- 8 -

5.3K 161 14
                                    

POV Emily

Het jongetje loopt naar de woonkamer en gaat op de bank zitten. "Tv." Zegt hij wijzend naar de televisie. "Wil je tv kijken?" Vraag ik hem. Hij knikt als bevestiging. Ik zet Sesamstraat op en begin aan mijn huiswerk.

Ik lees het verhaal over Columbus nu al voor de zevende keer door, maar het blijft voor geen meter hangen. Sesamstraat daarentegen is een stuk interessanter.

"Papa thuis?" Ik kijk verbaasd op van mijn boek. Hij noemt Jason papa? "Vanavond pas." Hij begint te jammeren en zegt dat hij zijn papa mist.

"We kunnen een spelletje spelen." Zeg ik om hem van die gedachten af te leiden. Ik ben toch al niet meer bezig met mijn huiswerk.

Hij knikt en loopt hand in hand met mij naar een grote kast. Ik open hem en vind daarin allerlei speelgoed autootjes. "Auto vroem." Ik moet lachen om zijn woordkeuze en pak de autootjes eruit en verspreid ze over de grond.

"Dit is papa auto," hij wijst naar een grote zwarte auto, "jij, mama auto," hij wijst naar een roze auto, "ik auto vroem," zegt hij wijzend naar een kleine blauwe auto.

Mama auto? Oh shit.

"Jij lief." Zegt hij nadat we een tijdje met de auto's aan het spelen zijn. "Ik vind jou ook lief." Beantwoord ik hem. Hij begint te gapen. Ik kijk op de klok en zie dat het al bijna half negen is.

Shit, hij moest om acht uur naar bed.

"Zullen we gaan slapen?" Hij knikt. We trekken zijn pyjama aan die al op het bed klaarlag, we poetsen zijn tanden met een tandenborstel die ik onderin het kastje vond en dan leg ik hem in bed. "Jij wachten papa." Ik lach en dan geeft hij mij een kusje op mijn wang. "Ja, ik wacht totdat papa thuis is."

"Welterusten mama." Zegt hij als hij zijn oogjes sluit. Ik haal mijn handen door zijn haar. "Weltrusten Luke."

Badboy's Kid [Part 1]Where stories live. Discover now