Yeşil Gözler

1.5K 95 11
                                    

Kökenler ölümlerin arkasında Yeşil Gözlerin olduğuna ikna olmasıyla biraz olsun rahat bir nefes almıştık ama bu seferde bizi yok etmek için eninde sonunda gelecek bir Safkan aileyle uğraşmak zorundaydık, hemde çocukları kardeşim yüzünden ölen bir aile. Yinede kökenlerden kurtulduğumuza seviniyordum, gerçi içimdeki bir ses eninde sonunda onlarla tekrar karşılaşacağımızı söylüyordu. O gece rahat bir uyku çekmiştim ki sabah "tık, tık, tık " sesleriyle uyandım. Sanırım biri pencereme üst üste taşlar fırlatıyordu, uykulu bir halde pencereyi açmıştım ki bir kar topunun yüzüme gelmesi bir oldu.
" Ezgi seni öldüreceğim. " Ancak ben daha sözümü yeni bitirmiştim ki bir kar topu daha gelmişti.
" Giray senide öldüreceğim. " Her ne kadar bir an için sinirlensem de daha sonra büyük bir heyecanla üstümü giyinip dışarıya çıktım. Neredeyse bütün kasaba kardan gözükmüyordu.
" Birileri baya uykucu galiba " Olca gülerek konuşurken Elif'te ona laf atmıştı.
" Diyene bakın uyandırmak için tam 5 defa aradım. "
" Durun biraz bugün sadece öğleden sonra dersimiz yok mu ? " Ben hala uykusuzluktan yakınırken etrafın güzelliği gözlerimi büyülüyordu...
" Eminim bu havada okulun olmayacağını anlayacak kadar gözlem yeteneğin vardır Almila abla. " Mert'in lafıyla herkes kahkaha atarken ben sinirle ona bakıyordum.
" Çok komik ufaklık ama benden dayak yemek üzeresin. "
" Gerçi yine okula gidiyoruz. " Herkes lafımla gülmüşken ben Olca'nın cevabıyla merakla ona bakıyordum.
" Neden ? "
" Herkes orada toplanıyor, olanlardan sonra eğlenmek bizimde hakkımız "

Okula gittiğimizde neredeyse bütün öğrenciler okulun büyük bahçesinde toplanıp eğleniyorlardı, 30-40 kişilik gruplar kar topu savaşı yapıyor, vampir olduklarına adım kadar emin olduğum öğrenciler karda güreş yaparak birbirlerini fırlatıyorlardı, biraz ilerledikten sonra ise bizim sınıfın toplandığı yeri gördük. Diğer öğrenciler izlerken Özgür ve Ayaz kardan adam yapıyorlardı, daha doğrusu ise Kardan kadın. Ayaz ve Özgür göğüs kısmına şekil verdikçe bütün sınıftan kahkahalar geliyordu, yanlarına geldikten sonra Olca gülerek " İsimde verdiniz mi abi ? " diye sordu.
" Hayır kardeşim ama Karabaş olabilir. " Ayaz'ın lafıyla herkes gülerken Olca tek kaşını kaldırarak bakıyordu.
" Çok komik abi bence Paşa koysaydınız. "
" Ama o köpek ismi. " Özgür'ün cevabıyla ise bu sefer Olca dahil herkes yerlere yatmıştı
" Ah Uzay geliyor. " Özgür yüzünü ekşitirken hepimiz Uzay'ın geldiği yere baktık.
" Bu çocuğa o kadar beddua ediyorum niye bir şey olmuyor. " Ayaz'ın lafıyla Özgür gülerken biz kavga çıkmamasını umuyorduk.
" Allah belasını vermiyor mecbur biz bir şeyler yapacağız. " Özgür'ün lafıyla ise bu sefer Ayaz gülümserken Uzay ve arkadaşları sonunda gelmişlerdi.
" Sınıf arkadaşlarım nede güzel eğleniyor. "
" Sen ve dingil arkadaşların gelene kadar eğleniyorduk, gerçi sizi dövüp yine eğlenebiliriz. " Özgür'ün lafıyla bir kaç erkek ve kız ayağa kalkarken - ki bunların İlkkanlara bağlı vampirler olduğuna şüphe yoktu - diğer öğrenciler merakla olacakları izliyordu.
" Kuzeni bir kaç hafta önce ölen birine göre fazla neşelisin Özgür, o yüzden söylediklerini sineye çekeceğim. " Uzay'ın bunu hatırlatması ben dahil herkesin sinirini bozmuştu.
" Kendi iyiliğin için çekmelisin de. " Ayaz'ın sert lafıyla Uzay bir adım atmıştı ki Olca aralarına geçerek onları durdurdu.
" Yeter artık Uzay, eğlencemizi mahvetme lütfen. " Olca'nın lafıyla Uzay durdu ve bana baktı, sanırım bu kavgadan hiç hoşnut olmadığımı anladı ki Olca'nın dediğini yaparak bir adım geri gitti.
" Tamam iyilik sever Olca'cım. İstediğin gibi olmasın. " Ancak Uzay tam gitmek üzereydi ki bu seferde Mehmet öne atıldı.
" Ona bir daha Olca'cım dersen senin a... " Mehmet daha küfürünü tamamlamamıştı ki ani tepki verdiğini anlayarak sustu. Ancak onun bu çıkışı Olca'ya aşık olduğunu bildiği için hep sert davranan Ayaz dahil herkesi güldürmeden edememişti. Uzay ise hiçbir cevap vermemişti ancak bakışı hiç ama hiç iyi değildi.


