KÖKENLER

1.7K 101 6
                                    

  " Almila'yı hemen götürmemiz lazım. " Olca hızlıca yanıma gelmişti ama Ayaz onu durdurmuştu.
" Hayır çok geç. " Ve o daha sözünü bitirir bitirmez, ben daha ne olduğunu anlayamadan 2 metre önümüze iki kişi gelmişti. Gelenlerden biri 30'lu yaşlarında gibiydi ama koyu kahverengi saçları ve gözleriyle, şık takım elbisesi onu bir çok erkekten yakışıklı yapıyordu, yanındaki kız ise ondan 4-5 yaş küçüğe benziyordu ama açık kahverengi saçları ve mavi gözleriyle gördüğüm en güzel kızlardan biriydi, belkide Elif'ten bile daha güzeldi. Yaklaştıkça kızın bir şey taşıdığı gözüküyordu ve iyice yakına geldiklerinde bunların Özgür ve Kuzeni Melisa olduğunu gördük. Kız ikisininde saçlarını tutmuş yerlerde sürüklüyordu. Ayaz öfkeyle bir kaç adım atarken, Olca daha hızlı hareket ederek onu durdurmuştu.

" Umarım bu ölümlerin mantıklı bir açıklaması vardır İlkkanlar. Burnum bana her tarafta insan cesetleri olduğunu söylüyor. " Adamın konuşması tıpkı giyinişi gibi nazikti ama öbür yandan o konuşmanın altında bir psikopatın yattığı ise her halinden belli oluyordu.
" Bilmiyoruz ama en kısa sürede öğreneceğiz. " Olca'nın hızlı açıklaması kökenleri tatmin etmişe hiç benzemiyordu.
" Sizi olaylar olduktan sonra öğrenin diye bu kasabanın liderleri yapmadık. " Bu sefer konuşan adamın yanındaki kızdı ve hareketlerine  bakarsak asıl korkulması gerekenin o olduğu çok açıktı.
" Zaten bizi kimse lider yapmadı. Biz kendimiz aldık. " Ayaz'ın her zaman cesur olmadı hoşuma gidiyordu ama ilk defa bu sefer içimden ' çenesini kapatmasını ' istiyordum. Ayaz'ın lafıyla kız öfkeyle bir iki adım atmıştı ki yanındaki adam onu eliyle durdurdu.
" Lütfen dur Klara. " Adam şimdi doğruca bana bakıyordu, gözlerini bile ayırmıyordu.
" Seni tanıyor muyum ufaklık ? Doğrusu kanının konusu bana çok ama çok tanıdık geldi. " Ayaz'la Olca'la korkuyla birbirlerine bakarken, ben ne diyeceğimi bilemiyordum, sanki donup kalmıştım.
" Sanmıyorum, kasabaya bile daha yeni taşındı. " Olca durumu kurtarmaya çalışmıştı ama hızlı cevabı bir şeyleri sakladığını belli ediyordu.
" Öyle mi ? Yeni mi taşındı ? Kasabaya yeni taşınan birini duymuştum. Almila... Almila Demir ! " Adamın lafıyla Klara hızlıca dönüp bana baktı, gözleri ise masmavi parlıyordu, Ayaz ise doğruca bana doğru bir adım atarak elimi tuttu.
" Biliyor musun Almila, baban babamı öldürmüştü. " Ne ! babam birini mi öldürmüştü ? hemde bir kökenin babasını, artık bende Ayaz ve Olca kadar korkmaya başlamıştım, adam ise bana doğru bir adım atarken Ayaz hızlıca ikimizin ortasına geçti.
" Ölmek istemiyorsan önümden çekil evlat. "
" Köken vampir olabilirsiniz Teoman ama bende sıradan bir vampir değilim. Ben Ayaz İlkkan'ım, eğer ona dokunursan istediğin her şeyi alırsın. Savaş ve kan ! " Ayaz'ın benim için savaşı bile göze alması her şeyden güzeldi ama adam biraz bile korkmuşa benzemiyordu ve şimdi ilk defa yüzünde öfke vardı. Ancak o daha bir şey yapamadan hızlıca aralarına Olca girmişti.
" Almila bu kasabada yaşıyor olabilir ama asıl ait olduğu yer burası değil, eğer onu öldürmeye kalkarsan bu bizimle değil başkasıyla savaş nedeni olur ve eminim ormanın içindekini kızdırmak istemezsin. Çünkü en son kızdığında bir gecede 5 kökeni öldürdü. " İşte bu sefer adam korkmuşa benziyordu ama neyden ? ormanın içinde ne vardı ki ? en güçlü vampirler kökenler değiller miydi ? öyleyse neden bu kadar endişelenmişti ? 
Adam Olca'nın söyledikleriyle bir kaç adım geri atarak son kez konuştu.
" Kimseyi öldürmeyeceğime söz veriyorum ama sadece 1 haftanız var. Eğer gerçekleri öğrenemezseniz bu kasabada nefes alan her insanı, her vampiri ve hatta her cadıyı öldürürüm. Ve en önce Almila'dan başlarım. " Adamda, kız kardeşi de başka hiçbir şey demeden gözden kaybolurken Ayaz hızlıca Özgür'ün yanına giderek ellerini çözüyordu, ben ise adamın son dediğini düşünüyordum. Her cadı derken neyi kastetmişti ? 
" İyi misin Özgür ? " 
" Evet kanka saol. Bir an için bizi öldüreceklerini sanmıştım. "
" Doğruda sanmışsın. " Biz daha ne olduğunu anlayamadan Klara geri dönmüştü. Melisa'nın ağzını tutup kafasını kopartırken, Özgür'ün önüne fırlatmıştı. 

ESİNTİWhere stories live. Discover now