ALMİLA'NIN GEÇMİŞİ

544 52 9
                                    

" Neden ? " Mete acıyla ağacın yanına çökerken Almila üzgünce kendisine bakıyordu.
Alçin ise yarı şaşkınlıkla yarı ise hayranlıkla sol elini kaldırarak " kızım " dedi. Ancak Amila, Mete'ye baktığının tam aksine büyük bir öfkeyle annesine dönerek yerde duran bir ağaç kabuğunu büyüyle Alçin'in omzuna soktu. Alçin acıyla bir çığlık atarken Mete ne yaptığını biraz bile anlamayarak Almila'ya bakıyordu.

" Neden Almila ? "
" Neden mi ? Sence annemle babamın beni yarı kurt yarı cadı yapması kolay mı olmuştu Mete ? Tam 10 yaşına kadar üstümde farklı farklı şeyler denediler. Annemin yaptığı büyüler o kadar karanlıktı ki ağzımı açamıyordum ama çektiğim acı senin şu anda çektiğinden bin kat daha fazlaydı. " Almila'nın sözleriyle Alçin büyük bir üzüntüyle acısını unutup Almila'ya sesleniyordu.
" Kızım. Ben bilmiyo... "
" Kapa çeneni ! " Ancak Alçin daha sözünü bitirmeden Almila onu susturarak sol omzuna soktuğu parçayı geri çıkartarak bu sefer sağ omzuna soktu. 
" Annem büyük savaşta sana yenilince kafayı yemiş gibiydi. Geri döndüğünde bir süre Mustafa'yla beni her gün dövdükten sonra çıkıp gitti. Sadece 13 yaşındaydım. Kardeşime bakmak için girdiğim ilk işte şerefsiz patronumun beni taciz etmediği tek bir an bile yoktu. Küçücük bir çocuğa biraz bile acımayacak bir hayvandı. Mustafa'ya otelde kalacak kadar para bulabilirken ben sokakta kalıyordum, ona yemek alırken kendim çöpte bulduğum yemekleri yiyordum. Ve bir gün patronum daha ileriye giderek bana tecavüz etmeye kalktı. " Almila'nın gözlerinde yaşlar dökülürken Mete üzgünce ona bakıyordu. Geçmişte kendisi, Karaca'yı ağlattılar diye 2 alfayı hiç düşünmeden öldürmüştü, Oysa Almila'nın çektikleri... Kendisinden çok daha ağırdı.

" İşte o gün güçlerimi farkettiğim ilk andı. Bir an istemsizce hareket ederek hayvan herifin boynunu koparmıştım. Annem geri döndüğünde aradan tam 1 yıl geçmişti ve ben çoktan güçlerimin farkına varmıştım. O büyüyle hafızamı silip yerine başka anılar koyduğunu zannederken ben çoktan planımı yapmıştım. Yeşil Gözler, Kökenler, hain alfalar hatta alfaların alfası bile hepsi benim planımdı. Hepsinin aklına savaş çıkarmaları için küçük fısıltılar yerleştirdim. "

Mete her şeyi anlıyordu, Almila'nın yaptıklarına hak da veriyordu ama bir şey hariç.

" Madem hepimizi araştırdın , neden ilk başta benim yanıma gelmedin Almila ? Ben intikamını alırdım. "
" Hayır alamazdın. Sen çok güçlü ve zeki olabilirsin Mete ama yanında Karaca varken onu tehlikeye atıp tek başına herkese meydan okuyamazdın. Ayrıca ne zannediyorsun ? Benim sadece intikam almak istediğimi mi ? Ben, sen dahil dünyadaki en güçlü yaratığım, eğer isteseydim herkesi çoktan öldürmüştüm zaten. "
" Öyleyse ne istiyorsun ? "
" Benim çektiğimi başka hiçbir çocuğun çekmemesini ! Çıkardığım savaşlar yüzünden kökenler ve alfaların %90'ı öldü. Geri kalanını ise senin kanınla halledeceğim. " Mete, Almila'nın ne yapmak istediğini anlayamazken o sıra Elif, Ayaz, Olca ve Klara gelmişlerdi.
" Almila, burada neler oluyor ? " Ancak Olca konuşur konuşmaz Almila dördünü de büyüyle yere yapıştırıp Mete'nin yanına sürükledi. 
" Başından beri planladığım şey buydu işte. Dünyanın en güçlü cadısı, kurdu ve vampiri yan yana. "
" Almila sen ne diyorsun ? " Elif şaşkınlıkla Almila'ya bakarken o arkasını dönmüş garip şeyler söylüyordu.
" Başından beri her şey onun planıymış. " Mete, Elif'in sorusuna cevap verirken karnındaki yara sanki gittikçe dahada büyüyor gibiydi. Bu sırada Almila konuşmasını kesmiş kendisine pişmanlıkla bakan annesinin yanına gitmişti.
" Özür dilerim Almila. Çok özür dilerim. "
" Artık çok geç. " Almila, annesinin elini kesip kanını bir şişeye akıttıktan sonra sırasıyla Mete ve Klara'ya da aynı işlemi yapmıştı.  
Başından beri ise sadece Ayaz konuşmamıştı, Almila'ya o kadar büyük bir hayal kırıklığıyla bakıyordu ki Almila onunla göz göze gelmeye cesaret edemiyordu.
" Mete bunu sende hissediyor musun ? "
" Evet. " Klara, Mete'ye bakarken diğerleri ne olduğunu anlamamışlardı.

ESİNTİWhere stories live. Discover now