Eğer Uzay'ın gelmesini saymazsak o gün sonunda eğlenceli zaman geçirebilmiştik. Neredeyse akşama kadar kar topu savaşları yapıp, yokuşlardan kaymıştık. Akşam olduğunda ise Olca bize kalmaya gelmişti, onunla ilk defa kız gecesi yapacaktık, her ne kadar çok ısrar etsekte Elif kardeşini, Ezgi annesini yalnız bırakamayacaklarını söyleyip gelmemişlerdi.
" Sonunda normal bir gün geçirebildik Olca. "
" Evet pek inanamasam da gerçekten öyle oldu. " Ayrıca sonunda rahat bir nefes alabildiğimiz için Olca'ya merak ettiğim her şeyi de sorabilirdim.
" Kaç yaşındasınız Olca ? sen ve Ayaz yani. "
" ben 16 Ayaz 17. " Çok komik Olca !
" Evet ama ben gerçek yaşınızı soruyorum. " Lafımla Olca bir kahkaha attı.
" Gerçek yaşımız 16 ve 17 Almila. " Olca gerçekten doğruyu mu söylüyordu yoksa şaka mı yapıyordu bir türlü anlayamıyordum.
" Nasıl olabilir bu ? ben 140 yaşında falan olduğunuzu düşünüyordum. "
" Ne alaka Almila, vampiriz diye doğuştan 100 yıllık doğmuyoruz. Sadece çabuk gelişiriz ve geç yaşlanırız. Bir vampir doğduktan 7 yıl sonra 17 yaşındaymış gibi gözükür. "
" Peki ya Mete... " tam Olca'ya babam ve Mete'yi soracaktım ki tıpkı o gün olduğu gibi etrafımdaki şeyler tekrar dönmeye başlamıştı ve gözüm kapanıp açıldığında başka bir yerdeydim.
Bu sefer etrafım tamamen karanlıktı, biran için kör olduğumu bile düşünmüştüm ama kafamı biraz çevirdiğimde bir kaç metre uzakta sandalyeye bağlanmış kişiler olduğunu gördüm. Yaklaştıkça bağlı kişileri daha iyi görüyordum. Bunlar Mert, Elif, Giray, Ezgi , Mehmet ve bendim. Ben mi ? Dostlarımı görmekte beni korkutmuştu ama gelecekte kendimi görmek beni çok ürkütmüştü , arkadaşlarıma ve kendime biraz daha yaklaşmıştım ki Yeşil Pelerin giyen 6 vampirin hızlıca gelip kalplerimizi sökmesi bir olmuştu.

Gözlerimi açtığımda yatağımda uzanıyordum Olca ise başımda endişeyle bana bakıyordu
" Yine aynısı oldu değil mi ? " Olca'nın sorusunu kafamla onayladıktan sonra ağır adımlarla ayağa kalkıp kafamı topladım, Olca ise bu sefer çok daha kötü bir şey gördüğümü anlamıştı.
" Ne gördün Almila ? "
" Ben ve diğerleri Olca... ölüyorduk. Hepimiz ölüyorduk... "

AYAZ'IN EVİ

Olca'ya gördüklerimi anlatır anlatmaz beni ailesinin yanına getirmişti, evleri 3 katlıydı ve tüm eşyalar son derece lükstü. Annesi Yelda tıpkı Olca'ya benziyordu, sadece fiziksel değil karakter olarak da. Güler yüzlü ve nazik bir kadındı, eğer gerçeği bilmeseniz vampir olduğuna hayatta inanmazdınız. Erkek kardeşi Çağatay ise hareketli ama kibar bir çocuktu. 14 yaşlarında gibi gözüküyordu. Olca'nın anlattığına göre birde abileri varmış. Arat. Ancak ailesiyle sorunları yüzünden bir kaç yıldır ortalıklarda değilmiş.
" Vampirlerin yüzünü seçebildin mi Almila ? " Umar her zaman olduğu gibi benimle bir baba şefkatiyle konuşuyordu, onunla konuşmak bir nebze olsun içimi rahatlatıyordu.
" Hayır, sadece gözlerini gördüm ve gözleri de tıpkı pelerinleri gibi yemyeşildi. " Verdiğim cevapla bu sefer Olca konuşmuştu.
" Lanet olsun bunlar Safkanlar işte ve sıradan vampirler onları durduramazlar. " Umar, Olca'yı onaylayarak tekrar konuştu ama bu sefer çok daha ciddiydi.
" Öyleyse hepimiz bir genci alacağız. Ayaz Almila'yı koruyacak. Olca Mehmet'i, Yelda Ezgi'yi, Çağatay Giray'ı, Ben ise Elif ve Mert kardeşleri. " Umar'ın planı mantıklıydı ama hala bir sorun vardı.
" Umar bekle, rüyamda hepimizi ayrı ayrı bir vampir öldürüyordu, eğer tek başına Elif ve Mert'i korumaya çalışırsan iki vampirin saldırısına maruz kalırsın. "
" Biliyorum Almila ama bu kasabayı korumak bizim görevimiz ve bir safkanı başka bir safkandan başka kimse öldüremez. "
" Aslında biri öldürür. " Bu sefer konuşan Olca'ydı ve sırıtmasına bakılırsa bir planı vardı.
" Peki ya kim kızım ? "
" Alfa ! " Olca haklıydı, söylenenlere göre Mete bırakın bir safkanı neredeyse bir kökenden bile güçlüydü ama sorun şuydu ki Mete neden bizim bir arkadaşımız için canını tehlikeye atsın.
" Ailemizin yarısını öldüren adama güvenmemizi mi istiyorsun Almila ? "
" İkimizde çok iyi biliyoruz ki abi Mete'nin dedemi ve amcamları öldürmesi için senin ona düşmanlık yapmandan çok daha iyi sebepleri vardı. " Olca ne demek istiyordu ? Mete ailesinden bir çok kişiyi öldürmüştü, ayrıca muhtemelen benim babamı da öldürmüştü ama yinede onu savunuyordu. Ya da haklı mıydı ? Gerçekten Mete'nin geçerli sebepleri mi vardı ?
" Olca haklı Ayaz. Eğer Mete olmazsa Yeşil Gözler bize üstünlük sağlayacaklar. "
" Peki onu nasıl ikna edeceğiz baba ? Bir kurt vampirlerin dostlarını umursamaz. " Bu seferde Ayaz haklıydı ama Olca'nın pes etmeye niyeti yoktu.
" Almila'nın kardeşini kurtarmak için Yeşil Gözlerden birini biz değil Mete öldürdü. Bu bizim olduğu kadar onunda savaşı. " Ve Olca son noktayı koymuştu ve her ne kadar istemeye istemeye de olsa Ayaz ve diğerleri bunu kabul etmişti.
" Tamam o zaman Mehmet'i ben alıyorum, Elif ve Mert'i ise Olca'yla Mete koruyacak. Ayrıca Almila'nın güçleri daha çok yeni, her şeyi görmemiş olabilir ve bu saldırılar bir tuzakta olabilir. Tüm vampirlerimize haber salın kasabanın her tarafını tutsunlar. "
İşte başlıyordu. Savaş, kan ve ölüm sonunda bizi tam anlamıyla bulmuştu.

ESİNTİWhere stories live. Discover now