İlham Alın Serisi | Yazmak için Yazmayı Düşünme - @NicholasQuill

8.3K 701 195
                                    

Bu bölüm Wattpad'deki "Skyward" hikayesinin yazarı @NicholasQuill tarafından hazırlanmıştır.

Yazmak için yazmayı düşünmeyin!

Kafanız ve kalbinizin içinde, size eşlik eden hikayeleri yazın. Beyninizi ele geçiren, dışarı çıkmak için yalvaran karakterleri yazın.

Ne hissettiğinizi yazın, kendiniz için yazın.

Başkası için yazmayın. O daha sonra yapılacak iştir. Hikayenizi ilk kağıda yazın (ya da tabletinize, telefonunuza veyahut internete). Bir dünya yaratın ve içini orada yaşaması gereken insanlarla doldurun.

Başkaları için yazmak zamanla sizi boğacaktır. Başkaları için yazdığınızda, aldığınız sorumluluklar sizi yarı yolda bırakır. Başkalarının beklentileri doğrultusunda yaşamanın yükü, bir kırlangıcın boynuna yedi ton zincir bağlamak gibidir. O zincirin ağırlığı kanatlarınızı açamadan önce sizi ezer. Bu kırlangıç, sahip olduğunuz ilham ve yaratıcılığın, tek güçlü ve hassas simgesidir. Kanatlarınıza verilmiş bir sonsuzluktur. Bu kanat hiç ummadığınız bir yere süzülecektir.

Her neyse.

Bırakın gitsin—başkalarının düşündüklerini ayaklarınızın altına alın ve ezin, geçin—yok olsunlar. Soyu tükenmiş bir kuş daha sessizce hayatından vazgeçsin.

Hiçbir şey içinde bulunduğunuz ideolojik/fikirsel besin zincirinin ötesinde sonuçlanamaz. Arkadaşlarınız bu yazıların sonunun nereye gittiğini sorabilirler. Ya da hiçbir şey söylemeye de bilirler.

Ama bir şey gözden kaçırılmış olacak; bu gezegene özgü yaratıcılık azalacak olsa da, hatta biraz bile azalsa da, hatta sizin dışınızda hiç kimse tarafından bilinmese dahi, siz hala (o gezegene) gidildiğini bileceksiniz.

Bu yüzden yazmalısınız.

Kendiniz için yazmalısınız.

Kategorilerin, popüler listesinin ve sıralamanın canı cehenneme demeniz ve yazmak için yeterli bir sebebinizin olduğunu bilmeniz lazım. Eğer birileri yazdıklarınızı okuyorsa gerisinin önemi yok.

Yazmak için yazmayı düşünmeyin!

Görmek istediğiniz dünyaları inşa edin.

Onları (karakterleri) aşık edin ya da hepsini paramparça edin.

Gittiği yere kadar gidin.

Heyecana kapılın ve bir şeyler yaratın.

Ve asla, bir dakika durup buna değip değmeyeceğini sorgulamayın.

Sadece yazın.

Düzenlemeyi bırakın ve sadece yazın.

Kelimeleri alın, yeni dünyaları inşa edin ve yaşayacak bir eve sahip olduktan sonra tadilat için endişelenmeye başlayın.

Kendiniz için yazın.

Bunun için düşünmeyi bırakın ve hepsini yazmaya başlayın.

Şimdi yapın,

YAZIN.

Yazma İpuçlarıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin