekiyordu, ben ise üzüntüyle tekrar eski utangaç Almila havasına bürünmüştüm. Tamam tabi ki bir erkeğin eski sevgilisi olabilir özellikle Ayaz kadar yakışıklıysa ama yinede bu moralimi bozmuştu. Sessizce önümdeki eti kesmeye çalışıyordum ki bıçak yanlışlıkla parmağımın ucunu kesmişti. Ben ufak bir acıyla önümdeki peçeteyle parmağımı silmeye hazırlanıyordum ki Ayaz kıpkırmızı gözlerle bana bakıyordu ! 

ESİNTİWhere stories live. Discover now