KLARA

1K 68 1
                                    

Ayazla el ele okulun bahçesine girdiğimizde bütün gözler üzerimizdeydi. Ben siyah topuklu bir bot , yine siyah bir pantolon ve tişört giymiştim. Üstümde ise tıpkı kıyafetlerim gibi siyah olan montum vardı. Ayaz ise sadece koyu lacivert bir pantolon ve kısa kollu beyaz bir tişört giymişti. 
" Üşümüyor musun sen ? " Sanırım bir vampire sorulacak en salakça sorulardan birini sormuştum.
" Hava -70 derece falan değilse pek üşümem. " Ayazla gülerek ilerliyorduk ki Uzayla karşılaşmamız tüm havayı bozmuştu.  Uzay 1 saniye için ellerimize baktıktan sonra öfkeyle Ayaz'a dönerken ben hızlı davranarak aralarına girip Ayaz'a döndüm.

" Lütfen bırak onunla konuşayım. " Ayaz pek istekli olmasa da bir şey demezken ben Uzay'ın kolundan tutarak bir kaç metre uzağa götürdüm.
" Sanırım tercihini yaptın yeni kız ? " 

" Tercihi mi Ayaz'ı ilk defa görür görmez yapmıştım zaten Uzay. Bak benim için yaptıklarından dolayı minnettarım . Tanıştığımız ilk günden beri bana hep iyi davrandın, benim için savaşa bile girdin... Seni kaybetmek istemiyorum Uzay, çok iyi arkadaş olabi... " Sözümü daha bitirmemiştim ki Uzay gülerek arkasını döndü. ' Bunun saçmalama Almila ' tarzında bir gülüş olduğuna şüphe yoktu.

" Benden nefret edebilirsin Uzay, anlıyorum. Ama bana ihtiyacın olduğu her an yanında olacağım. Söz veriyorum. " Üzüntüyle Uzay'ın yanından ayrılırken Uzay'ın hala arkası dönüktü.
" Pek iyi bir konuşma olmadı sanırım. " Evet öyle oldu. Ayazla okula girmek üzere tekrar yürümeye başladık ki arkadan Uzay seslendi.

" Ayaz... " Uzay öfkeyle koşarak hızlıca Ayaz'ı kendine çevirip sert bir yumruk attı. Ayaz ne olduğunu anlayamadan yere düşerken Uzay üst üste sert yumruklar atmaya başladı. Ayaz ise bir kaç saniyelik şokun ardından kendine gelerek Uzay'ın yumruk atmaya hazırlandığı sol elini yakaladı ve yerdeyken çok sert bir tekme geçirerek Uzay'ı en az bir iki metre uzağa fırlattı, bu sırada bütün okul Uzay ve Ayaz'ın etrafında bir çember oluşturup tezahürata başlamıştı. Bir taraf ' Ayaz ' diye bağırırken öbür taraf ' Uzay ' diye tempo tutuyordu.  Uzay ise yerden kalkıp tekrar Ayaz'ın üstüne doğru koştu, ancak Ayaz eğilerek Uzay'ı yere düşürüp yumruklamaya başladı. Ayaz ve Uzay yerde boğuşup birbirlerine yumruk atarlarken en son ben üzüntüyle bağırmıştım.
" Lütfen durun artık ". 

OLCA

" Gerçekten çocuk gibisiniz Uzay. Gerçekten ! "  Almila, Ayaz'ı okulun içine sokarken ben Uzay'ı tutarak bahçenin duvarlarına getirmiştim. Uzay'ın yüzü kandan görünmüyor gibiydi ve acıyla oturarak sırtını duvara verdi.
" Az önce abinle kavga ettim, neden bana yardım ediyorsun ? "
" Sizin aksinize dar kafalı, sınıf arkadaşlarıyla kavgalı, salak bir kız değilim çünkü. "
" Bende olmak istemezdim. "
" O zaman olma ! " Lafımla beraber Uzay gözlerimin içine baktı, onu belkide hayatım boyunca ilk defa yorgun görüyordum.

" Çok kolay öyle değil mi Olca ? Sen ve diğerlerinin beni suçlaması... Zengin, şımarık, safkan Uzay. Ama biriniz bile daha önce hiç sormadı öyle değil mi neden böylesin Uzay diye ? Hepiniz harika bir hayatım varmış gibi kendinizi benden uzaklaştırdınız, oysa ben bu hayattan her zaman nefret ettim. Her zaman ! Küçüklüğümüzü hatırlıyor musun Olca ? Bu kasabada yaşayan tek farklı vampir bendim. Hepiniz savaş ve güç hayalleriyle büyüyen çocuklardınız ben ise küçükken futbolcu olmak isterdim. Hatta babam bana gelip ' sen vampirsin asla futbolcu olamazsın ' dediği zaman ağlamıştım. Bütün çocukluğum babamın beni döverek geçmesiyle geçti, ' Sen safkansın çocuk güçlü olacaksın, sen benim oğlumsun Uzay küçük şeylerle ilgilenemezsin '. Ardından gidip kurtlarla savaşa girdik. O salak babamın ölmesine üzülmedim ama diğer tüm ailem. Abim, ablam, kuzenlerim... Annem hariç herkes öldürüldü. Beni seven herkes. Beni annemle yapayalnız bıraktılar. Sarhoş, her gece diğer çocuklarının kayıplarını düşünerek bana işkence eden, bana ' keşke ölen sen olsaydın ' diyen annemle. Biliyorum sizinde ailelerinizden ölen oldu ama sizin yanınızda her zaman sizi seven birileri vardı. Senin ve Ayaz'ın her zaman yanınızda olan aileniz var, Özgür'ün onu deli gibi seven annesi var. Benim kimsem yoktu. Hiç kimsem. "
Ne kadar aptalmışım, Uzay sadece yüzüne gülen maske takmış, aslında paramparça olmuş bir çocuktu. Ben ise onu yıllardır tanımama rağmen bunu anlamamıştım.
Bir kaç yaş gözümden akarken ayağa kalkarak Uzay'a elimi uzattım.
" Eğer istersen ben bundan sonra hep yanında olurum. "
" Bana acıyacak birine ihtiyacım yok Olca.
" Bana duygu sömürü yapma Uzay. Ben sana hep iyi davrandım, yalansa yalan de ! " Lafımla Uzay ilk defa gülümseyerek bana baktı.

" Peki öyle olsun. " Uzay elimi tutarak ayağa kalkarken ikimizde gülerek okula giriyorduk
" Şey biliyorsun madem artık arkadaşız bu söylediklerimi kimseye anlatmazsın umarım ? "
" Yani, herhalde kimseye anlatmam, ama her zaman konusunu açıp dalga geçeceğime emin olabilirsin. " İkimizde kahkaha atarken, okuldaki herkes bize bakıyordu.

ALMİLA

" Ne oldu da birden Uzayla arkadaş olmaya karar verdin ? " Okul çıkışı en sevdiğimiz kafeye geldiğimizde Elifte benim gibi şaşkınlıkla Olca'ya bakıyordu, Olca ise bunu pek umursamıyormuş gibiydi.
" Uzun mesela bir ara anlatırım. Neyse hanımlar biliyorsunuz artık savaşta falan değiliz, Uzay'ın bir sorun çıkartmayacağından eminiz ve Kurtlarla aramız çok iyi. O yüzden Okullar arası turnuva hakkında konuşmamızın vakti geldi. " Sahi ya, onu tamamen unutmuştuk, doğrusu turnuvanın ne zaman yapılacağı, kimlerin katılacağını bile bilmiyordum.
" Benim konuşmama gerek yok, vampirlerle, kurt adamların olduğu bir turnuvayı kazanma ihtimalim, sıfır altında eksi derecede. " Elif haklıydı, onun gibi benimde kazanma ihtimalim yoktu.
" Hayır ya saçmalamayın, turnuvaya ekip olarak girme hakkımız var ve bütün yarışmalar güçle alakalı değil, zeka ve büyü gerektiren yarışmalarda olacak.  Elif'in okulun en zeki öğrencisi, Almila'nın da gizemli güçlerini düşünürsek bence yarışmayı kazanmamamız için hiçbir neden yok. " Aslında Olca gerçekten haklıydı, yani benim garip yeteneklerim vardı, Elif kesinlikle okulun en iyi öğrencisiydi, Olca ise en güçlü vampirlerden biriydi.
" Mantıklı ama geriye tek sorun kalıyor. Eminim Ayaz'da Almila'ya ekip olmak için teklif yapacaktır. Sonuçta kızın sevgilisi. "
" Evet ama eminim Almila, sevgiliyi değil dostu seçer. "
" Zaten Ayaz aklımın ucundan bile geçmemişti. " Lafımla herkes kahkaha atarken, yanımıza Özgür geldi.
" Kız dayanışması demek çok hoş. "
" Evet canım. Peki senle Ayaz üçüncü kişi olarak kimi alacak ? " Olca'nın sorusuyla Özgür pis pis sırıtarak " Sürpriz " derken Ayaz geldi.
" Demek sevgilim daha ilk günden beni satıyor, çok ayıp. "
" Bana diyene de bakın. Dün gece buluşalım diye mesaj attım, bana ' Özgürle bilgisayar oyunu oynuyorum ' diye cevap attı. "
" Vampirde olsa erkek sonuçta işte, hepsi öküz oluyor. " Elif'in lafıyla Olca ve ben kahkaha atarken Ayazlar bozulmuş bir şekilde Elif'e bakıyordu. 
" Her neyse bence okul balosuna Almila'yı davet ederek kendimi affettirebilirim. "
" Okul balosu mu ? " 
" Evet sevgilim. Benle gelmez istemez misin yoksa ? "
" Saçmalama tabi ki isterim. Sadece ben daha önce hiç dans etmedim. "
" Merak etme Ufaklık Ayaz çok yeteneklidir. " Biz ne olduğunu anlayamadan konuşan kişiye dönmüştük ki köken Klara bize bakıyordu. Bu kızın burada ne işi vardı ? 

