Wattpad İpuçları: Nasıl Dikkat Çekersin?

6.3K 361 77
                                    

Yazarlar için yazdıklarının okunması, okurlar için ise yazarların dikkat çekici okuma listelerini bulmak hoşlarına gider ve sıklıkla bu okuma listelerini Wattpad'den bulmanın ne kadar zor olduğunu kullanıcılardan duyarız. Bunu anlıyoruz, bu yüzden sizin daha fazla fark edilebileceğiniz, hatta daha fark edilebilir olacağınız birkaç ipucu veriyoruz.

Not: Ellerinizi sallamak ve bir kaçık gibi bağırmak eğlenceli olabilir fakat bu Wattpad'de işe yaramaz. Bu olsa olsa, peynir reyonunun ortasında işe yarar, onda da sarf ettiğiniz çabalar güvenlik görevlisinin umurunda olmayabilir.

Wattpad çalışanları sıkça Wattpad'i test ediyor, Topluluk'taki verileri inceliyor ve trendleri takip ediyor. Bir yazar olarak harika bir kapağa sahip olmanız gerekir: Giriş cümlenizin ilgi çekici olması ve giriş bölümünüzün gerçekten okuyucuyu içine alması gerekir. Ancak her defasında Wattpad'deki hikayelerden ve okuma listelerinden, başlığınızın ilk hamle olduğunu fark ediyoruz. Yine bir yazar olarak seçeceğiniz harika bir hikaye ismi ile potansiyel okuyuculara kancayı takmalısınız. Ama daha fazlasını elde etmek isterseniz, doğru adımları atarak anında daha fazla potansiyel okura hikayenizi beğendirebilirsiniz. Dikkat çeken hikaye ve bölüm isimlerinin okurları çektiği bir gerçektir.

Örnek İsim/Başlık: Karanlık Taraf. Neyin Karanlık Tarafı? Buzdolabının kapağının mı? Kedinin bağırsağının mı? Kim bilir? Ama, küçük eklemeler yaparsanız Karanlık Taraf (Star Wars) gibi - bunun Star Wars hayran kurgusu veya bilim kurgu türünde yazılan bir hikaye olduğunu anlarsınız.

Ama iş bununla bitmiyor. Eğer bir okuyucu iseniz, okuduğunuz hikayeleri ya da okuyacağınız hikayeleri sergileyebilir ve göstermek istediğiniz hikayeler için okuma listeleri derleyerek sevdiğiniz yazarlara yardımcı olabilirsiniz. Bu, harika okur olarak dikkat çekmenizi sağlar ve aynı zamanda yazarın hikayelerinin tanınmasına da yardımcı olur. Örneğin,

Bob'un okuma listesi,

Bunları Okuyun

ya da

Hikayeler

isminde listeler oluşturabilirsiniz.

Ama... Neden Wattpad'de okumaktan ve yazmaktan zevk aldığımız türdeki hikayeleri harika isimler vererek duyurmayalım ki? Yukarıda örneğini verdiğimiz hikayeyi kullanarak daha eğlenceli okuma listesi isimleri yapabiliriz. Mesela, "Gururla Sunarım (Star Wars Hayran Kurguları) ya da Yıldız Pençeleri" gibi isimlerle eğlencenin tadını çıkarın.

Tüm bunlar daha az zaman harcar, daha samimidir ve uzun süreli işe yaramaz reklamlardan daha verimlidir. Wattpad'de rastgele profillere "Hey, benim hikayemi de oku" ya da kullanıcıların hikayelerinin altına bu tür yorumlar yapmanız kurallara aykırı olmasının yanı sıra, çok can sıkıcı bir durumdur. İyi bir hikaye ismi, iyi bir kapak, etkileyici tanıtım yazısı seçerseniz, sosyal medya kullanırsanız, diğer kullanıcıların hikayelerine olumlu eleştiriler bırakırsanız ve kullanıcılar ile konuşursanız işte o zaman dikkat çekebilirsiniz.

Yazma İpuçlarıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin