Capitolul 24

3K 153 6
                                    

    — "Eva"... Un nume la fel de pur ca tine.

    Am zâmbit rușinată. Nu eram obișnuită cu complimentele. Nimeni nu mă complimenta. De obicei, nimeni nu mă băga în seamă, dar să mai și vorbească cu mine și să mă și complimenteze.

    — Ești mai frumoasă pe zi ce trece!

    — Mulțumesc, am șoptit îmbujorată.

    Ne-am privit câteva momente în tăcere, apoi am prins curajul necesar și am întrebat:

    — Ce vezi frumos la mine?

    A stat câteva secunde pe gânduri, privindu-mă cercetător.

    — Totul, Eva. Ochii tăi ca marea, în care mă pierd de fiecare dată când îi privesc, părul tău ciocolatiu, finețea și inteligența de care dai dovadă, absolut totul. Tu, ca persoană, ești frumoasă. Sufletul tău e frumos.

    — Hades... am spus pe un ton încărcat de emoție.

    — Nu, Eva! a spus, parcă bănuind ce urma să spun. Nu mă contrazice. Știi și tu că este adevărat ce spun. Nu te mai subestima! Ești cea mai frumoasă fată pe care am cunoscut-o vreodată, și nu glumesc.

    Mi-am dat ochii peste cap și m-am întins precum o pisică pe patul mare din camera mea. Trecuse o lună de la balul de iarnă și tot nu îmi venea să cred că noi doi chiar îl câștigasem. Școala începuse de două săptămâni, iar copiii încă mai vorbesc despre noi. Unii chiar m-au oprit pe holurile școlii pentru a mă felicita, alții încercau să lege prietenii cu mine, însă știam că nu vor să fie cu adevărat prieteni cu mine.

    Tu... Ei bine, nu știu ce s-a întâmplat cu tine. În ultima perioadă mai mult m-ai ignorat, mi-ai aruncat doar priviri scurte, iar asta doare. Al naibii de tare.

    — "Hades"... Tu te-ai gândit vreodată de unde îți provine numele? l-am întrebat.

    — Nu.

    — Hades a fost zeul Infernului.

    — Și crezi că sunt și eu un zeu al Infernului?

    Am pufnit în râs la cele auzite, iar el mi-a urmat exemplul. Nu știu dacă o făcea intenționat sau dacă pur și simplu asta credea, dar cert este că nu mai râsesem de mult timp. Nici măcar nu mai zâmbisem, pentru că tu ai decis să îmi calci în picioare fiecare bucățică a inimii.

Despre tineWhere stories live. Discover now