Deel 15

2.6K 146 5
                                    

Dit keer even een minder spannend en een nogal kort stukje. Om het goed te maken zal ik morgen weer een stuk plaatsen. Geniet ervan!

-

“Wat ben jij vroeg wakker op je vrije dag,” begroet pap me als ik vrijdagmorgen om half acht aangekleed en wel de keuken in kom.

“Ik ga vandaag met Jason mee naar school,” leg ik uit.

Pap kijkt me met opgetrokken wenkbrauwen aan. “Volgens mij ben je een beetje ziek. Wie gaat er nu op een vrije dag naar school? Waarom was je eigenlijk ook alweer vrij?”

“Lesuitval,” zucht ik alsof het het grootste probleem ter wereld is. “Er zijn momenteel uitwisselingen bij ons op school en daar moeten ook leraren bij zijn en de rest is ziek of heeft de les gister in een tussenuur al gegeven.” Ik heb mijn smoes van tevoren wel goed uitgedacht. Het moest niet te toevallig zijn allemaal, dat bijvoorbeeld alle leraren ziek zouden zijn. “Maar ik vind het interessant om te zien hoe een school hier in elkaar zit. Of het heel anders is dan mijn school of juist helemaal niet en zo.”

“Goedemorgen.” Met een slaperig gezicht en een vogelnestje op haar hoofd komt Sophie de keuken binnen, gevolgd door een boos kijkende Nora.

Ik aai over Nora’s haar. “Hé, wat is er?”

“Ik ben nog moe,” antwoordt Nora. “Maar van mama moet ik per se zo vroeg opstaan.”

“Anders kom je te laat op school,” reageert Sophie. “Wat wil je op je boterham?”

“Hagelslag.” Mokkend komt Nora naast me zitten. Ze heeft duidelijk nog even de tijd nodig om wakker te worden.

Ik werk ook een boterham met hagelslag naar binnen en ga naar mijn kamer. Wat heb ik allemaal nodig voor een schooldag op een vreemde school? Ik haal mijn tas leeg. Zo, een tas heb ik in ieder geval. Ik stop mijn etui en broodtrommel terug in mijn tas. Goed dat ik gisteravond rond etenstijd in de trein zat en dat de reis zo lang duurde, anders had ik nooit mijn broodtrommel meegenomen. Ik vind ook nog mijn agenda, die ik blijkbaar vergeten was uit mijn tas te halen, en dan ben ik klaar. Ik ga terug naar de keuken om een paar boterhammen te smeren die ik in mijn broodtrommel stop. Er staat nog een blikje cola in de koelkast dat ik wel mag hebben van pap, anders heb ik niks te drinken. Dan ben ik er klaar voor.

Om precies kwart over acht gaat de bel. Ik haast me naar de deur, roep onderweg iets naar Sophie en ga naar buiten.

“Kom je uitwisselingsstudent spelen?,” begroet een lachende Michelle me. Haar lange blonde haar golft over een dunne witte zomerjas. Een duur uitziende tas hangt tegen haar heup. Iets verderop staat Jason te wachten.

“Zoiets.” Ik zwiep mijn rugzak op mijn rug en klim op mijn fiets. Klaar om te vertrekken.

-

Vlak voordat het eerste uur begint, ontvang ik een sms’je.

Hoe is het in Amsterdam? Als je maar van de jongens daar afblijft. Ik mis je. Kus, Dave

Pas in de eerste pauze op de wc krijg ik eindelijk de gelegenheid om een reactie te sturen.

Ik vind het wel lekker om een dagje niet naar school te gaan, ook al is het net vakantie geweest. Mis jou ook. X Ruby

“Wie ben je aan het sms’en?” Michelle komt het wc-hokje dat ze net heeft gebruikt uit.

“Mijn moeder,” antwoord ik. “Ze zit in Duitsland voor haar werk. Ze vroeg of alles goed was.”

“Ga je vanavond mee stappen?,” vraagt Michelle. Ze checkt in de spiegel of haar make-up nog goed zit. “Jason en Tom gaan ook mee en nog een paar vrienden van ons.”

Ik lach. “Jason heeft me ook al gevraagd. Ik ga mee. Het lijkt me leuk om een keer hier uit te gaan. Er is vast meer te doen dan thuis.” Dat is ook niet moeilijk, want er zijn maar een paar plekken waar ik als zestienjarige binnenkom. Eindelijk krijg ik de kans om in Amsterdam rond te hangen met iemand anders dan mijn zusje.

-

Als ik thuiskom, start ik mijn computer op. Ik ga naar mijn mailbox. Huh, een mail van Chantal?

Aan: Ruby van Dijk, Ellis Hoekstra

Van: Chantal Veldman

Verzonden: vrijdag 1 september, 13.46

Onderwerp: let’s get it started

Hoi Ellis en Ruby,

Na twee weken de tijd te hebben gekregen om mannen en jongens voor elkaar te verzamelen, is het nu de bedoeling dat jullie beginnen met daten. Het idee is dat jullie elke vrijdag en zaterdag een nieuwe date hebben. Dat zijn er dus elk weekend twee. Van die twee kies je welke je de leukste vindt en die gaat door naar de volgende ronde. Ruby eindigt dus na vijf weken met vijf jongens en Ellis na een maand met vier mannen. Verdere uitleg over de volgende ronde volgt tegen die tijd. Nu is het de bedoeling dat jullie dus die dates voor elkaar gaan regelen. Wat jullie gaan doen op die dates is helemaal vrij aan de mannen. Succes ermee!

Als jullie vragen hebben, mail me. En anders zie ik jullie maandag.

Groeten,

Chantal Veldman, therapeute

O, jippie. Nu kan ik al die mannen gaan opsporen om een date te regelen. Ik begin maar met Senna’s tennisleraar Chris en haar buurman Ruud. Dat lijkt me het makkelijkst. Dus stuur ik Senna een mail.

Aan: Senna Meyer

Van: Ruby van Dijk

Verzonden: vrijdag 1 september, 16.02

Onderwerp: dates

Heey,

Zou je alsjeblieft iets voor me willen doen? Dates regelen met je buurman en tennisleraar voor komend weekend, eentje op vrijdag en eentje op zaterdag. Wordt voor mij een beetje moeilijk nu ik in Amsterdam zit. Het is trouwens wel vet leuk hier. Ik ben vandaag mee naar school geweest met Jason en Michelle en vanavond gaan we met hun hele vriendengroep uit. Moeten wij ook ‘ns doen nu jij binnenkort ook eindelijk zestien bent. Ik mis je.

Ruby

10 jongens, 1 echte liefdeWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu