kapitel sju

505 9 0
                                    

Johanna

Idag är sista dagen på tema-veckan (tack och lov) och vi går bara två timmar, från elva till ett. Mitt och Tims arbete är helt klart och allt vi ska göra idag är att sätta upp planschen för att sedan gå runt och titta på alla andras arbeten. Ikväll ska jag även börja plugga inför ideologi-provet som vi har nästa vecka vilket jag inte ser fram emot. Samhällsämnet är inte mitt favoritämne kan man väl säga.

Jag står och försöker välja mellan att ha på mig en pösig, stickad vit tröja eller om jag ska ha på mig en vit långärmad tröja som sitter åt ganska mycket och slutar strax nedanför naveln. Jag kommer och tänka på mitt val häromdagen och hur mycket jag frös då och väljer att ta den stickade tröjan.

Jag letar upp ett par guldiga ringar att sätta i öronen och ett fint halsband till. Jag borstar igenom håret lite lätt och synar mig själv i spegeln, idag är en bra dag, jag ser inte ut som skit. Jag går ut från mitt rum och upp för trappan till vårt lilla kök. Både mamma och Jonte har redan åkt, vilket är förståeligt eftersom klockan är tio, men det innebär att jag kommer behöva gå till skolan och det tar över en halvtimme.

Jag startar vattenkokaren och plockar fram en mugg och en tepåse. Jag står och tittar på olika bilder på Instagram och jag kan inte hålla mig från att söka på Tim Karlsson. Hans profil dyker upp och jag klickar mig in på den, han har ingen bild på sig själv mer än profilbilden och den är väldigt suddig. Hans sida är helt enkelt ännu mer tråkig än min egen, jag har mestadels bilder jag tagit från Spanien eller andra naturbilder som jag tagit med systemkameran.

När tet är slut går jag in på toaletten för att borsta tänderna och det slår mig att jag inte kommer få träffa Tim mer, eller jag kommer kunna se honom i korridorerna men inte prata med honom. Fast det är ju en bra sak egentligen, jag tycker inte om honom, men jag kan inte undvika det faktum att jag är lite ledsen över det.

Jag går ut i hallen och sätter på mig min jacka, halsduk och även Tims mössa, om jag nu inte kommer träffa honom något mer så ger jag hellre tillbaka den nu än senare. Jag går ut och låser dörren efter mig, det är inte iskallt idag, det är bara -3 grader vilket jag är tacksam över. Igårkväll pratade jag med några av mina kusiner i Spanien och de tyckte att vi är galna som bor kvar i Sverige även om det är iskallt och ibland håller jag med.

När jag sätter foten i skolan slår den varma luften mot mig och jag tar av mig mössan så att ingen ska se att jag hade på mig den. Jag går bort till mitt skåp och hänger av mig ytterkläderna men inte mössan. Jag börjar gå bort till lektionssalen med mössan och vår plansch i händerna eftersom jag vill vara tidig, jag vill inte att någon ska se när jag ger honom mössan. Även om han förmodligen är sen.

Jag trycker upp dörren till klassrummet och till min förvåning sitter han vid vår bänk.

"Hej" säger jag och går fram till honom för att sedan sätta mig på stolen bredvid. Han mumlar ett hej tillbaka utan att möta min blick, han är verkligen otrevlig. Jag suckar innan jag håller fram mössan till honom. "Här" säger jag för att fånga hans uppmärksamhet.

"Tack" mumlar han samtidigt som han tar mössan från mig och lägger den på bänken framför sig. Jag vänder mig framåt och stirrar på tavlan, läraren är inte här och vi är helt ensamma. Jag vill fråga varför han är här så tidigt, klockan är tjugo i elva, men jag vågar inte riktigt.

"Varför sitter du bara och stirrar?" frågar han ointresserat och jag rycker på axlarna.

"Jag tog inte med min mobil hit" svarar jag och jag kan se ett flin på hans läppar.

"Är du verkligen en sån duktig jävla elev som lämnar mobilen i skåpet under lektionerna?" frågar han spydigt.

"Ja, lärarna uppskattar inte att man tar med den" svarar jag med en så neutral ton som möjligt, jag gillar inte sättet han antyder att jag är en perfekt liten skolflicka.

Dra mig genom helvetet till himlenDär berättelser lever. Upptäck nu