" Yoksa sizi korkuttum mu ? " Kızın bütün konuşmasından, hatta hareketlerinden bile kötülük akıyordu ve doğrusu kesinlikle haklıydı. Hepimizi korkutuyordu.
" Burada ne işin var Klara ? "

" Çok kabasın Ayaz. Ayrıca bir zamanlar yanında olmam için bana yalvarırdın, hatırlıyor musun ? " Buda ne demekti şimdi ? Yoksa Ayaz'ın şu eski sevgilisi Klara'mıydı ? Kız bana bakarak güldükten sonra bir sandalye çekerek yanımıza oturdu.
" Dediğin gibi Klara. Bir zamanlar... Artık değil. "
" Görebiliyorum siz erkekler düşük seviyeli kızlarda ne buluyorsunuz böyle ? " Klara bunu derken önce bana sonra Elif'e dönmüştü, Elif'e neden baktığını anlayamasam da bana böyle demesi Ayaz'ı sinirlendirmiş gözüküyordu.
" Ne istiyorsun Klara ? Eminim oyun oynayacak başka kişiler bulabilirsin. "
" Biliyorsun kuzenini öldürdüğüm Özgür'ü almak için adamımı gönderdim ama sen vermeyi kabul etmemişsin. " Özgür saldırmak için hareketleniyordu ki Olca onu zorlukla tutmuştu.
" Adamına da dedim, sana da diyorum. Ben kimseye dostumu vermem. " Ayaz'ın lafıyla Klara tırnaklarını Ayaz'ın yüzünde dolaştırmayı başladı, birini öldürmeyi daha önce hiç bu kadar istememiştim ama yapacağım tek yanlış bir şeyde Klara masada oturan herkesi öldürebilirdi. Ayrıca ne kadarda güzel bir kızdı, kafedeki bütün erkekler sanki nefes bile almadan onu izliyordu.

" Aslında ben buraya seni, aileni, dostunu ve o insan sevgilini öldürmeye gelmiştim ama dediğim gibi erkekler düşük seviyeli kızlardan hoşlanabiliyor, sanırım abim de bu ufaklıktan bir hayli hoşlanmış. " Klara'nın neden en başta Elif'e baktığını şimdi anlamıştım. Tabi ya abisi Teoman Elif'i görür görmez etkilenmişti.
" O düşük seviyeli bir kız değil. Hatta gördüğüm en güzel kız. Senden bile. " Olca gerçekten haklıydı burada sadece Elif onun güzelliğiyle yarışabilirdi.
" Bunun yanında vampir bile olmayan, annesiz babasız zavallı küçük bir kız. Onu görünce acıyorum doğrusu, belki bir gün hepinizi öldürdükten sonra bir tek onu hayatta bırakırım. Elimi küçük bir virüs için kirletmeye değmez. " Elif neredeyse ağlayacak gibi olurken hepimiz Klara'ya bakıyorduk. Yeşil Gözler bile onun yanında melek kalırdı. Ancak benim o sıra aklıma sadece tek bir şey gelmişti. Mete, Teoman'ın Eliften hoşlandığını öğrenirse ne olur ? 

ESİNTİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin