İlham Alın Serisi | Hikayelerini Sosyal Medyada Paylaş - @imaginator1D

1.1K 106 4
                                    

Bu bölüm Wattpad'deki "After" serisinin yazarı @imaginator1d tarafından hazırlanmıştır.

Herkese merhaba, ben Anna Todd, Wattpad'deki After serisinin yazarıyım ve şimdilerde Gallery Books/Simon ve Schuster'ın vasıtasıyla basıldı. Benim yazma tavsiyem gerçek yazma sürecinin kendisinden daha çok, nasıl etkili bir şekilde hikayenizi yayabileceğiniz hakkında. Sosyal medyayı bir tanıtım aracı olarak kullanmak hikayeniz için çok önemli. Çalışmanız hakkındaki düşünceleri almanızın mühimliğinin farkındayım, çünkü sahip olduğunuz insanların hikayeniz hakkında konuşması hikayenizin harika bir biçimde büyümesine yardımcı olabilir.

Wattpad üzerinde milyonlarca, evet MİLYONLARCA, hikaye var ve Wattpad'de pek çok harika hikayeler üreten inanılmaz yazarlar var ama onlar çok az kişi tarafından görüldü. Çok görüntülenmenin en iyi ve en kolay yollarından biri; sosyal medyayı reklam aracı olarak kullanmaktır. After'ı yazmaya başladığımda, sosyal medyayı gerçek tanıtım yolunda nasıl kullanıyor olduğumun farkında değildim. Instagram hesabım After sayfası haline geldi, okuyucularım bir Twitter hesabı oluşturup onları birleştirmemi tavsiye etti. İlk başta Twitter'ı nasıl kullanılacağı konusunda emin değildim fakat şimdi her gün olan bir şey haline geldi. Bunu kesinlikle öneririm.

Benim tavsiyem hikayenizin başlığını ya da Wattpad'deki kullanıcı adınızı kullanarak yeni bir sayfa açmanız. Bütün sayfalarınız için aynı kullanıcı adına sahip olmak en pratik olanıdır, böylelikle okuyucular onları kolayca geniş kapsamlı bulabilirler. Profil fotoğrafını, kitabın kapağı yapabilirsiniz veya eğer tercih ederseniz kendi fotoğrafınızı yapabilirsiniz. Bu sayfa üzerinde, her zaman bir resim gönderebilirsiniz, hikayenizi güncellediğinde etiket kullanabilirsiniz, mesela #Wattpad #Romantik #Okuma vb. Ayrıca hikayenin adını da bir etiket olarak kullanabilirsiniz, böylelikle okuyucuların aynı etiketle paylaşılan her şeyi kolayca bulabilirler. Bu çok fazla erişime sahip çünkü #Wattpad ve #Romantik şeklinde arayan kişiler senin gönderini görecekler ve büyük olasılıkla hikayeni okuyacaklardır.

Okuyucularınız büyük ihtimalle hikayenizi paylaşmak için kendi hesapları üzerinde onların fotoğraflarını gönderi olarak paylaşacaktır. Bu gönderiler için kapak resim(ler)ini veya hayal dünyanızda karakterinize en yakın olan kişinin resmini kullanabilirsiniz. Ya da "Güncelleme paylaşıldı." veya "(Buraya hikayenin başlığını yaz)'nın birinci bölümü paylaşıldı." söyleyen basit bir metin yazabilirsiniz. Yeni bölümlerin tanıtımları için ayrıca Instagram kullanabilirsiniz. Twitterda yarışma düzenleyebilirsiniz, örneğin, okuyucularınız bir şeyler bulabilirler, bir sahne ya da bir karakter için isim gibi. İnsanlar, kendim de dahil, içinde yer almaktan, hikayenizin ve yolcuğunuzun bir parçasıymış gibi hissetmekten hoşlanırlar. After'daki isimleri değiştirdiğimde ve içindeki Hayran Kurgu elementini çıkardığımda, After'ın basılmış versiyonu için okuyucularımdan beş yeni isimden üçünü seçmesini istedim.

Her şeyle ilgili iyi şanslar ve umarım bu sosyal medyayı bir tanıtım aracı olarak kullanmayanlar için faydalı bir tavsiye olmuştur.

-Anna Todd

Yazma İpuçlarıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin