V O O R W O O R D

741 29 22
                                    

HEART MOUNTAIN

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

HEART MOUNTAIN

In een dorp waar niemand bang is om zijn mening te uiten, een biologe die haar werk probeert te doen ontmoet een eenzame vrijbuiter die alles probeert tegen te houden

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


In een dorp waar niemand bang is om zijn mening te uiten, een biologe die haar werk probeert te doen ontmoet een eenzame vrijbuiter die alles probeert tegen te houden.

Een strijd voor gerechtigheid, een oorlog voor de natuur, de maatschappij trapt in de val van moderne ideaalbeelden en kan niet anders dan toegeven.

Heart Butte is een afgelegen dorp, wanneer de staat het eeuwenoude landschap wil veranderen om er groene stroom op te wekken, komen de dorpelingen in opstand. En ook daar zijn voor- en tegenstanders.

Lauren is biologe en moet de natuur en het wild in kaart brengen voor mogelijke herplaatsing van de dieren. Wanneer ze een vrijstaand huis van een eenzame jongeman huurt begint ze te begrijpen wat er op het spel staat.

Jamie is een felle tegenstander van het plan en doet er alles tegen om het te stoppen, samen met zijn beste vriend smeedt hij duistere plannen om het tij te keren.

In de strijd waar niemand lijkt te winnen, is zwijgen niks waard.

Waarom schrijf ik dit boek?

Zoals in de meeste boeken die ik schrijf vind ik het belangrijk dat jullie weten waarom ik het boek schrijf en waar ik de inspiratie vandaan haal.

Heart Mountain is een ingewikkeld verhaal dat samenhangt uit politieke acties, moderne oplossingen en eeuwenoude tradities.

Hoewel dit verhaal zich afspeelt in Montana kan het net zo goed in Nederland zijn. Echt waar? Jazeker. Neem bijvoorbeeld Groningen, het wordt volgebouwd met windmolens, zonneparken en gaslocaties, allemaal ten koste van de boeren. De enigen die daarvan profiteren zijn de grote ondernemers die zich kunnen veroorloven om alle wetten en regels rondom de subsidies uit te vogelen. Het pakt zich uit in burenruzies, splitsingen van burgers en zelfs doodsbedreigingen... (Welcome to the wild west!)

Laat de illusie van groene stroom maar achterwege, de volgende alleenheerser is al onderweg om een nieuwe database te bouwen die alle stroom kan verbruiken. Zo, dat compenseert mooi, toch? Nou, de levensduur van een windmolen kan niet eens de uitstoot compenseren die hij terweeg brengt om gebouwd te worden. En wat verandert er voor de burger? Helemaal niks! Ja, het uitzicht en het inkomen wat tamelijk lager word omdat er minder koeien gehouden mogen worden want je werd gedwongen om vrijwillig een stuk land te verkopen aan de provincie.

De boeren zijn gedoemd om weg te vagen in hun eigen landschap. Om plaats te maken voor groene stroom, moderne technieken, die uiteindelijk niemand kan redden van deze ondergang.
Bomen verdwijnen, grasland verdwijnt. Allemaal voor de modernisering

Stil staan bij het feit dat de landbouw drie keer zoveel stikstof opneemt dan ze uitstoten, zit er niet in.

De grootste factor in de conflicten van de natuur en politiek is geld.

Ik kan hier uren over doorpraten, boos worden en heel politiek Den Haag bijelkaar schelden (been there, done that) maar dat ga ik hier niet doen.

Dit boek heb ik geschreven om een ieder bewust te maken over de veranderingen van de natuur. En hoewel we er alles aan doen om daar het beste van maken, is dat misschien wel niet goed.

Zoals jullie mij misschien kennen heb ik hier een sterke mening over. En dat zullen jullie zeker terug zien in het verhaal. Toch wil ik iedereen in zijn waarde laten en het is oké als je het er niet mee eens bent.

Daarnaast is dit boek ook een enorm romantisch boek hoor. Dus niet denken dat dit één broek woede is die ik heb opgeslagen in een boek hahah.

Ik vraag jullie om elkaars meningen te respecteren, dat zal ik ook doen hoewel ik zeker open sta voor een fijne discussie.

Alle rechten voorbehouden, niks kopieëren zonder de toestemming van de auteur (ik dus haha).

Veel leesplezier!

Heart Mountain [WATTY WINNER 2020]Where stories live. Discover now