İHANET

704 56 3
                                    

Gözlerimi açtığımda Ayazların evinde olduğumu farketmem uzun sürmemişti, Olca ve Ayaz merakla başımda beklerken ben öncekilerin aksine bu sefer daha rahatça kalkabilmiştim.
" Yine geleceği gördün dimi ? " Ayaz'ın sorusuna başımla onaylarken, Ayaz nazikçe beni kaldırarak koluma girdi.

" Biraz kendine gel sonra anlatırsın. " Yavaşça bahçeye çıktığımızda Uzay ve Özgür birbirlerine 50 metre uzakta top fırlatıyorlardı, Elif'in ise her zaman ki gibi önünde ders kitapları vardı. Beni görür görmez hızlıca ayağa kalkarak yanıma gelirken, Ayaz'ın dikkatini sanki başka bir şey çekmişti. Doğruca gözünü bile kırpmadan evlerinin kenarındaki ormana bakıyordu.
" Ne oldu Ayaz ? "
" Biri geliyor. Hızlıca ! " Ayaz'ın lafıyla herkes endişeyle ormana doğru bakarken Ayaz bir kaç adım öne giderek gelen kişiyi daha iyi görmeye çalıştı. Neredeyse 1 dakikanın sonunda ormanın içindeki biz ne olduğunu anlayamadan hızlıca Ayaz'ın göğsüne çarpmıştı. 
" Hey sakin ol. " Ayaz küçük kıza eğilerek sakinleştirmeye çalışırken, kız hala korkuyla kaçmaya çalışıyordu, kızın yüzü kanla doluydu, giysileri neredeyse paramparça edilmişti, görünüşe bakılırsa çıplak ayakla uzun süredir konuşuyordu. 
" Peşimdeler lütfen yardım edin. "
" Edeceğiz ufaklık. Burada sana kimse dokunamaz. " Ayaz kıza şefkatle yaklaşıyordu ki kız Ayaz'ın dişlerini görür görmez tekrar kaçmaya çalışarak korkuyla çığlıklar atmaya başladı.
" Sana zarar vermeyeceğiz hayatım yemin ediyorum. Şimdi söyle kimden kaçıyorsun ? " Kız biraz olsun sakinleştikten sonra sesi titreyerek " Vampirler " dedi. 

" Annemle babamı gözlerimin önünde öldürdüler. Herkesi öldürdüler. Bütün kurtları ve çocukları. Sadece ben kurtuldum. Geliyorlar ! " Kız yorgunluktan artık dayanamayarak Ayaz'ın kollarında bayılırken, Ayaz hızlıca Özgür'e döndü. 
" Bütün adamlarımıza haber sal, Evin etrafında toplansınlar. " Ayaz kızı kucağına alıp evin içine sokarken, bende heyecanla arkasından girdim.
" Ayaz gördüğüm şeyle alakalı olabilir. " Ayaz kızı yatağa yatırdıktan sonra merakla bana döndü.
" Ne gördün ? "
" Teoman, abin, iki kurt ve şey... Babam. Mete'ye karşı birleşiyorlardı. "
" Baban mı ? " Ayaz ve içeriye giren herkes aynı anda tepki vermişti. Elif hariç onlara babamın yaşadığını bir türlü söyleyememiştim.

" Evet. Babam yaşıyor. "

" Şüphe yok ki Teoman cadılarla da çoktan konuşmuştur ve Mete bile tek başına bu kadar kişiyle baş edemez. " Geçen iki saatin ardından onlarca vampir evin etrafında etten duvar örmüşlerdi, küçük kız ise uyanmıştı.

" Rahatça uyudun mu bakalım ? " Kız başını sallarken, Ayaz gülümseyerek kıza bakıyordu.
" Sevindim. Benim adım Ayaz, bu ablaların ise ve Olca. Senin adın ne ? "
" Alara. "
" Memnun oldum Alara. Bak burada güvendesin tamam mı ? "
" Hayır değilim. Onlar burada. " Kız tekrar korkuyla bakıyordu ki bizde gelenlerin sesini duyabiliyorduk. Hepimiz dışarıya çıktığımızda 20 vampir evin karşısında bekliyordu. 
" Adamlarıma aslında söylemiştim Ayaz İlkkan. ' gördüğünüz gibi değildir, İlkkanlar asla kurtlara yardım etmez ' diye ama görünüşe göre yanılmışım. " Konuşan adam doğruca küçük kıza bakarken kız korkuyla Ayaz'ın elini tutmuştu.

" Burası bizim topraklarımız. Ne işiniz var burada ? "
" Ben kökenim İlkkan. Vampirlere ait her şey bana da aittir. " Bu adamda mı kökenmiş ? Zaten Teoman'a çok benziyordu.
" Ne istiyorsun ? "
" Benim ve ailemin ne istediğini biliyorsun. " Küçük kız Ayaz'ın elini gittikçe dahada sıkı tutarken karşısındaki vampirlere bakmamaya çalışıyordu, zavallı kız korkudan ölecek gibiydi.

" Gerçekten küçücük bir kızı öldürmek mi istiyorsunuz ? "
" Evet İlkkan. Onu öldüreceğiz. Şimdi bize ver. "
" Gel de al lan ailesini sülalesini siktiğimin göt vereni. " Kızı öldüreceklerini söylemeleri Ayaz'ı öfkeden deliye döndürmüştü, küfürler ederek kökenin üstüne doğru yürürken adamları zar zor onu durdurabilmişlerdi. Köken ise şaşkınlıkla etrafına bakıyordu, anlaşılan Ayaz'dan asla böyle bir tepki beklemiyordu. 
" Bu bir savaş nedenidir İlkkan. Teoman'a bu yaptıklarını anlatacağım ! "
" Siktir git lan kime anlatıyorsan anlat. " Ayaz başka hiçbir şey demeden geri dönüp Alara'yı eve sokarken köken ve vampirler de büyük bir öfkeyle gözden kaybolmuşlardı. Ayaz'a yaptıklarından dolayı aşkım sanki 5 kat daha artmıştı ama öbür yandan artık kökenler tam anlamıyla düşmanımız olmuşlardı. 

ESİNTİWhere stories live. Discover now