kapitel nio

507 11 1
                                    

Johanna

När jag vaknar på söndagsmorgonen är klockan snart elva och jag ska inte göra något speciellt alls idag mer än att plugga inför ideologi-provet nästa vecka och kanske se en film. Jag sätter mig upp i sängen och tar tag i min mobil, drar ut laddaren försiktigt - så att den inte ska gå sönder - och går in på mobilen. Jag bläddrar igenom mina notiser och ser att det är en från Snapchat, eller jag har fler än en notis från Snapchat, men en som sticker ut. 'Tim.K har lagt till dig som vän'. Tim? Varför i hela världen skulle han lägga till mig EFTER tema-veckan? Vi behöver aldrig mer prata med varandra. Det är ganska bra att vi inte behöver eftersom allt jag säger till honom kan - och skulle troligen - användas mot mig i senare mobbningssyfte.

Jag går in på appen och funderar på om jag ska lägga till honom tillbaka eller inte, om jag inte gör det är risken att det blir en stel stämning och jag uppfattas som en bitch och på så sätt blir en måltavla för mobbing. Om jag lägger till honom så är risken att jag blir mobbad för att jag trodde Tim faktiskt ville snacka med mig. Jag väljer att lägga till honom eftersom jag alltid kan använda argumentet att jag lägger till alla som lägger till mig.

Jag trycker på lägg till vän och vips så är vi vänner på den populära socialamedien med loggan av ett vitt litet spöke. Ganska töntigt egentligen. Jag svarar Adrian och Emelie samt några av mina kusiner. De andra som skickat något bryr jag mig inte om, det är bara människor i min klass som jag knappt pratar med ändå.

Tillslut lämnar jag min allt för mjuka säng och går in på toaletten för att tvätta ansiktet. Jag skvätter kallt vatten i ansiktet och torkar sedan med en handduk innan jag tar min ansiktstvål och tvättar ansiktet till perfektion, sedan sköljer jag av med ljummet vatten och torkar med handduken igen. Därefter smörjer jag in ansiktet med en dagkräm som mamma gav mig i julklapp.

När jag kommer tillbaka in på mitt rum öppnar jag min ganska lilla men proppfulla garderob och väljer kläder för dagen, även om jag bara ska vara hemma. Det får blir ett par vanliga ljusblå jeans och en gosig tröja i den vackra färgen grå. Jag suckar och böjer ner huvudet för att sätta upp mitt hår i en bulle på huvudet, det gör jag nästan alltid när jag ska plugga eftersom det envisas med att falla ner framför ögonen.

Jag går upp till köket för att koka te och väl där uppe sitter Jonte.

"God morgon" säger jag och han tittar upp från sin mobil.

"Hej" svarar han innan han tittar ner i mobilen igen, jag ser att han skriver med någon och jag blir genast nyfiken.

"Vem skriver du med?" frågar jag och flinar samtidigt som jag häller i vatten i vattenkokaren och startar den.

"Ingen särskild" säger han och rycker på axlarna. Jag höjer på ögonbrynen och han skrattar lite grann. "Okej, det är en tjej men det är inget" säger han och jag gapar.

"Du gillar henne!" utbrister jag och han rycker på axlarna.

"Jag har bara träffat henne en gång, hon var schysst" svarar han och jag skrattar.

Jag häller i det varma vattnet i en mugg och stoppar i en tepåse samt en sked honung. Jag tar en lätt snutt av det men inser snabbt att det är på tok för varmt för att kunna drickas. Jag slår mig ner mittemot Jonte och tvingar honom berätta mer om tjejen och han avslöjar att de träffades på en fest förra helgen och att hon var väldigt snäll och hade bra humor, vilket enligt honom är i princip det viktigaste.

Jonte hade en flickvän förut, men de gjorde slut för över ett år sedan eftersom hon skulle flytta till Australien och ingen av dem skulle ha varken tid eller pengar att resa över halva jorden för att träffa varandra. Han var ganska ledsen och allmänt deprimerad efter det. Även jag saknar henne lite grann om jag ska vara ärlig - trevligare tjej får man leta efter.

Dra mig genom helvetet till himlenحيث تعيش القصص. اكتشف الآن