kapitel tolv

520 11 1
                                    

Johanna

När klockan slår sju börjar mitt alarm tjuta och jag har knappt sovit en blund. Jag stänger av alarmet och sätter mig upp i sängen, jag kan fortfarande inte tro att han kysste mig och att jag kysste honom. Och att jag gillade det? Jag gnuggarögonen och gäspar innan jag reser mig ur sägen. Snabbt tassar jag ut ur mitt rum och in till badrummet där jag går på toaletten och tvättar mitt ansikte. Jag ser otroligt trött ut och jag vet redan nu att det kommer behövas mer smink än vanligt.

Jag går tillbaka in till mitt rum och öppnar min garderob, jag vill egentligen ha klänning men eftersom det bara är januari kan jag inte ha det än. Jag rotar fram ett par svarta, raka jeans och sätter på mig dem, jag hittar även en vit, lite tjockare, långärmad tröja med knappar fram. Den är ganska urringad men det går bra, jag har inte överdrivet mycket att visa upp ändå.

Jag går fram till mitt skrivbord och tar fram mitt smink ur en av lådorna innan jag går bort och sätter mig framför helkropps-spegeln. Jag börjar med att lägga lite concealer under mina ögon - eftersom det verkligen behövs idag - och sedan går jag vidare till att lägga på lite maskara och därefter fylla i ögonbrynen lite grann. Egentligen behöver jag inte fylla i dem men det är bara något jag gör, de är naturligt fylliga men jag fick en ögonbrynspenna av Jonte i julklapp och jag vill använda den.

Jag ställer mig upp och rotar fram min hårborste innan jag borstar igenom håret, det har naturliga lockar i sig och idag hänger dem fint längs med ryggen.

Jag hittar ett par fina örhängen, det är en ring som sitter fast i den andra ringen och jag väljer att sätta på dem tillsammans med ett tunt armband utan detaljer på.

När jag kommer upp på övervåningen har Jonte redan gjort en kopp te till mig och sitter vid köksbordet.

"Så, får man fråga var du var igår kväll?" frågar han utan att släppa blicken från sin mobil.

"Äh, jag var med en kompis bara" svarar jag och smakar på tet, det är inte för varmt eftersom det har svalnat lite grann.

"Du vet att det är exakt vad man säger om man varit med en kille?" säger han och tittar upp för att möta min blick.

"Men lägg av" säger jag och han flinar och höjer ögonbrynen.

"Var du med en kille?" frågar han och jag suckar, ja det var jag väl.

"Ja, men vi är bara vänner. Om ens det" svarar jag efter lite tanketid. Man kysser inte sina vänner, men å andra sidan så gjorde han det bara för att vara snäll mot mig.

"Har denne kille något namn då?" frågar Jonte och ser intresserat på mig. Jag nickar och sväljer tet.

"Tim" säger jag och han nickar långsamt, tydligt att han inte känner igen namnet.

"Tycker du om honom?" frågar han och jag tänker efter, nej det gör jag väl inte? Visst han var snäll igår men resten av förra veckan var han nästan outhärdlig.

"Nej, inte direkt" svarar jag och han nickar, nöjd med mitt svar. Jag dricker upp det sista av tet innan jag går ner till badrummet för att borsta tänderna, nej jag gillar inte Tim. Det skulle aldrig kunna hända, bara hans attityd får mig att vilja dö.

Jonte erbjuder sig att köra mig till skolan och jag tar gärna emot erbjudandet eftersom det är kallt idag. Jag sätter mig i passagerarsätet samtidigt som Jonte vrider om nyckeln och börjar backa ut från den lilla uppfarten vid vårt hus.

"När tar du studenten nu igen? Jag måste begära ledigt då" säger jag eftersom jag vet att min skola kräver överdrivet mycket framförhållning.

Dra mig genom helvetet till himlenDär berättelser lever. Upptäck nu