KAN KOKUSU

1.7K 113 23
                                    

" Sakın bana yaklaşayım deme ! "  Ben korkuyla Ayaz'a bakarken o camın kenarında durmaya devam ediyordu.

" Sana asla zarar vermem. "
" Ama sen... sen bir vampirsin. " Bunu söylediğime bir türlü inanamıyordum ama gerçekte apaçık ortadaydı.

" Hayatımda hiçbir insanı öldürmedim o yüzden rahatlayabilirsin "
" Sadece bir kaç saat önce gözümün önünde 10 kişiyi öldürdün. "
" Eminim seni tek eliyle kaldırabilecek güçte olan bir kadının insan olmadığını hemen anlamışsındır. " Ayaz'ın alaycı gülüşü sinirimi bozmuştu ama öbür yandan hala ona güvenebileceğimi hissediyordum, ah Almila salağın tekisin.
" Yani kasabada başka vampirler de var. Tabi birde Olca. "
" Ona kızayım deme, eğer ben izin verseydim sana daha önce söyleyecekti. "
" Şaşırmadım sürekli hayatımı kötü etkiliyorsun. " Lafımla Ayaz bir kahkaha atıp bana yaklaşmıştı, şimdi aramızda 30 santim bile yoktu ve dudaklarımız birbirlerine değmek üzereydi.
" Sadece 3 saat önce hayatını kurtardım. "

" Ve sadece 10 saat öncede beni ağlatmıştın. Sahi neden hayatımı kurtardın ki ? Umurunda olmadığımı söylemiştin ! "

" Demek ki yalan söylemişim. "

                                                                                    &

Sabah olduğunda - ki hiç uyumamıştım - doğruca Olca'yla okulda buluşmuştuk, ben ellerim göğsümde ona kızgınlıkla sorular sorarken Olca utanmış bir şekilde kendini açıklamaya çalışıyordu.
" Hani en yakın arkadaştık ? Hani birbirimizden hiçbir şey saklamayacaktık ? " 
" Yemin ediyorum söyleyecektim Almila ama Ayaz izin vermedi ayrıca onuda geç bir anda gelip ' Merhaba Almila ben vampirim ' diyemezdim ya. "
" Ama abin söyledi, hemde ödümü kopartarak. "
" Ya o öküzün önde gidenidir, her şeyde hemen konuya girer. " Olca'nın lafıyla kızgınlığım hemen geçerek bir kahkaha atmıştım, zaten ona çok kızmaya da niyetim yoktu, kim olsa söyleyemezdi bunu.
" Demek başka hiçbir şey demeden odayı terketti ? "
" Evet sadece gitmeden önce gözü kıpkırmızı oldu. "

" Gerçekten mi ? O zaman bunun iki anlamı var " Olca'nın lafı iyice meraklanmama neden olmuştu sonuçta abisini herkesten daha iyi tanıyordu.
" Neymiş ? "
" Birincisi seni öldürecekti. " Aslında Olca bunu pek inanarak söylememişti ama yinede sevdiğiniz adamın sizi öldürme düşüncesi bir hayli kötüydü.

" Peki ya İkincisi ? "
" Seni öpecekti ." Bu sahiden olabilir miydi ? Bir an buna gerçekten inanmaya hazırdım, tabi eğer Ayaz her zamanki umursamazlığıyla sınıfa girip bana selam bile vermeden sırasına oturmasaydı.
" Ah anladık ki birincisiymiş. " Ben üzgünce sırama çökerken Olca gülerek bakıyordu.
" Saçmalama bence ikincisi. "
"  Ne demek ikincisi Olca. Baksana Beyefendi yüzümüze bile bakmıyor. " Son cümleyi o kadar bağırarak söylemiştim ki Ayaz vampir olmasa bile rahatlıkla duyabilirdi.

" Çünkü her ne kadar vampir olsa da o bir erkek ve tüm erkekler gibi geri zekalı. " Olca'nın lafıyla ben bir kahkaha atarken Ayaz öfkeyle ayağa kalkmıştı ancak Olca'ya bir şey söyleyemeden Uzay'ın sınıfa girmesiyle dikkati ona çevrilmişti.
" Günaydın güzel sınıf arkadaşlarım bir çoğunuzdan nefret ediyorum. " Uzay'ın lafıyla sınıfın bir bölümü gülerken diğer bölümü öfkeyle ona bakıyordu, başta ise Ayaz. Ancak Uzay, Ayaz'ı umursamadan doğruca bizim sıramıza gelmişti.

" Günaydın Almila. Ah Olca'da burdaymış afedersin bir an için seni görmedim. " Aslında görmeme ihtimali yoktu çünkü Olca'yla yan tana oturuyorduk ama Uzay'ın önüne gelen herkese laf söylemek gibi bir huyu vardı.
" Her zaman ki salaklığın üstünde Uzay, unutma benimle en son böyle konuşan kişi burnunu 2 gün kullanamamıştı, ah unutmuşum o sendin. " Olca'nın Uzay'a yumruk attığına inanamıyordum.
" Ayrıca benim karşılık vermediğimi de unutma. Ben abinin aksine kızlara vurmam. " Uzay'ın lafıyla bütün sınıfta ' ooo ' sesleri yükselmişti, Ayaz ise her an Uzay'a saldıracakmış gibi bakıyordu.

" Bende kızlara vurmam Uzay, bu yüzden bu kadar rahat konuşuyorsun. " Ayaz'ın lafıyla ise neredeyse sınıfta olan herkes gülmekten yerlere yatacaktı, Uzay ise öfkeden delirmiş gibiydi.

" Senin ben... " Uzay ve Ayaz ben daha ne olduğunu anlayamadan birbirlerine yumruk atma pozisyonuna gelmişlerdi ama bir anda Ayaz, Uzay, Olca ve sınıftaki bir iki öğrencinin daha dikkati dışarıya çevrilmişti. Hepsi aynı anda kafalarını çevirip cama bakıyorlardı.
" Ne oluyor Olca ? " Merakla cevap almaya çalışıyordum ama herkesin gözlerinde endişe vardı.
" Kan kokusu. " Olca'nın lafından sonra hepimiz hızlıca önce sınıftan ardından okuldan çıktık, dışarıdan artık benimde duyabildiğim çığlık ve ambulans sesleri geliyordu... Sanki bütün kasabadan.
Uzay gözden kaybolurken ben korkuyla etrafıma bakınıyordum, korku kasabaya geldiğimden beri hiç olmadığı kadar beni sarmıştı ama tam o sırada biri elimi tuttu.
" Sakın yanımdan ayrılma. " Kafamı çevirdiğimde Ayaz bana bakıyordu.
Kasabanın içerisine girdikçe her taraftan ambulans ve polis arabaları geçiyordu Olca ise öfkeyle Ayaz'a dönmüştü.

" Bunlar sakın öldürdüğün vampirler yüzünden olmasın abi ! cesetlerini yok ettiğine emin misin ? "
" Tabi ki eminim Olca ayrıca iyi kokla. Bunlar insan kanları, insanları öldürmüşler. " İnsanlar mı ? kardeşim, annem... Korkuyla elimi telefona götürmüştüm ki Ayaz ve Olca bir kez daha birbirlerine bakmışlardı, bir sorun daha olduğunu hemen anlamıştım. Olca korkuyla konuşmuştu.
" Geliyorlar. " 
" Kim geliyor Olca ? " Ama Olca tekrar konuşamadan bu sefer Ayaz cevap vermişti.
" Kökenler. "

ESİNTİWhere stories live. Discover now