kapitel två

692 8 1
                                    

Johanna

När nitton minuter på rasten har gått skiljs jag från mina vänner och vi alla går till olika klassrum där vi ska lyssna på en föreläsning kring självskadebeteende för att sedan få områden att arbeta med. När jag kommer fram till klassrummet ser jag att Tim sitter med sina vänner och snackar högljutt, aldrig i livet att jag går fram dit. Jag söker med blicken efter bordet med mitt, Tims och Antons namn på och hittar det snart. Vi är grupp tre. Det sitter ingen där vilket innebär att Anton inte är här än. Om han inte är här kan jag lika gärna hoppa ut genom fönstret direkt och så kan alla skriva om min ångest över att arbeta med Tim som drev mig till självmord.

Jag slår mig ner på en stolen vid bordet som tillhör grupp tre och tittar på läraren som desperat försöker få tyst på det högljudda killarna. Jag suckar irriterat, kan de inte bara respektera lärarna? Om de bara visste hur otroligt mycket lättare allt blir då.

Tim har smuts-blont hår, som idag skyms av en keps, ett fint ansikte och en bra kropp, det ska jag inte förneka. Han klär sig bra och har en snygg stil, tyvärr ändrar inte det här faktumet att han är 100% idiot (ja, jag dömmer honom innan jag lärt känna honom eftersom han är elak mot en av mina bästa vänner).

Efter att läraren äntligen fått tyst på dem ber han alla att sätta sig i sina grupper och Tim söker med blicken över klassrummet. Han får syn på bordet han ska sitta vid och ser sedan på mig, suckar högljutt så att jag - och resten av grupperna - ska höra och går därefter bort mot mig. Känner man sig lite hatad? Ja. Men å andra sidan hade han nog gjort så åt varenda tjej (och kille som inte är en del av hans gäng) i hela skolan.

Han är inte bara en mobbande idiot utan även en 'one-night-stand' kille (vad jag har hört i alla fall). Han ligger dock inte med någon på skolan, utan med andra tjejer. Vad jag har hört så slår han och hans vänner vad om vem som kan t.ex ligga med någon först och jag måste erkänna att det kan vara det sjukaste jag hört i hela mitt liv.

Jag känner till en del rykten om honom, att han festar varje helg och har sex minst varannan. Med olika tjejer varje gång. Jag hindrar mig själv från att spy i munnen när jag tänker på hans beteende och de självbelåtna flin han får när han får andra att skratta på någon annans bekostnad. Det flin som säger 'jag äger dig' pryder hans läppar allt för ofta. Han är i princip motsatsen till mig och jag vet att jag dömmer honom utan att känna honom, men han är en idiot och det vet alla.

Hur jag vet allt det här? Jo, jag går i samma spanskagrupp som ett gäng tjejer från samhällsklasserna och de älskar - verkligen älskar - att prata om killar.

Han slår sig ner bredvid mig på den tomma stolen utan att säga ett knyst och plockar därefter upp mobilen. Anton har fortfarande inte dykt upp och det börjar gå mig på nerverna, han måste komma den här veckan. Inte en chans att jag gör ett grupparbete med bara Tim, aldrig.

"Okej då drar vi igång! Grupp ett - ni får jobba med självskadebeteendet skärning" säger läraren och tittar ner på sin lapp, han märkte att det inte lät helt rätt men väljer ändå att inte bry sig, han får inte tillräckligt betalt för att bry sig. Grupp två fick något självskadebeteende där man bränner sig själv (extremt obehagligt enligt mig) och min grupp ska jobba med ätstörningen Anorexia, inget som jag har problem med eller har någon som helst erfarenhet av.

Jag lutar mig fram och öppnar min skoldator, en gammal och dålig dator som tar minst fem minuter att logga in på och konstant måste laddas. Jag pressar ner startknappen om och om igen utan att få något form av svar från stenåldersdatorn. Jag suckar och försöker ignorera det faktum att Tim sitter bredvid mig, jag kan inte ens se hans ansikte eftersom det skyms av hans keps. Vem har ens keps i januari? Det är bara konstigt om du frågar mig.

Dra mig genom helvetet till himlenWhere stories live. Discover now