Ezberbozan Judas(Wattys2018 Maceram)

151 14 17
                                    

Normalde bir hikayeme bunu yazmam çünkü günlüğüm var ama burası ve bu hikaye kazandığı için yazma ihtiyacı duydum. Bunu ileride kaç kişi okur, birilerinin bu hikayenin ödül kazandığından haberi olur mu bilmiyorum ama içimden geçen her şeyi dökeceğim. 

Judas geçen sene(2017) Mart ayında yazmaya başladığım, kurgusu az-çok belli olan bir hikayemdi. Heyecanla yazmaya başlamış ve YGS ile LYS'den çok buna odaklanmıştım. İlk beş bölümü yazdıktan sonra yayınlamaya başladım aslında ama dayanamayıp hepsini atınca kısa zamanda dedim ki bari bir tane yedeğim olsun. Aylardır da öyle. Hep bir bölüm hazır.

Neyse...

Herkesin çok beğenip çözmek için uğraşmasını istediğim, yazarken hayaller kurduğum, farklı dünyalarda ve kafalarda olduğum bir hikaye. Hala yazma isteğim varsa bu yüzdendir, çünkü şu an hiç okuyucum yok. Birkaç arkadaşım var, iyi ki varlar. Ama onun dışında gerçek bir okuyucum yok. Yani bu yazıyı kimsenin göreceğinden ümidim de yok. Yine de ben ileride buraya baktığım zaman görmek istiyorum başardıklarımı, ne zorluklar çektiğimi.

İlk defa 20 bölüm sınırımı ve kuralımı aştım bu hikayeyle. İyi mi ettim emin değilim. Kimi zaman kendimi zorladım kimi zaman kelimeler akıverdi. Aşk hiç asıl temam olmadı, belki de bu yüzden sevilmedi. Birçok çifti sıkıştırdım araya ama genel konudan çıkmak istemedim. İnsanların birbirine ne zaman ve nasıl aşık olduğunu anlamamışsanız normaldir bu yüzden.

İleride böyle bir kurgu tekrar yapar mıyım bilmiyorum, bir heyet tarafından sevilmek ve seçilmek çok gururumu okşasa da benim için önemli olan okuyucu. Onların yani sizin düşündükleriniz, dedikleriniz, eksik ya da fazla gördüğünüz yeri söylemeniz. Bu nedenle her ne kadar ödüllü bir yazar olsam da eksik hissediyorum. Umarım anlıyorsunuzdur, bu okunma sevdası ya da beğenilme sevdası değil...

Korku ve kaygı. Kimseye bir türlü anlatamadığım, teselli edilemeyecek bir his. 

Kendimden, yazımımdan, yazdıklarımdan eminim. Bunun güzel bir kanıtı bu ödül ancak bir yandan da yaptıklarımın ya da yapacaklarımın bu hayatta sağlam kalamayacağını, emek harcadığım şeylerin yer tutmayacağını görüyorum. Tekrar Judas gibi bir kurgu düşünmüyorum, kendi kitabımı yazıp burada yayınlamadığımda belki. 

Wattpad'de yazmam gereken şeylerin fanfictiondan ibaret olduğunu öğrendim, aynı zamanda daha iyisini yapabileceğimi de. Bana fırsatlar tanıyan herkese teşekkür ederim. Judas'ın devam etmesini sağlayan herkese ve en çok kendime. Başardın Azra, Azra is not sed anymore. 

Bugün 6 Ekim saat 00:26 

JudasHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin