(MR)Bölüm 12:Ders Çalışma Grubuna Katılmak İstiyorum. AB'ye değil!

85.9K 7.2K 1.5K
                                    

"Kahretsin! Projede kimin grubunda olmalıyım hala bilmiyorum." Seren elinde proje grubu için verilen dilekçeyle yatağında dönüp durdu. Kağıda sürekli bakmaktan kırış kırış yapmıştı. Hala kiminle grup olması gerektiğine karar verememişti. Üstelik belgeyi teslim etmek için son iki günü kalmıştı. Ayaklarını hızla yatağa vururken küçük bir kız çocuğu gibi ağlama krizi geçirmesine az kalmıştı. Allahtan ayağında ki sargılar çıkmıştı da en azından onunla uğraşmak zorunda kalmıyordu.

"Sana yüksek puan aldıracak biri olmalı" dedi Zehra okuduğu kitabın arkasından. Odada sadece ikisi vardı. Yeliz ders çalışmak için her zaman ki gibi kütüphane de olmalıydı.

Genç kız nefesini dışarı üfleyerek kağıdı komodinin çekmecesine geri koydu. "Sınıftaki herkes bay ukala ile grup olmak istiyor. Sinir bozucu çocuk" dedi hırsla ve çekmeceyi sertçe itti.

Zehra kaşlarını çatıp bir süre düşündü. "Ulaş'tan mı bahsediyorsun?"

Seren yattığı yerden doğrulup omuz silkti. "İsmi ne olursa olsun fark etmez." dedi öfkeyle. "O çocuk Ukala, arkadaşı da serseri olarak aklımda kalacak." Kollarını göğsünde bağlayarak suratını astı. Şuan kesinlikle keyfi yerinde değildi. Kendi hayatı için bu kadar uğraştığını hatırlamıyordu.

Zehra kitabı komodinin üzerine bıraktı. "Asel, hatırlamıyor olabilirsin fakat Ulaş Deniz Yıldırım bu okulun en parlak öğrencisidir. Babası bilim dünyasında tanınmış bir isim. Ulaş daha başvurmadan dünyaca ünlü Üniversiteler tarafından öğrenci olarak kabul edildi." Zehra tam bir öğretmen edasıyla konuşuyordu. Şimdi gözlüğünü çıkarıp kitabının üzerine koymuştu. Anlaşılan yatmaya hazırlanıyordu.

Esnerken ağzını eliyle kapattı. Gözleri de uykudan kapanmaya başlamıştı ama konuşmasına devam etti. "Serseri dediğin çocuğun da babası mafya lideri. Ülkenin en korkulan isimlerinden biri. Tabi bu durumu iş adamı kimliği altında gizliyor orası ayrı. Üstelik Kutlu Sözer ailenin tek çocuğu yani oldukça agresif, kavgacı, zeki ve potansiyel bir varis." Konuşması tekrar esnemeyle bölünmüştü.

"Ve sınıftakilerin Ulaş ile proje de aynı grupta yer almak istemelerinin sebebi çocuğun her proje ödevinde tam puan alması ve aldırması. Senin yerinde olsam ne yapar eder onun grubunda yer almaya çalışırdım." Zehra'nın konuşması yavaşça kesildi ve derin derin nefes almaya başladı. Uyuya kalmıştı. Seren uyumadan önce kara kara düşündü. O ukalanın grubunda yer alma kararı alsa da onu nasıl ikna edeceğini bilmiyordu.

**************************************

Seren sabah uyandığında kararını vermişti. Şuan ne kendi ne de Asel'in gururunun bir önemi vardı. Eğer bir şeyleri yoluna sokmak istiyorsa bükülmek zorunda kalacağının farkındaydı. Huzursuzca topuzundan çıkmış olan saçla oynamaya başladı.

Sabah kahvaltı için yemekhaneye ilk önce Seren vardı. Merdivenlerin olduğu alanda bekliyordu. Ukalayı tek yakalamalı ve onunla şu grup işini konuşmalıydı. Beklediği yerde on dakika boyunca bulunduğu yerde gergin bir halde mekik dokumaya başladı. Geçen her dakikada düşünceleri iyice yavaş yavaş değişiyordu.

Onca çatışmadan sonra ondan böyle bir şey istemek gerilmesine neden oluyordu ama o Asel değildi. O yüzden Asel olarak konuşmalı ve şu gruba dahil olmalıydı. Eğer genç adam çok geçmeden karşısına çıkmasaydı. Oradan hemen ayrılacaktı. Ukala kapıda göründüğünde Seren'in hemen yüzü düştü. Çünkü yanında serseri arkadaşı vardı. Onların neden ayrı olabileceğini düşünmüştü ki? Genç kız her ne kadar ikisine gıcık da olsa çok yakışıklı olduklarını bir daha kabul etmek zorunda kaldı. Fakat yakışıklı olmak her şeyin çözümü değildi.

Misafir RuhWhere stories live. Discover now