kapitel sjutton

516 11 0
                                    

Tim

Det är fredag idag och det innebär att jag, i vanliga fall, ska ut och kröka någonstans. Just idag däremot ligger ta mig fan alla mina vänner som jag brukar vara med hemma, sjuka i influensan och jag vill inte gå själv. Aldrig. Det är bara sorgligt att komma ensam till ett krök.

Mamma och Ken är inte hemma ikväll och Ellinor kommer nog hem sent, eller ja, runt midnatt kanske? Nils ska också iväg och ska vara med sina kompisar eller något - helt ärligt så vet jag inte vad han skulle göra. Jag bryr mig inte heller. Ska jag vara helt ensam hemma ikväll? Vad gör man då? Bakar bullar? Det märks att det var längesedan jag var hemma en fredagkväll.

Jag sitter och stirrar ner i min mobil, vi har tyska och läraren bryr sig inte mycket om vad vi gör. Det är även för sent att få godkänt i ämnet när man inte ens kan säga hej på språket. Stabilt som fan.

Läraren går runt och delar ut papper till oss där vi ska skriva någon text om vad vi ska göra i helgen. Supa och festa, få en minneslucka och glömma allt för en kväll? Nej juste, jag ska ju inte göra något.

"Snälla! Glöm inte att skriva era namn!" säger läraren och klappar ihop händerna. Jag lägger mobilen på bordet och tar pennan i handen. Jag skriver snabbt och slarvigt mitt namn på det fula pappret med gråa ränder på. Läraren ser uppmuntrande på mig och blir överraskad att jag ens lyssnade på henne. Hennes entusiasm och uppmuntran får mig att vilja leta reda på första bästa sudd och sudda ut mitt namn. Och hennes existens.

Johanna har spanska men hennes irriterande kompisar Emelie och Adrian har tyska med mig och de sitter längst fram båda två och skriver så att pennorna glöder. Tänk om man vore så ambitiös? Bortslösad tid. Johanna är ambitiös, men av någon anledning gillar jag henne ännu mer på grund av det. Jag suckar, gillar henne. Fan, jag måste släppa henne jag kan ju inte kära ner mig i en jävla tjej. Jag får lite skuldkänslor av min tanke på att hon är en 'jävla tjej' men jag skjuter snabbt undan tanken och blundar hårt.

Jag kommer på mig själv med att sitta och tänka på henne igen. Jag kan verkligen inte sluta. Hon ockuperar hela min hjärna och 99% av min vakna tid tänker jag på henne. Hon hade varit ett jävligt bra ligg men det känns inte rätt att utnyttja henne så. Jag bryr mig inte om hur tjejer känner? Varför bryr jag mig helt plötsligt om henne? Varför kan hon inte gå under kategorin 'tjejer att ligga med'? Alla andra tjejer gör ju det.

När lektionen äntligen når sitt slut lämnar jag kvar både papper och penna för att gå bort till mitt skåp. Väl där framme är några av de i min klass som redan slutat. Även några jobbiga elever från - vad jag tror är - estet sitter och skrattar vid en av bänkarna. Jag blänger på dem några sekunder innan de slutar och reser sig för att gå därifrån.

Jag vänder mig mot mitt skåp igen för att hämta min jacka.

"Hejdå boys ses på måndag" ropar Oliver innan han sätter i hörlurarna i öronen och går bort mot utgången. Jag letar irriterat efter ett uppgiftshäfte som jag fick från min mattelärare i imorse men jag kan inte hitta det. Hon ville att jag gjorde alla uppgifter på det för att ens ha en chans att få godkänt i matte. När jag äntligen hittar häftet har alla i min klass redan gått hem.

Toaletten bredvid mig öppnas och ut kommer Johanna. Har hon varit där inne i nästan en kvart? Vad i helvete? Varför då?

"Johanna!" säger jag och hon vänder sig mot mig. "Varför var du där inne så länge?" frågar jag surt - hon har tagit över mina tankar konstant så jag får vara sur på henne. Jag tittar noga - men diskret - på henne för att se om hon kanske gråtit.

Dra mig genom helvetet till himlenWhere stories live. Discover now