kapitel arton

498 7 1
                                    

Johanna

När jag vaknar på söndagsmorgonen lyser solen starkt genom mitt fönster och jag vet att en härlig vinterdag väntar. En dag där snön känns lite extra mjuk att gå på och allt glittrar. Jag vrider och vänder på mig i den nybäddade sängen. Hela gårdagen spenderade jag på att städa, tvätta och rensa. Mamma tyckte att det var dags att vi tog tag i huset och städade undan allt vi inte behövde så att vi kunde sälja eller skänka det. Jag rensade ut två kassar med kläder att skänka samt en kasse med gamla saker som ska säljas.

Tillslut tar jag beslutet att gå upp ur sängen och göra mig iordning, jag har inget speciellt planerat utan hade tänkt att eventuellt se om Adrian vill gå på promenad i skogen med mig och hans hund. Egentligen vill jag vara med Tim, men jag vet inte om det är för tidigt att vara med honom - han kanske vill ha en paus från mig.

Jag klär på mig ett par svarta jeans och en långärmad vit tröja med lagom mycket urringning. Den är simpel men väldigt fin. Jag ställer mig framför spegeln och försöker få bukt på mitt hår som står åt alla håll och kanter. Jag sprayar det med lite balsam för torrt hår och försöker reda ut det med fingrarna men det går inte särskillt bra. Tillslut får jag nog och bestämmer mig för att göra två inbakade flätor istället. Det tar sin lilla tid men det brukar bli bra - och framför allt behöver jag inte tänka på hur lockarna ser ut.

När jag är klar med flätorna tar jag fram min mobil för att fråga Adrian om han vill göra något men innan jag hunnit skriva något får jag ett sms från Tim. *Har du skridskor?* lyder det. Jag tänker efter, kanske att jag har kvar mina gamla från när jag var liten men jag vet inte om de fortfarande passar. Mamma rensade antagligen ut dem igår.

"Mamma, har jag skridskor?" frågar jag samtidigt som jag går upp för trappen och in i köket.

"Ja, de ligger i kassen i hallen med saker som ska säljas" svarar hon och fortsätter läsa tidningen. "Hurså?"

"Tim frågade" säger jag simpelt och hon lägger ifrån sig tidningen.

"Vill han åka skridskor med dig? Åh vilken perfekt dag för det! Solen strålar och det är jättetjock is på sjörarna" säger hon och drömmer sig bort.

"Jag vet inte, han frågade bara om jag hade skridskor" säger jag samtidigt som jag rotar i kassen. När jag lyckats få upp båda skridskorna sätter jag på mig dem och inser att de faktiskt passar - de är inte särskillt sköna men det funkar. Snabbt halar jag upp mobilen och svarar honom. *Ja, jag har ett par*.

Jag går in i köket och börjar koka mitt dagliga te när mobilen plingar till. *Perfekt, är hos dig om 20* står det och jag ler lite lätt. Om han ska hinna hit på 20 minuter måste han ta bussen, eller få skjuts. Jag häller upp tet och går ner med det till mitt rum så att jag kan fixa mig samtidigt som jag dricker det.

Dagen till ära tar jag bara pyttelite concealer under ögonen, i övrigt skippar jag sminket. När jag druckit upp tet går jag och borstar tänderna samtidigt som jag får ett sms: *hos dig om 2* står det. Snabbt spottar jag ut tandkrämen i handfatet och går upp till hallen. Väl där sätter jag på mig ytterkläderna, min vanliga svarta jacka, en grå mössa, ett par matchande vantar och en halsduk.

"Jag går nu mamma" säger jag samtidigt som jag öppnar dörren, slänger väskan med skridskorna över axeln och går ut i kylan. Jag ser honom lite längre ner på gatan och går för att möta honom.

"Hej" säger han och kramar om mig. Hans famn känns mysig och trygg, jag kan inte annat än att tycka om känslan.

"Hej" mumlar jag i kramen.

"Redo att åka skridskor?" frågar han och jag nickar. "Jag tänkte att vi kunde åka på Agg-sjön, isen där är jättetjock och klar" säger han och jag instämmer. Isen på Agg-sjön är alltid tjock eftersom den är så liten.

Dra mig genom helvetet till himlenWhere stories live. Discover now