Capitolul 39

2.7K 148 16
                                    

    — Doar nu credeai că o să ne uităm la filme siropoase și o să ne facem unghiile mâncând înghețată? întreabă când suntem în camera ei.

    Ridic din umeri, iar ea pufnește.

    — Să te pregătim!

    — Ăăă... Nu știu ce să zic, ezit eu.

    Și eu chiar am crezut că o să fie o petrecere tipică! Cât de fraieră am putut să fiu?! Acum ce fac? Petrecerile astea nu sunt pentru mine.

    — Haide, Eva! Distrează-te măcar pentru o seară! se uită ea cu o privire rugătoare la mine.

    Oftez și îmi calculez în gând opțiunile. Dacă mă duc acasă, o să stau cu nasul în cărți până târziu și nu o să fie nimic distractiv. Dacă rămân aici, aș putea să mă distrez măcar pentru o seară. Mi-aș schimba rutina. Nu aș mai fi atât de plictisitoare și poate mi-aș face prieteni noi.

    Este doar o seară, îmi spun. Distrează-te măcar o dată! Uită pentru o seară de probleme, de Aiden și de tot ce te înconjoară.

    — Bine, fie!

    Aceasta chițăie fericită și mă ia în brațe. Deschide apoi dulapul și scotocește printre haine, căutând ceva. Și, după minute bune de probat rochii și pantofi, de machiat și făcut părul, sunt gata!

    Mă privesc în oglindă și parcă nu mă recunosc. Port o rochie roșie, mulată și scurtă, asortată cu o pereche de sandale cu bretele subțiri. Machiajul este simplu, tuș negru, puțină mascara și ruj roșu, iar părul l-am îndreptat.

    — Uau! exclamă Charlotte. Arăți minunat!

    Zâmbesc.

    Da, chiar arăt frumos.

    — Mulțumesc mult, Charlotte!

    Ea doar îmi zâmbește și mă trage spre ușă. Coborâm la parter, acolo unde petrecerea este în toi, și ne facem drum printre petrecăreți spre partea opusă a încăperii. Sufrageria este mare, astfel încât încăpem cei vreo douăzeci și cinci de oameni. Unii dansează, alții stau pe canapea și beau ceva. Cert este că toată lumea se distrează. Deci mă pot distra și eu, nu?

    Charlotte mă trage spre spatele canapelei, între spațiul dintre ea și ferestre. Acolo sunt mai multe fete de diferite vârste, îmbrăcate frumos, dintre care o recunosc pe Erica. Poartă o rochie neagră și strâmtă, iar părul îi este ondulat.

    — Eva! țipă și mă ia în brațe. Arăți minunat!

    — Și tu!

    — Vino! mă trage lângă celelalte fete.

    Îmi face cunoștință cu ele și la toate văd câte o sticlă cu alcool în mână. Nu sunt bete, însă nici cele mai lucide nu sunt. Râdem, glumim, și chiar mă simt bine aici, în compania lor. În boxe se aude o melodie cunoscută și o identific ca fiind "Old town road". Fetele încep să danseze, așa că le urmez exemplul.

    E doar o seară. Ce se poate întâmpla rău?

*

    Câteva zeci de minute mai târziu, mă trezesc cu o sticlă cu alcool în mână.

    — Eu nu beau, îi spun lui Charlotte.

    Se uită cu o privire mustrătoare și îmi spune din priviri "Distrează-te!". Oftez și dau învinsă din cap. În timp ce deschid sticla de vodcă observ că și Erica și Charlotte au câte o sticlă cu alcool, din care au băut mai mult sau mai puțin. Ciocnim sticlele, apoi fiecare ia o înghițitură. Ezit puțin, însă o voce își face apariția la mine în cap și îmi spune să mă distrez, să beau, să dansez, să fac tot ce îmi trece prin cap. Iau o înghițitură zdravănă, iar gustul de cireșe îmi invadează gura, urmat de o arsură nu prea plăcută.

Despre tineWhere stories live. Discover now