(25) Yorgun Düşüyor Gibiyim.

95K 8.9K 10.2K
                                    

Gözyaşı acıtmaz ki, acı acıtır gözyaşını herkes bir diğerini suçlar.

Her gülüş bir veda, her mutluluk iç çektirecek bir hoşçakal ve her anı benden sana kalan bir azap. Kırık kalbimle sana avuçlar dolusu sevinçler vaadediyorum. Ben için için kan ağlarken sana kucak dolusu gülüşlerin sözünü veriyorum. Sana bir cennet sunuyorum ruhumun intiharı, veda zamanı geldiğinde yokluğumda yaşayacağın cehennemin yollarını cennetin süslü taşlarıyla diziyorum.

Sana sunacağım en büyük intikam seni bensiz bırakmak. Veda yakın sende hissediyor musun?

Elzem Akay.

Aynadan son kez kendime baktığımda artık hazırdım. Güzel bir banyodan sonra Savcı'nın annesi Zülüf hanımın gönderdiği hizmetçilere ait o rengi soluk düz elbiseyi giymek yerine yatağın üzerindeki kıyafetlerimi banyoda yıkamış sandalyenin üzerine asarak şöminenin önüne koymuştum. Ben banyo edene kadar tamamiyen kurumamıştı. Onlar kuruyana kadar odada oyalanmıştım ama sabaha kadar kurumazdı. Onları ıslak bir şekilde giyemezdim yoksa yarına zatürre ile mücadele etmek zorunda kalırdım. Pes ederek tam Zülüf hanımın seçtiği o paçavraları giymek üzereydim ki kapım tıklatılmış ve Gülperi hanım elinde çok güzel bir elbiseyle odama girmişti. Bunu giymem için Savcı'nın gönderdiğini söyleyince yaşadığım şoku tarif edemem. Annesinin yaptığı elbise skandalını acaba nasıl öğrenmişti? Bence bu kesinlikle yaşlı kadın Gülperi hanımın işi olmalıydı. Zülüf hanımın bana gönderdiği şeyleri bir tek o biliyordu. Bunu bir şekilde Savcı'ya duyurmuş ise Savcı anında müdahale ederek benim için bir elbise göndermiş olabilir.

Lacivert rengi şık bir elbiseydi ama bir o kadar da kapalı. Boynumu ortaya çıkaran kalın bir şeritten oluşan yakası çok hoş bir detaydı. Uzun kollu bir elbiseydi lakin en sevdiğim kısım tam da burada başlıyordu çünkü elbisenin üst kısmınına kan kırmızısı çiçekler tutuşturulmuştu. Kollarımdan dar belime kadar her yerde bu çiçekler vardı ama öyle abartılı bir görünüm sunmuyordu aksine o kadar zarif ve güzel bir görünüm sunuyordu ki, büyülenmemek elde değil. Belden aşağısı tıpkı bir prenses elbisesi gibi genişleyen elbisenin eteği kalın parlak lacivert kumaştan oluşuyordu, ancak etek kısmında hiç çiçek olmaması tasarımı mükemmel kılıyordu. Belimdeki kalın ipekten kurdele kemeri önde tutarak sol tarafıma doğru sarkıtınca işte şimdi olmuştu.

Saçlarımı gevşek bir şekilde arkada tutturarak boynumu açığa çıkardım. Aksesuar olarak takmak için hiçbir şey bulamadım ama çekmeceleri karıştırınca bulduğum uzun gümüş saç tokalarını kulağımın arkasına takarak saçlarımın arasında görünmesini sağladım. Ayakkabı göndermeyi unutmuş erkek kafası işte eksiksiz bir kombin yapmasını bekleyemeyiz. O yüzden bu elbisenin altına spor ayakkabı giymek yerine Zülüf hanımın gönderdiği sıradan açık kahve tonlarında olan topuklu terlikleri giymek zorunda kaldım.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
MEDUSANIN ÖLÜ KUMLARI (Kitap Oluyor)Where stories live. Discover now